15 Reacties

één maand geleden

Oeps, in de verkeerde groep geplaatst. Ik heb gevraagd of ze het topic even willen verplaatsen naar het algemene forum ☺️

één maand geleden

Ijzer & B12 werd mij altijd gezegd om te nemen toen ik vega was

één maand geleden

Omega 3 zou me ook niet verbazen trouwens, voor mij my ook bvb eet bijna nooit vis

één maand geleden

Topic verplaatst naar algemeen op verzoek van de ts

één maand geleden

Als je echt natuurlijke vitamine wilt geven en vegetarisch, zou je je eens kunnen verdiepen in de vitamine van Beyuna.

één maand geleden

Reactie op DiepeZucht

Omega 3 zou me ook niet verbazen trouwens, voor mij my ook bvb eet bijna no ...
Bedankt voor je tips, ik ga er morgen even naar kijken!

één maand geleden

Reactie op Eliza I Moderator

Topic verplaatst naar algemeen op verzoek van de ts
Top, dankjewel!

één maand geleden

Reactie op Scavola

Als je echt natuurlijke vitamine wilt geven en vegetarisch, zou je je eens ...
Die ken ik niet, ik ga eens googlen. Dankjewel!

één maand geleden

Gevarieerd eten is voldoende. Alle vitaminen die in vlees/vis zitten, kun je ook uit plantaardige bronnen/vleesvervangers halen. Alleen veganisten moeten b12 slikken.

één maand geleden

Als vegetariër hoef je geen supplementen te slikken, pas bij veganistisch relevant om naar te kijken. Eet zelf al zeker 8 jaar geen vlees meer en bloedwaarden zijn altijd keurig. Deze link is misschien ook nuttig om te lezen: https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/kinderen-en-jongeren/kan-mijn-kind-vegetarisch-eten-.aspx

één maand geleden

Reactie op Lace

Als vegetariër hoef je geen supplementen te slikken, pas bij veganistisch r ...
Dat is een hele interessante link, super bedankt!

één maand geleden

In de afgelopen 15 jaar als vegetariër zijnde geen supplementen hoeven nemen en mijn waardes waren over het algemeen altijd in orde. Echter, ik heb wel hele hevige menstruaties gehad als tiener zijnde en toen wel eens ijzer tekort gehad. Wellicht was dit ook gebeurd als ik wel vlees at. Misschien iets om tzt in de gaten te houden als er sprake is van zware menstruatie en vermoeidheidsklachten.

één maand geleden

Zoals wordt gezegd, ja je kan prima zonder, maar je moet je dieet wel degelijk erop aanpassen. Wij aten bvb weinig peulvruchten of aten eigenlijk nooit noten. Ben ook 11 jaar vega geweest en mijn ferritine (gelinkt aan ijzer) is altijd te laag geweest. Toen ben ik vlees weer gaan eten maar dan met avondeten. Het was nog te laag. Was voor het eerst goed toen mn menstruaties stopte omdat ik zwanger was 😅 Wel voelde ik me eigenlijk altijd moe en was ik snel ziek, dat werd al wat beter door vitamines/mineralen en is wel echt verbeterd toen ik weer vlees ging eten. Dat was ook mijn reden om het weer te proberen. Maar ieder reageert er anders op.

één maand geleden

Reactie op Jessara

In de afgelopen 15 jaar als vegetariër zijnde geen supplementen hoeven neme ...
Dat is inderdaad een goede tip. Gelukkig menstrueert ze nog niet dus hoeven we ons daar nog geen zorgen over te maken. Maar zeker iets om in de gaten te houden!

één maand geleden

Wij zijn ons inderdaad bewust dat we heel veel vitamines uit voeding kunnen halen, echter onze is onze dochter een vreselijk slechte eter dus wordt dat lastig. Vandaar mijn vraag waar ik dat het beste kon aanvullen en op moest letten 😊 Dank voor alle tips die inmiddels gegeven zijn.!