12 Reacties

15 dagen geleden

Elke keer dat je kindje drinkt, moet jij kolven. Je borsten moeten namelijk nog steeds precies doen waar jouw kindje behoefte aan heeft. Daar kun je best een beetje mee spelen hoor. Bvb als je gaat lunchen en je geeft je kindje om 12u een flesje, dan kan je best het kolven uitstellen tot je thuiskomt om 13u. Het komt niet op de minuut. Maar een hele dag zoals in jouw voorbeeld gaat niet. Dat wordt inderdaad sowieso erg pijnlijk en is ook slecht voor je productie (want dan vertel je je borsten dat er geen melk nodig is).

15 dagen geleden

Mijn ervaring, het ligt eraan. Vooral in het begin moet je dan zorgen dat je minstens net zo vaak kolft als dat je kindje zou hebben gedronken. Na een tijd, als je productie stabiel is kon ik gewoon wel eens overslaan of net voordat ik thuis wegging kolven en als ik weer thuiskwam en anders kolven zodra ik te veel druk voelde. Mbt afgekolft flesje geven, mijn dochter pikte dat eerst niet van mij, mama=borst. Dit hebben we dus thuis eerst geoefend voordat ik dit buitenshuis kon doen. Laatste puntje, bedenk dan wel dat je zowel moet kolven als voeden (met de fles) als je met haar op pad bent en dat moet praktisch gezien maar net ergens kunnen. Mijn ervaring is wel dat ze op openbare plekken echt wel bereid zijn om mee te denken. Succes! Ps. Ik vond voeden in het openbaar eerst ook heel gek, maar had er na een paar maanden schijt aan, het is super natuurlijk en mensen zitten bv in een restaurant zelf ook te eten en drinken dus laat mijn kind dat ook doen 😜 maar dat was mijn voorkeur :)

15 dagen geleden

Ik kolf altijd dus dat is wel iets anders. Maar je borsten ontploffen dan inderdaad:D. Als ik te lang niet kolf loopt de melk er vanzelf uit. Ik heb een draadloze kolf gekocht die je in je beha kan stoppen en vind dat ideaal ook voor onderweg. 150 euro van Evite. Maar misschien wel een te grote investering voor eens per maand.

15 dagen geleden

In principe moet je kolven op de momenten dat je normaal zou voeden. Dus bijv elke 3 uur. Als je dat niet doet krijg je pijnlijke borsten, maar gaat je productie inderdaad ook omlaag! Je zou dus je dag zo moeten indelen dat je een aantal kolfpauzes hebt. Je kunt op zo’n dagje uit dan het handigste een speciaal koeltasje met koelelementen meenemen waar je de melk in kunt bewaren. En veel grote locaties zoals dierentuinen bieden wel iets van faciliteiten. Bijv een speciale kolfruimte of je mag de EHBO ruimte gebruiken. Soms hebben ze daar dan ook een koelkastje.

15 dagen geleden

Vaak heb je in een dierentuin wel een ruimte waar je je kindje kunt voeden of kunt kolven. Zeker wanneer je kindje nog jong is kolf je in principe af wanneer hij of zij uit een flesje drinkt om zo je productie op peil te houden. Maar een dagje zal vast niet mega veel uitmaken. Zou je wel adviseren dat als je kindje nog bijvoorbeeld iedere 2 a 3 uur bij je drinkt om dan in ieder geval een keer tussendoor af te kolven.

15 dagen geleden

Ik zou wel kolven(of gewoon voeden), ook voor jezelf. Als de kleine hier een uurtje langer slaapt staat mijn borst al op knappen 💥 Moet je na gaan als je een hele dag je borsten niet leegt 🥲

15 dagen geleden

Hier kolf jk soms voor we weggaan en geef hem dat in een flesje en kolf dan weer als we terugkomen thuis, max 3-5 uren. Gaan we de hele dag weg dan voed ik hem en als ik ene dag zonder hem weg ben kolf ik elke 3-4 uren. Ik heb sinds kort een handkolf en daarmee kan ik iets discreter afkolven dan met de dubbele elektrische kolf, die ik thuis en op het werk gebruik. Ik voed openbaar overal eigenlijk, maar bij de eerste vond ik dat soms ook lastig. Nu kan ik ook in de draagzak voeden en dat vind ik ideaal in de dierentuin, enz.

15 dagen geleden

Kolven komt dan inderdaad ipv live voeden aan de borst. Je kunt niet met een voorraadje op pad en en dag niets met je borst doen😉 Dat is niet gunstig voor je productie + pijnlijk voor je borsten😬 Dat maakt het voor mij gelijk een goede reden om wel over dat ongemak van voeden in het openbaar heen te stappen. Want kolven in het openbaar lijkt mij nog veel lastiger/ongemakkelijker. Voeden in het openbaar kan ook gewoon heel discreet als je daar behoefte aan hebt. De juiste kleding aan en een rustig plekje opzoeken.

15 dagen geleden

Zoals al meerdere hebben gezegd moet je ongeveer kolven wanneer je kindje zou drinken zodat je borsten weten dat er melk nodig is. Afhankelijk van hoe oud je kindje is en hoeveel je kolft, kan je soms wel bijvoorbeeld 2 keer kolven voor 3 voedingen of de kolftijd wat naar voor of achter schuiven naargelang wat uitkomt. Als je een hele dag weg bent met baby vind ik live voeden makkelijker dan kolven. Ik was de eerste keer ook heel zenuwachtig en heb mij altijd zo veel mogelijk proberen bedekken. Grote tetradoek erover voor het begin, als het kan een rustig plekje, partner die baby aangeeft zodat ik mijn bh al los kan maken en op het laatste moment pas trui omhoog hoef te doen enz.

14 dagen geleden

Hi dames! Dank voor jullie verhelderende antwoorden! 😊 Als ik het zo lees, is de makkelijkste oplossing dat ik me over het ongemak van voeden in het openbaar heen zet of investeer in een dure handsfree borstkolf. Ik ga er nog even over nadenken bij welke van de twee opties ik me het prettigst voel 😅

14 dagen geleden

Reactie op Katootje17

Hi dames! Dank voor jullie verhelderende antwoorden! 😊 Als ik het zo lees, ...
Als je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je een deel van een kolf vergoed krijgt! En er zijn best wat goedkopere handsfree opties voor kolven. Zoals de Elvie is knetterduur, maar niet perse beter dan een andere kolf 😊

14 dagen geleden

Reactie op Katootje17

Hi dames! Dank voor jullie verhelderende antwoorden! 😊 Als ik het zo lees, ...
Voelt het voeden in het openbaar misschien fijner voor je als je een borstvoedingsdoek zou gebruiken?