22 Reacties

3 maanden geleden

Ik zou het tijd geven en vaker kleine flesjes aanbieden. Zitten er geen boertjes vast? Ligt ze in een fijne voedingshouding? Wij deden hem soms half op een kussen, dan dronk hij beter.

3 maanden geleden

Om de hoeveel tijd bied je een voeding aan? Ik vind 60cc helemaal niet gek voor die leeftijd eigenlijk, het maagje is nog maar zo klein, maar weer afvallen is natuurlijk niet de bedoeling. Op deze termijn is 10-12 voedingen nog best normaal. Als ik 4*150 doe kom ik op 600ml. Dus met 10-12 keer 60cc zou je er dan komen. Hoe voed je verder? Ben je al bekend met therapeutisch voeden? Dan kunnen ze zelf meer het tempo bepalen waardoor ze zich misschien minder snel verslikt. Mocht dat niet helpen, dan kun je misschien nog de mondanatomie laten beoordelen, kijken of er een te korte tongriem of lipband is. Een lactatiekundige IBCLC kan dit beoordelen. Verder kan een prelogopedist misschien meekijken met het voeden. Zij kunnen goede tips geven over de fles. Hoe is je kindje verder? Is het alleen tijdens het drinken wild en veel huilen? Of ook daarbuiten?

3 maanden geleden

Hee, ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik heb beide kinderen op verzoek borstvoeding gegeven. Mijn oudste wilde geen afgekolfde melk en mijn jongste heeft het eerste anderhalf jaar elke merk/type fles geweigerd. Speelt er toevallig koemelkallergie een rol? Hoe doe je de voedingen: fles op verzoek of volgens schema? Heb je al (medischel)advies ingewonnen van CB / huisarts of ander⁶ specialist? Bij ziekte gaf ik mijn oudste (toen nog baby natuurlijk) kunstvoeding erbij. Hij dronk wat hij wilde, vaak 30-60ml per keer en de rest haalde hij uit de borst. Al wilde hij elk uur wat drinken, ik vond het prima. Als er maar wat in ging en hij op gewicht bleef (couveuse opname gehad bij voldragen zwangerschap, en daar gingen ze uit van het zieke kind waarbij aangevuld moest worden). Ik zou je aanraden om medisch advies in te winnen, zeker als ze nog maar drie weken is. Sterkte ❤️

3 maanden geleden

Reactie op SouSaiAdam

Ik zou het tijd geven en vaker kleine flesjes aanbieden. Zitten er geen b ...
Ik moest van cb om de drie uur blijven voeden en niet tussendoor, omdat ze anders te moe zou worden om goed te drinken dachten ze. Ik probeer haar altijd te laten boeren als ze onrustig wordt, maar soms komt er gewoon niks. Ik ga even kijken naar voedingshudingen!

3 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Om de hoeveel tijd bied je een voeding aan? Ik vind 60cc helemaal niet gek ...
Om de 3/3,5 uur bieden we het aan. Ik ben bang dat als ik vaker ga aanbieden dat ze dan helemaal te moe wordt, want ze valt nu al heel vaak in slaap tijdems het drinken. Ik ga even kijken naar dat therapeutisch voeden, bedankt! Cb had naar haar tongriempje gekeken, maar dat zag er niet raar uit zeiden ze… maar ik ga wel even kijken of iemand anders daar naar kan kijken. Ze is verder best een rustige baby. Slaapt meestal goed, af en toe een huiluurtje maar vind het niet meer dan normaal huilen..

3 maanden geleden

Reactie op Lifa87

Hee, ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik heb beide kinderen op verzoek bor ...
Koemelkallergie denk ik niet want ze huilt niet overmatig en zie ook geen uitslag of andere dingen. Ik doe wel redelijk volgens schema voeden, ik houd 3/3,5 uur aan. Soms als ze tussendoor heel erg huilt probeer ik wel een fles te geven omdat ik dan denk dat ze misschien honger heeft, maar dan drinkt ze maar 20ml ofzo.. Ik ga vrijdag weer wegen bij cb, hoop dat ze me dan ook verder kunnen helpen

3 maanden geleden

Reactie op rosie16

Om de 3/3,5 uur bieden we het aan. Ik ben bang dat als ik vaker ga aanbiede ...
Ah, hopelijk is ze morgen mooi aangekomen! Bij borstvoeding is dat eigenlijk altijd het standaard advies, bij iedere kik aanleggen bij te weinig groei. Flesvoeding kost (als ik het goed heb) minder energie omdat de melk makkelijker uit de fles komt dan uit de borst. Met 7 voedingen*60 cc krijgt je kindje ongeveer 420 cc binnen, juist daarom zou ik echt kijken of je toch echt naar de 2-2,5 uur kan. Tijdens het drinken in slaap vallen is trouwens super natuurlijk gedrag voor een baby. Het zuigen werkt kalmerend en daardoor vallen ze lekker in slaap. Het wil dus niet zeggen dat het drinken perse te vermoeiend is. Je moet natuurlijk ook kijken wat voor jou goed voelt. Maar mocht het 3-3,5 uur niet werken, kun je het andere altijd proberen. Dan heb je iig getest of ze dan wellicht meer binnen krijgt op een dag. Mocht ze lekker slapen, kun je ook altijd een droomvoeding proberen. Drinken is nog reflexmatig, dus misschien lukt het om op die manier er nog wat extra in te krijgen. Fijn dat het verder een rustige baby is! 😊 Hopelijk is het allemaal niet nodig om nog verder op zoek te gaan en is ze morgen fijn aangekomen 🤞

3 maanden geleden

Blijft een beetje zoeken wat dan het beste werkt hè? Groei is natuurlijk wel een belangrijk punt om te zien of ze genoeg krijgt. Ik vind die hoeveelheid ook echt niet gek. Ik zou toch ook zeggen, vaker voeden. Mijn zoontje kwam tot een half jaar nog om de 2,5-3 uur. Je kunt het een dag (of paar dagen) proberen toch? Na 2 -2,5 uur weer een flesje aanbieden. Vaker kleine beetjes is heel normaal voor jonge baby’s.

3 maanden geleden

40/50/60 ml per flesje is prima. Gewoon wat vaker aanbieden

3 maanden geleden

Reactie op rosie16

Om de 3/3,5 uur bieden we het aan. Ik ben bang dat als ik vaker ga aanbiede ...
In slaap vallen tijdens het drinken is niet meer dan normaal, een heerlijke manier van in slaap vallen. Elke 3 a 3.5 u aanbieden is zeeer weinig

3 maanden geleden

Onze dochter hield van warme flessen. Wij hadden zo'n blikjes koudhouder (soort sok) om de fles gedaan om de melk warm te houden. Misschien is dat een tip.

3 maanden geleden

Ik volg

3 maanden geleden

Onze dochter hield niet van lauwe melk. Hij moest echt warm zijn… dus net iets warmer dan je eigenlijk zou willen. Anders weigerde ze te drinken.

3 maanden geleden

Wij moesten bijvoeden en toen gebruikte ik de avant fles, deze speen liet alleen te veel melk door volgens de lactatiekundige. Ik had difrax flessen geprobeerd die zijn goed maar nu doen we dr. Brown met difrax speen en dat werkt top! Ookal geven we nu maar 1 flesje per dag en doen we niet meer bijvoeden. Met borstvoeding zit ik trouwens met m'n dochter echt nog op voedingen elke 2 uur, het is tuurlijk anders maar het cb wilt ook dat er 3 uur tussen komt (dochter is 10 weken) Volg je gevoel! Als je dochter een kleine hoeveelheid drinkt kun je wellicht proberen korter er tussen te laten? Volg je kleintje en ook jouw gevoel, denk je dat er iets niet klopt probeer dan optijd aan de bel te trekken. Jij ziet je kindje elke dag en kent je kindje het beste!

3 maanden geleden

Reactie op BijDeMolen

Ah, hopelijk is ze morgen mooi aangekomen! Bij borstvoeding is dat eigenlij ...
Bedankt voor het meedenken! Ik heb vandaag geprobeerd om vaker te voeden, maar toen dronk ze steeds maar 40-50 dus dat zet ook niet echt zoden aan de dijk helaas… en ze was ook ineens weer heel onrustig met drinken. En slapen tijdens drinken zou ik niet erg vinden als ze dan zou drinken, maar ze slaapt gewoon. Als er melk in haar mond komt valt het er zo weer uit aan de zijkant 😅

3 maanden geleden

Reactie op mamavanN&I

Onze dochter hield niet van lauwe melk. Hij moest echt warm zijn… dus net i ...
Dit ga ik zo proberen! Dankjewel

3 maanden geleden

Reactie op mamavanN&I

Onze dochter hield niet van lauwe melk. Hij moest echt warm zijn… dus net i ...
Dit hadden wij idd ook!

3 maanden geleden

Wat ook kan helpen om de groei te bevorderen goed aankleden of een kruik erbij zodat ze geen energie hoeven te geven aan op temperatuur te houden!

3 maanden geleden

Ik ben net bij het cb geweest en ze was gelukkig 80gram aangekomen! 🎉 bedankt allemaal voor jullie adviezen. Heb de melk wat warmer aangeboden en heb het idee dat het wel helpt! Ze heeft net voor het eerst weer 70ml gedronken na het wegen 😂

3 maanden geleden

Reactie op rosie16

Ik ben net bij het cb geweest en ze was gelukkig 80gram aangekomen! 🎉 beda ...
Wat fijn en wat een opluchting!