19 Reacties

16 dagen geleden

Ah, zielig! Ik gebruik zeepvrij wasschuim 1x per week op zowel lijfje als haar -- werkt echt prima. Zwitsal heeft een fijn pompje waar meteen zacht schuim uit komt. Hier was shampoo ook te heftig voor het huidje.

16 dagen geleden

Hier gebruik ik etos pure en organic, de babyshampoo, douchegel, huidolie en badolie. Mijn kleine man heeft een gevoelig huidje en kan hier wel goed tegen.

16 dagen geleden

Ik lees even mee, ben ook nog zoekende. Dreumes heeft erg droge (hoofd)huid en we smeren haar lijfje dagelijks in met zalf (op recept). Als shampoo vind ik tot nu toe die van Inoli nog het fijnst, gevolgd door Happy Earth. Ook Weleda geprobeerd, maar daar leek het erger van te worden. Wellicht een overbodige vraag, maar heb je de kraantemperatuur gecheckt? Wordt bij ons ook niet gewaardeerd, als die te warm is (gemopper). Liever ietsjes koeler op het hoofdje.

16 dagen geleden

Ik weet niet hoe oud je kindje is. Wij gebruikten het eerste jaar niet tot nauwelijks shampoo (volgend mij alleen om het vernix eraf te krijgen). Wel wat olie van Derma eco baby in het badje en na een jaar af en toe de shampoo van dit merk. Het is o.a. parfumvrij. Je kunt ook op sproetonline kijken (werd eens in een ander topic getipt).

16 dagen geleden

Ik gebruik voor mezelf (lastige eczeemhuid) alleen Dermolin. Daar zit echt niks meer in waar je op kunt reageren geloof ik. Ruikt dus ook naar niks. Weleda en Naïf zijn hier ook geen succes. Eigenlijk alles wat lekker ruikt, want dan zit daar dus parfum in… 🤷🏼‍♀️

16 dagen geleden

Hier ook de etos pure en organic. Heel tevreden over.

16 dagen geleden

Neutral

16 dagen geleden

Reactie op Kim3685

Ik lees even mee, ben ook nog zoekende. Dreumes heeft erg droge (hoofd)huid ...
Ja maar het ontstaat echt pas als er douchegel op haar huid komt. Echt rode vlekken alsof ze flink verbrand is door de zon en de ogen (water liep er een beetje in omdat ze zo heftig reageerde) alsof ze met de ogen open in chloorwater gezwommen heeft. Laatst ook al op haar rug, grote rode vlekken alsof ze verbrand was, die douchegel gebruikte ik dus al niet meer.

16 dagen geleden

Weleda Calendula baby is het enige wat hier wel kan.

16 dagen geleden

Geen shampoo. Hier een baby met eczeem en zijn toen ze twee maanden was gestopt met shampoo en of zeep. Ze is nu ondertussen een jaar en mis het geen moment meer. In het begin vond ik het raar, maar nu zo normaal. Alleen water, ze wordt echt prima schoon en ruikt geweldig naar haar zelf.

16 dagen geleden

We doen al max 1x per week met shampoo/douchegel en de reactie ontstaat meteen dus is geen opstapeling zoals bij eczeem soms kan zijn. Lastige is wel dat wat bij sommige kindjes goed werkt bij anderen niet werkt wat ik hier lees. Ik dacht er zijn wel producten waar niks in zit waar iedereen tegen kan. Maar dan ga ik maar gewoon het eea proberen wat hier genoemd wordt.

16 dagen geleden

Onze zoon is bijna 14 maanden en we gebruiken helemaal niks, alleen water.

16 dagen geleden

1x per week La Roche posay (de lipikar reeks). Op alle andere producten reageert m'n zoontje ook.

16 dagen geleden

Drs leenarts zweer ik bij qua alles omtrent eczeem en/of droge huid

16 dagen geleden

Dr. Leenarts!

16 dagen geleden

Incia werkt hier top!

16 dagen geleden

Neutral. Ik zou zeker gaan voor iets zonder parfum, want daar zijn sowieso producten aan toegevoegd waarop de huid kan reageren.

16 dagen geleden

La roche posay lipikar