48 Reacties

16 dagen geleden

Ben je al naar een osteopaat geweest die gespecialiseerd is in babies? Kan een wereld van verschil zijn.

16 dagen geleden

Krampjes piek? Osteopaat al geweest? Bij ons was het uiteindelijk KMA. Nadat ze speciale voeding kreeg zo’n andere baby.

16 dagen geleden

Geen baby met die geboortedatum maar wel een huilbaby gehad. Hij was een huilbaby tot 3 maanden (officieel dan 8-10u per dag na iedere voeding in ieder geval 1 uur), toen ging het iets beter en was het een baby die veel huilde. Neerleggen kon niet en hij sliep ook niet. Uiteindelijk werd het na 6 maanden nog iets beter. Het is wel altijd een kindje gebleven dat veel en snel huilde. Osteopaat, andere voeding en alle andere "trucjes" hebben niet gewerkt. Het enige wat wij niet uit hebben gesloten is KMA. In eerste instantie zou er wel gekeken moeten worden of er medisch gezien iets mankeert. Ik heb achteraf het gevoel dat ze mij nooit serieus hebben genomen en dat ik toch nog meer had moeten kijken naar de voeding oid....maar ik liep steeds tegen een muur aan van de huisarts en cb die zeiden dat het gewoon een baby was die veel huilde. De Osteopaat liet mij toen bijhouden hoeveel en daar kwam 8-10u per dag uit dus die geloofde mij wel. De behandeling hielp helemaal niks, dat ze naar mij luisterde en erkende dat het niet "gewoon een baby" was vond ik nog het fijnste. Als jij het idee hebt dat het niet oké is, zoek hulp! En probeer echt door te dringen dat het niet normaal is.

16 dagen geleden

Hier hielp de chiropractor uiteindelijk. Heb osteopaat ook geprobeerd maar bracht niet zo heel veel. Uiteindelijk 3 x osteopaat en 5x chiropractor

16 dagen geleden

De diagnose 'huilbaby' bestaat gelukkig niet. Dat zijn kindjes die reflux hebben, een allergie, een pijnlijke nek...allemaal dingen die gelukkig opgelost kunnen worden met de juiste zorg. Laat je nergens wegsturen. Ga hier mee verder net zo lang totdat je bij de juiste zorgverlener terecht bent gekomen die het mee oplost voor je. Blijf vooral je gevoel volgen. Dit is echt super moeilijk voor je als mama! Laat je ondersteunen door je omgeving. Heel veel succes!

16 dagen geleden

Zoontje geboren in december 2023. Was een huilbaby. Maar echt meer dan 10 uur per dag. Op het laatste sliep hij niet meer. Of naja, alleen hazenslaapjes van 20-30 minuten op een van ons. Uiteindelijk heeft een ziekenhuis opname volgens het huilbaby protocol geholpen. Was loodzwaar maar toch wat rust in de tent weten te creëren. Helaas was de rust van korte duur en kampen we met veel gezondheidsproblemen van ons zoontje, maar het huilen is wel een stuk minder.

7 dagen geleden

Reactie op Kmchild

Krampjes piek? Osteopaat al geweest? Bij ons was het uiteindelijk KMA. Nad ...
Wij denken bij ons zoontje ook aan KMA. Welke symptomen had jullie kleintje? Onze arts blijft erg zitten op: dan moet er bloed bij de ontlasting zitten.

7 dagen geleden

Reactie op AliesM

Wij denken bij ons zoontje ook aan KMA. Welke symptomen had jullie kleintje ...
De meeste kindjes hebben geen bloed in de stlg bij KMA. Bloed in de stoelgang komt maar voor bij 1 van de 2soorten KMA en zelfs bij die soort komt het zelfs meer niet voor dan wel. Je zou als je de juiste info wilt hebben het boek 'Blij koemelkvrij' kunnen lezen

7 dagen geleden

Hier een huilbaby gehad van oktober ‘22. Eerst na de osteopaat geweest die wat blokkades en ongemakken van oa de bevalling weg genomen heeft. Daarna bleef het huilen en toen op advies van de osteopaat en het cb over gegaan op andere voeding. Hier bleek het dus koemelk allergie te zijn. Als je gevoel zegt dat het niet goed zit of niet klopt, dan echt je gevoel volgen en je nergens weg laten sturen. In mijn omgeving zei zo goed als iedereen: huilen hoort erbij. Maar mijn gevoel zei dat er iets fout zat. Toen we eenmaal de juiste voeding erbij hadden, hadden we ook echt een baby. Die ook huilde van krampjes of een vieze luier. Of niet in slaap kwam komen. Maar die je dan wel kon troosten en kon helpen. Nu 6 wkn geleden bevallen van de 2e. Heeft ook koemelkallergie maar veel minder ongemakken dan de eerste. Ben dus blij dat ik altijd door heb gezet en mijn gevoel heb gevolgd. Symptomen voor koemelk allergie waren hier trouwens: Krampen, veel overstrekken, veel huilen (8-10 uur per dag), waterige ontlasting, (te) veel en onrustig de fles drinken en eczeem.

7 dagen geleden

Reactie op AliesM

Wij denken bij ons zoontje ook aan KMA. Welke symptomen had jullie kleintje ...
Hier ook geen bloed in de ontlasting hoor! En eczeem kwam pas wat later, alleen op de wangen. Hier waren de klachten: veel hoesten en niezen, veel huilen (meer dan 10 uur per dag), veel overstrekken, slijmerige ontlasting. Hij is nu 4 maanden en we hebben heel lang gesukkeld met de voeding waarbij er nog meer klachten kwamen: benauwdheid, spugen/reflux, moeilijke ontlasting. We hebben pepti, nutramigen, puramino geprobeerd. Het drinken ging met puramino zó slecht en hij spuugde zoveel dat ik op eigen verzoek heb gevraagd om neocate. Sinds we op neocate zitten gaat het echt zoveel beter.

7 dagen geleden

Al naar een osteopaat gespecialiseerd in baby's geweest? Soms kan het wezen dat door de bevalling het nekje of rugje vast zit. Ze komen natuurlijk door een niet heel groot gat naar buiten. Misschien heeft je baby wel gewoon ongemak/pijn. Een osteopaat voelt dit en door middel van heel licht druk geven en masseren maken ze dit langzaam op een veilige manier los. Dit kan een hele hoop schelen. Zoek er wel echt 1 met goede reviews en gespecialiseerd in baby's.

7 dagen geleden

Reactie op AliesM

Wij denken bij ons zoontje ook aan KMA. Welke symptomen had jullie kleintje ...
Ik wil hier hier ook even op reageren. Bij mijn dochter was haar ontlasting slijmerig en veel vlokken Ze poepte ook heel slecht. Daarnaast na elke voeding overstrekken. Veel voeding teruggeven. Echt inhoud, niet alleen mondjes. Eczeem, kan zo nog wel even doorgaan. Echt op je strepen blijven staan. Ik mocht toen pepti proberen. 3 dagen een ander kind en toen begon alles weer van voor af aan. Kreeg toen de tip hier op t forum om zelf neocate te proberen. Daar zit helemaal geen koemelk meer in. En nu heb ik oprecht een vrolijke baby.

7 dagen geleden

Reactie op NathalieVR

De meeste kindjes hebben geen bloed in de stlg bij KMA. Bloed in de stoelga ...
Mijn dochter had toch echt als kenmerk alleen bloed in ontlasting. Verder sliep ze perfect en gaf alleen veel mondjes terug. Toch had ze kma

7 dagen geleden

Reactie op NathalieVR

De diagnose 'huilbaby' bestaat gelukkig niet. Dat zijn kindjes die reflux h ...
Wat je zegt klopt helaas van geen kant. Je kunt wel degelijk de diagnose huilbaby krijgen. Er is zelfs een huilbabypoli. Wij hebben ook een huilbaby gehad. Ontzettend zwaar, je draait langzaam door. Dus geloof me dat we overal geweest zijn en alles geprobeerd hebben. Alle testen zijn uitgevoerd, hij is volledig onderzocht. Er was geen enkele reden waarom hij zo veel zou moeten huilen. Hij is er uiteindelijk overheen gegroeid. Ik vind het best wel storend dat je doet alsof het verholpen kan worden of dat een huilbaby niet zou bestaan, omdat er altijd een achterliggende oorzaak is. Elke ouder van een huilbaby weet dat je 1001 dingen kan proberen, en dat doe je ook, maar het heeft geen enkele zin. “Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij de meeste huilbaby’s (meer dan 95 procent) geen lichamelijke oorzaak wordt gevonden. Als er bij standaard lichamelijk onderzoek geen bijzonderheden worden gevonden, is verder (laboratorium)onderzoek dan ook niet nodig.” https://www.isala.nl/aandoeningen-en-behandelingen/huilbaby/#:~:text=Diagnose,hun%20kind%20als%20problematisch%20ervaren.

7 dagen geleden

TS, heel veel sterkte, het is verschrikkelijk en verschrikkelijk zwaar. Vraag hulp in je omgeving, want het is belangrijk dat jullie overeind blijven staan. Ook voor de veiligheid van jullie kindje. Ik zou als ik jullie was zsm op zoek gaan naar een ziekenhuis met een huilbabypoli. Zij kunnen je echt goed helpen en de juiste tools geven om de periode door te komen. Soms kunnen ze zelfs (in overleg met jullie) je kindje een nachtje opnemen, zodat jullie even bij kunnen komen zonder constant gehuil te horen. Heel veel sterkte gewenst

7 dagen geleden

“ Uit onderzoek van kinderarts Nooitgedagt-Frons blijkt dat bij de meeste baby's die worden opgenomen in verband met overmatig huilen geen onderliggende oorzaak wordt gevonden, namelijk bij minder dan 5%. Het huilpatroon van deze kinderen vermindert meestal na enkele dagen observatie. Vaak wordt ten onrechte gedacht aan een koemelkeiwit-allergie of gastro-oesofageale reflux (terugvloeien van zure maaginhoud in de slokdarm) als oorzaak van het vele huilen. Toch is dit meestal niet het geval. Wel blijkt dat veel huilbaby's overprikkeld zijn: zij reageren sterk op prikkels uit de omgeving en raken hierdoor vermoeid. Ondanks die vermoeidheid vinden zij het moeilijk om zelf in slaap te vallen en raken zo nog vermoeider, met meer huilen als gevolg.” https://kindergeneeskunde.slingeland.nl/huilbaby-3

7 dagen geleden

Reactie op pienlaatjebabyzien

Wat je zegt klopt helaas van geen kant. Je kunt wel degelijk de diagnose hu ...
Oh wat heb je het pittig gehad lieve mama! Niks wat zo erg door merg en been gaat als een baby die huilt en niet stil te krijgen is. Dat is ontzettend zwaar om te dragen! Ik begrijp je dus ook heel erg goed dat je tot het uiterste gegaan bent om een oplossing te zoeken. En meer heb je ook niet kunnen doen! Laat me dat duidelijk maken. Maar daar schiet helaas onze kennis over baby's nog in te kort! Gelukkig begint er tegenwoordig meer en meer onderzoek gedaan te worden en bewustwording gecreeerd te worden over hoe het babybrein werkt. Een baby huilt niet omdat die zin heeft om te huilen. Een baby huilt omdat er iets is. Dat is zijn enigste vorm van communicatie. Het feit dat ze geen verklaring vinden voor het huilen is omdat ze maar beperkt dingen kunnen testen. Tegenwoordig gelukkig al veel meer als pakweg 40jaar geleden. Ik ben als vroedvrouw (ben van Belgie) bekend met de tekortkoming van onze zorgsysteem en heb me dus ook nog bijgeschoold als babytherapeut. Het is nog maar sinds kort dat het mentale aspect van baby's een beetje erkenning krijgt. Denk aan baby's die in de couveuse gelegen hebben, geboren zijn met een lage apgarscore, zware operaties moesten ondergaan na de geboorte...dat echt een doelgroep is met een veel hogere kans op deze diagnose 'huilbaby'. Huilbaby is dus in feite geen diagnose maar wel een symptoom. En heey...zie dat vooral als een gedeelte bewustwording en niet dat jij als mama ergens tekort hebt gedaan. Dat is het allerlaatste waarvoor deze uitleg bedoelt is.

7 dagen geleden

Je kan contact opnemen met kleine K in regio Antwerpen (BE)? Binu Singh is de oprichtster en heeft hier enorm veel zinnigs over te vertellen! Ik wens jullie veel beterschap toe. Het moet enorm zwaar zijn om zo’n huilbaby in huis te hebben. Houd moed en laat jullie verzorgen.

7 dagen geleden

Ben je al wel eens naar een homeopaat geweest? Een vriendin van mij heeft daar bij allebei haar kinderen heel veel baat bij gehad (hadden allebei wat anders). Sterkte!

7 dagen geleden

Reactie op NathalieVR

Oh wat heb je het pittig gehad lieve mama! Niks wat zo erg door merg en bee ...
…… ik ga hier niet eens meer op in. Zoals ik al heb gestuurd klopt wat je zegt pertinent niet. Als vroedvrouw weet jij het niet beter dan de kinderartsen gespecialiseerd in huilbaby’s. Huilbaby is wel degelijk een diagnose. Stop met desinformatie verspreiden.