22 Reacties

één maand geleden

Zou er zéker niet voor kiezen, ben überhaupt tegen bestellen op ali/temu etc. Zowel qua milieu en impact op de wereld als qua veiligheid. De regels zijn daar echt heel anders en zou geen kolf willen met een risico op plastic deeltjes in je melk oid.

één maand geleden

Reactie op Liese_89

Zou er zéker niet voor kiezen, ben überhaupt tegen bestellen op ali/temu et ...
Dit idd. Het scheelt in euro’s omdat het goedkope troep is en vaak niet voldoet aan Europese eisen. Ik zou met mijn kinderen geen risico’s nemen. Je weet niet met wat voor materialen het is gemaakt, in wat voor fabrieken en onder welke omstandigheden.

één maand geleden

Je kunt er ook een huren bij een zorginstelling. Ik hou van Ali en Temu, maar een borstkolf is zo’n beetje het laatste dat ik er zou bestellen.

VRIEND

één maand geleden

Geen ervaring mee en zou dit ook echt niet doen. Voldoet niet aan Europese eisen. Kunnen weekmakers (kankerverwekkend) in de onderdelen zitten die in goedgekeurde producten verboden zijn. Los nog van mensenrechtenschendingen bij deze organisaties. Dan lijkt me kunstvoeding met de fles geven gezonder dan een niet goedgekeurd kolfapperaat gebruiken.

één maand geleden

Naast de redenen die hieronder genoemd zijn, kun je een kolf apparaat het beste via een kolfconsult halen. Of een kolf bij je past of niet, is net zo persoonlijk als welke bh fijn zit of welke schoenen je goed op loopt. Bij een lactatiekundige IBCLC kun je vaak verschillende modellen proberen om te kijken wat goed bij je past. Hierdoor voorkom je dat je geld uitgeeft aan een kolf die niet goed bij je aansluit. Het is wat duurder dan een random kolf van Ali, maar je hebt meer zekerheid (en goedkoper dan kv als je wat langer voedt 😉).

één maand geleden

Mijn youha kolf van Ali is echt precies dezelfde als degene die mijn lactatiekundige verkoopt, alleen had ik er 2 voor 66 euro en verkoopt zij ze voor 99 euro per stuk… ook de kolven van bv vulpes en momcozy zijn hetzelfde als via Ali bij mijn weten, maar veeeel goedkoper

één maand geleden

Reactie op Deesjee

Mijn youha kolf van Ali is echt precies dezelfde als degene die mijn lactat ...
Mag ik vragen hoe je 100% zeker weet dat het dezelfde zijn? Ik begrijp dat het er zo uit kan zien maar dat zegt niet alles.

één maand geleden

Ik heb een youha kolf van Ali en zoals eerder is gezegd is het dezelfde kolf als wanneer je hem in Nederland besteld. Zelf weiger ik om dropshippers die 50 euro extra te betalen. Je moet wel opletten dat je dus een officiële youha koopt die goedgekeurd is voor Nederland (dus alleen de modellen die hier verkocht worden) en dus geen merkloze ofzo. Let op dat youha op de onderdelen staat en het in de originele youha verpakking bezorgd wordt. Youha is Chinees dus als mensen zeggen ik wil geen Chinese troep moeten ze ook geen Youha aanschaffen.. Hoe het met de andere merken zit weet ik niet.

één maand geleden

Ik heb ook de Youha kolf van Ali (op aanraden van iemand via insta https://s.click.aliexpress.com/e/_EzyNoBH). Ik vind het zelf een fijne kolf en het scheelt gewoon zo veel geld.

één maand geleden

Het is precies dezelfde als die hier op youha shop verkocht wordt, het scheelt alleen super veel geld. Ik heb voor een dubbele, reserve onderdelen en 2 maten kleinere borstschilden €90 betaald; dus ben benieuwd.

één maand geleden

Heb je al eens naar tweedehands kolfapparaten gekeken? Als je niet te veel geld wilt uitgeven, is dat denk ik echt een aanrader. Ik heb de mijne nu ook te koop staan. Heb hem altijd maximaal 2x per week gebruikt, alles nog helemaal netjes, sommige onderdelen niet eens uit het plastic gehaald. En natuurlijk helemaal gesteriliseerd. Echt helemaal niks mis mee. Op die manier kun je een hele goede set kopen voor weinig geld?

één maand geleden

Niet doen! Die producten zijn niet volgens Europese standaarden en kunnen gifstoffen bevatten! Ik heb mijn kolfapparaat gekocht via marktplaats. 40 euro. Even uitkoken en dan kan je 'm zo gebruiken

één maand geleden

Ik had een dubbele borstkolf (handsfree) op bol.com voor €60,- Nieuw. Achteraf een krankzinnige prijs, maar als je tijd hebt, houd bol.com in de gaten. Soms erg mooie aanbiedingen. Ik kwam erop via het aanbiedingen topic hier. Het was ook maar een uurtje en toen was de prijs weer omhoog.

één maand geleden

Reactie op NoorderIicht

Ik had een dubbele borstkolf (handsfree) op bol.com voor €60,- Nieuw. A ...
Houd er rekening mee dat er via bol.com ook producten van Ali Express verkocht worden en Dropshippers actief zijn.

één maand geleden

Geen antwoord op je vraag, maar ik zou je zorgverzekering eens checken! Bij mijn vorige zwangerschap kreeg ik een vergoeding van 100,- voor een kolf. Ik heb toen een prima kolf aangeschaft voor 120,- ofzo

één maand geleden

Op dat soort dingen zou ik niet besparen, eigenlijk. Op Ali/Temu/Shein zijn voldoende leuke (hebbe)dingetjes te krijgen maar als je gaat zoeken naar belangrijke apparatuur, zoals een kolfapparaat, babyfoon, flessenwarmer e.d. zou ik het niet aandurven om dat soort websites te gebruiken. En ik bedoel niet dat iedereen meteen honderden euro's moet uitgeven, want niet iedereen kan en wil (duurdere) merken kopen, maar ik zou in elk geval apparatuur aanschaffen met goede Nederlandse recensies, afkomstig van een betrouwbare winkel/webshop.

één maand geleden

Zoals andere al zeggen, de youha wordt ook gewoon door lactatiekundigen verkocht. Een vriendin van me had via haar gekocht en ik direct bij AliExpress en het was exact dezelfde. Sowieso super enthousiast over deze kolf, mega goede productie!

één maand geleden

Ik zou persoonlijk dit soort dingen niet bij aliexpress kopen. Zij hoeven niet aan de strenge eisen te voldoen

één maand geleden

Niet doen!

één maand geleden

Het gaat niet om hóe het werkt, het gaat om wat er werkt. Dit zijn producten die aan nul voorwaarden hoeven te voldoen waar hun materiaal van wordt gemaakt. Dit betekent in de praktijk dat er giftige stoffen in hun plastic of siliconen mag zitten. Dit wordt niet gereguleerd. Ik snap echt niet waarom mensen dit soort kwetsbare dingen blijven kopen van Chinese bedrijven die letterlijk om het jaar een flesvoedingsschandaal hebben met tig dode baby’s.