3 Reacties

één maand geleden

Mag ik je vragen hoe vaak hij drinkt? Ik heb wel eens begrepen dat het per vrouw verscheelt hoeveel opslagcapaciteit je hebt zeg maar. Bij mij wellicht ook wat lager dan veel anderen. In de eerste weken en/of maanden dronk mijn zoontje echt heel vaak namelijk. Om een idee te geven.. hij lag meer tijd aan de borst dan dat hij hier los van was. Kan me van de eerste weken herinneren dat hij vaak snel in slaap viel, ik liet hem altijd gewoon hangen, na verloop van tijd werd hij dan weer een beetje wakker, dronk weer wat.. ..en als hij losliet wisselende ik naar de andere borst. Die pakte hij dan ook gewoon weer voor lange tijd met wat slapen tussendoor. Omdat mijn kraamhulp toendertijd nogal van de klok was weet ik dat hij eerder 15 min. los was tussendoor dan dat een voeding maar 15 min. duurde.

één maand geleden

Aanleggen, aanleggen, aanleggen indd. Bij elke kik, piep of beweging haha! Laat je baby de hele dag maar hangen aan die tiet 😜. Maar indd; hoe vaak voedt je per 24 uur?

één maand geleden

Je kindje drinkt in principe effectiever dan dat een kolf melk eruit krijgt, dus als je eerst hebt aangelegd en daarna nog 60-80 kolft, dan zou ik zeggen dat dat echt meer dan voldoende is, want op zo'n jonge leeftijd is meer ook niet nodig. Goed dat je een lactatiekundige hebt ingeschakeld, ik zou daar vooral nog eens mee in gesprek gaan. Kijken of je kindje een goede aanhap heeft en of je samen een plan kan maken om geleidelijk terug naar volledig bv te gaan. Succes! En het moet ook haalbaar blijven, dus denk ook een beetje aan je eigen welzijn 🙏🏼