8 Reacties

16 dagen geleden

Mij is gezegd dat honger honger is. Het kan zijn dat je kindje een keer eerder honger heeft. Hier ook wel eens na 1,5 uur een flesje moeten geven. Gewoon naar signalen van je kindje kijken. Het is niet zo zwart wit. Hier stond kinderarts gewoon achter. Wel kun je kijken of er misschien spraken is van zuigbehoefde en of een speentje ook voldoende is Verder als je kindje te snel drinkt kan het ook eerder behoefde hebben aan een fles, dus een andere flesspeen waar het rustiger mee drinkt kan dan helpen. Ik vind 5 uur er tussen bij 3 weken zelfs erg lang er tussen Dat haal ik nu met 4,5 maand alleen snachts

16 dagen geleden

Precies dat. Honger is honger. Je kan misschien ook een kleiner flesje tussendoor geven als hij na een uur weer honger heeft en een speentje niet helpt.

15 dagen geleden

Wij deden met 3 weken ook wel is 4/5 uur ertussen snachts. Ik vind alleen 120ml best veel voor het gewicht van je kindje. Zeker als je elke 3 uur de fles geeft. Dat betekent 8 voedingen (960ml) per dag. Misschien heeft je kindje eerder een grote zuigbehoefte dan echt heel veel honger? Onze kleine van 8 weken drinkt 120ml elke 4 uur en in de nacht laat ze er meestal 6 uur tussen. Ik dacht ook elke keer dat ze honger had, maar met een speentje neemt ze ook genoegen. Als ze echt honger heeft spuugt ze die weer uit.

15 dagen geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik probeer hem inderdaad altijd eerst de speen te geven en soms werk dit, maar vaak spuugt hij deze ook weer uit en blijft dan zoeken en op zijn vuistje sabbelen. Doordat hij in de nacht vaak iets langer slaapt zit die ongeveer op de 6 voedingen per dag. Ik vind het soms lastig om te weten hoeveel ik moet geven omdat iedereen aan wie ik advies vraag iets anders zegt. De een zegt dat het te veel is en de ander zegt dat 120 ml gewoon goed is. Op de verpakking van de nutrilon zelf staat ook dat 120 ml goed is bij zijn gewicht. En ik wil hem natuurlijk geen honger laten lijden. Verder is hij niks te dik en zit hij op de normale groei curve.

15 dagen geleden

Hoe snel drinkt hij zijn fles leeg? :) In the end eens hoor, honger is honger, maar wij hadden er ook eentje die binnen 1,5 uur kwam en ze had vooral last van opkomend maagzuur. Nieuwe melk verzachtte de pijn, dus wilde ze meer melk, maar had ze niet perse honger. Toen zijn we tijdelijk terug gegaan in speen grootte, de voeding duurde langer (richting 20 minuten ipv 10) en ging het veel beter! (Wel 2,5 uur, maar dat is afgerond 3 😬) Maar uiteindelijk als hij echt honger heeft, zou ik voeden hoor 🤷 misschien is het gewoon een dingetje van deze week en is het volgende week weer normaal.

15 dagen geleden

Die van mij , 2 weken en 4000+ gram, zit op 6x 3 schepjes. Dus klinkt best veel wat je aanbiedt. Zoeken en aan handjes sabbelen kan ook door andere dingen komen, buikpijn of moe. Dat merk ik dan als ik toch een flesje eerder maak en hij na 2 min in slaap valt 😬 wij gebruiken Philips advent speen 2 , duurt wel zo’n 25 min voor ie leeg is.

15 dagen geleden

Reactie op kellyenLiam

Bedankt voor jullie reacties. Ik probeer hem inderdaad altijd eerst de spee ...
Volg je gevoel, dat is echt het beste. Iedereen heeft een andere mening en dus ander advies. Je moeder gevoel klopt. En die groeicurve..... ik zou me daar echt niet teveel aan vast houden. Al zou die wel te 'dik' (wat is dik) zijn, als ze gaan lopen, lopen/rennen ze dit er heus wel weer af.

15 dagen geleden

Reactie op kellyenLiam

Bedankt voor jullie reacties. Ik probeer hem inderdaad altijd eerst de spee ...
De hoeveelheden op de kunstvoeding verpakkingen houden niet echt rekening met de natuurlijke maaginhoud van een baby. Ze gaan vrij snel naar hele grote flessen toe. Als ik je verhaal zo lees, kan het best goed zijn dat je kindje het beter doet op vaker een kleine voeding, dan om de x uur een grote. Ook met kunstvoeding kun je op verzoek voeden (https://kabrita.nl/blogs/baby/voeden-op-verzoek-of-op-schema#:~:text=Bij%20flesvoeding%20op%20verzoek%20geef,of%20zij%20genoeg%20heeft%20gehad.) Daarin mag je echt je gevoel volgen. Hoe lang doet je kindje over de fles? Als ze te snel drinken kan het ook zijn dat er niet voldaan is aan de zuigbehoefte. Je wil eigenlijk dat een kindje zo'n 20 minuten over de fles doet. Hierbij kan therapeutisch voeden goed helpen.