21 Reacties

17 dagen geleden

Het ligt een beetje aan de band met je schoonouders, maar je zou gewoon kunnen aangeven dat je wel op hun moet kunnen vertrouwen en dat ze niet zo kort dag dit soort dingen kunnen doen. Wellicht voorzichtig brengen dat het kdv ook een goede oplossing is en dat ze dan wellicht kunnen oppassen als het hun uitkomt, maar dan niet meer een vaste dag ? Natuurlijk lastig in te schatten hoe je iets moet zeggen, aangezien ik je schoonouders niet ken.

17 dagen geleden

Jeetje dat is idd echt niet handig. Je moet er gewoon vanuit kunnen gaan dat ze opassen als jullie werken. Ik zou beginnen met iets van; hee kunnen we even iets bespreken. Ik merk dat we niet helemaal op dezelfde lijn zitten over de oppas dag. En dan duidelijk aangeven wat jullie verwachtingen zijn en hun de ruimte geven om duidelijk aan te geven wat hun verwachtingen zijn. En dan kijken of jullie er uit komen of aangeven dat als zij niet consistent op kunnen passen dat jullie opzoek gaan naar kdv. (Ik zou wel alvast inschrijven als je nog niet op een wachtlijst staat). Succes!

VRIEND

17 dagen geleden

Dit is nogal last minute maar kan gebeuren. Maar zoals je schrijft speelt er veel meer. Zitten jij en je vriend of één lijn? Voor je dit bespreekt zou ik wel eerst checken of er die dag plek is op de opvang. Of eventueel tijdelijk zelf kan opvangen. Kan zijn dat ze gepikeerd reageren. Hoe het gesprek aan te gaan hangt af van wat er nog meer speelt. Zou gewoon aangeven dat ivm werk vaste opvang nodig is en je snapt dat zij dit niet kunnen met eigen privé leven maar dan wel voor kdv kiezen. En dat jullie het wel leuk en lief zouden vinden als ze af en toe willen oppassen als het nodig is/uit komt maar zonder vaste dag.

17 dagen geleden

Reactie op 2020mama

Dit is nogal last minute maar kan gebeuren. Maar zoals je schrijft speelt e ...
Ik zou het gesprek inderdaad zo in steken. Ik denk dat het qua frustratie enorm kan schelen ook als ze niet structureel een dag per week opvang bieden maar af en toe. Lijkt me, als ik het zo lees, voor beide partijen beter. Maar ga inderdaad eerst kijken of er op de opvang plek is.

17 dagen geleden

Reactie op Marie1324

Het ligt een beetje aan de band met je schoonouders, maar je zou gewoon kun ...
Ja dat is wel een goeie.. de band is prima. Niet supergoed ofzo. Behalve het oppassen doen ze ook geen moeite om eens onze kant op te komen om de baby te zien of te vragen hoe het gaat oid.

17 dagen geleden

Reactie op Toepies

Ik zou het gesprek inderdaad zo in steken. Ik denk dat het qua frustratie e ...
Denk het ook ja. De opvang heeft gelukkig plek!

17 dagen geleden

Reactie op Mamanonon

Jeetje dat is idd echt niet handig. Je moet er gewoon vanuit kunnen gaan da ...
Goeie over die verwachtingen. Ook vanuit hun kant. Ga ik meenemen👍

17 dagen geleden

Ter aanvulling op de eerder genoemde adviezen; je kunt hen ook vragen hoe ze het oppassen vinden? Wellicht vinden ze iedere week een hele dag toch ook wel te zwaar/beperkend, maar durven ze het niet aan te geven?

17 dagen geleden

Wat ik heb gedaan, wat misschien ook handig is voor jou is dat ik heb gezegd dat ik wil dat mijn dochter meer met kinderen gaat spelen. Is goed voor haar ontwikkeling. Zo ben ik er onder uit gekomen dat de opa’s en oma’s gaan oppassen. Soms een half dagje brengen zodat je zelf aan je dingen toe komt maar dan ben je in ieder geval gedekt voor je werk.

17 dagen geleden

Misschien is het ook best dat je partner dit zegt? En dat jullie met vier bij dit gesprek zijn? Ik zou ook eerst zorgen dat je partner er hetzelfde van denkt. Indien dit niet zo is, zou ik het hem wel elke keer laten oplossen wanneer ze afzeggen ...

16 dagen geleden

Nouuuu sorry dat kan echt niet. Hoe denken ze dat je dit oplost? Dat het zomaar kan? Ik zou het probleem eerst terug geven en aangeven dat je gewoon moet werken en op zo’n korte termijn niks kan regelen, dan had ze het eerder aan moeten geven. Als je nu namelijk zegt dat er wat geregeld is wordt het wel heel makkelijk om het nog een keer te doen.

16 dagen geleden

Misschien voor nu niet de oplossing, maar ga in gesprek. Mijn moeder en schoonmoeder passen beide op onze kinderen als ik werk. Ik werk onregelmatig 16 uur in de week. dus de maandag en dinsdag is mijn moeder, de rest van de week mijn schoonmoeder. We hebben samen om tafel gezeten en afspraken gemaakt. Heel zakelijk, maar wel.voor alle partijen duidelijk. - Ik geef 4 weken voor tijd mijn rooster door. - ik betaal een vast bedrag per maand ( ik wilde dit graag, vonden zij niet nodig) - vakantie geven zij 4 weken vooraf door - dagje geen tijd, dan overleggen we en kijken we of er geruild kan worden. Maar als het niet anders kan gaat oppassen voor. - ziekte, begravenis oid is overmacht We hebben nooit problemen gehad en alles is voor iedereen duidelijk. Wel zo fijn.

10 dagen geleden

als iemand wil oppassen, moet diegene zich wel aanpassen aan jou. Ik zou je kind naar het kdv brengen. Uiteindelijk als hij of zij wat ouder is, vinden ze het veel leuker met andere kindjes te spelen dan opgescheept te zitten met een 60 plusser. Als jij ook nog stress krijgt van de vaste oppasdagen is dat reden temeer dit te veranderen. Sowieso is de kans aanwezig dat je conflicten krijgt als je wekelijks met elkaar te maken hebt en er is een kind in het spel. Dus als jouw moedergevoel zich er niet fijn bij voelt, zou ik het lekker niet doen. Is beter voor de band en ook uiteindelijk voor jullie kind. Er zullen ook genoeg andere momenten zijn dat ze alsnog kan oppassen bijvoorbeeld bij ziekte of als jullie een weekendje weg willen oid

10 dagen geleden

Wat nu als je gewoon zegt: we hebben de keuze gemaakt om X naar de opvang te doen. Bedankt voor al jullie tijd en zorgen, maar een vaste dag is niet meer nodig. We zullen het wel leuk voor X vinden als jullie zo af en toe eens oppassen.

10 dagen geleden

Reactie op Anoniempje23

Nouuuu sorry dat kan echt niet. Hoe denken ze dat je dit oplost? Dat het zo ...
Ja heb je gelijk in. Vandaag was het weer raak. Morgen kan ze maar weer een halve dag🫣🤨😩 ze komt zo langs om wat te brengen en dan ga ik dat wel even heel duidelijk aangeven😬

10 dagen geleden

Reactie op diana.vf

als iemand wil oppassen, moet diegene zich wel aanpassen aan jou. Ik zou je ...
Heb van de week geïnformeerd per wanneer mijn zoontje op maandag naar de opvang kan🫣 ze flikte het vandaag weer trouwens.. nu hebben we morgen wel echt een probleem..

10 dagen geleden

Reactie op Miamama

Wat nu als je gewoon zegt: we hebben de keuze gemaakt om X naar de opvang t ...
Ik denk dat ik de boodschap idd maar op die manier breng..

10 dagen geleden

Reactie op onet

Heb van de week geïnformeerd per wanneer mijn zoontje op maandag naar de op ...
Hoe reageert je man daar dan op?

10 dagen geleden

Reactie op Em2021

Hoe reageert je man daar dan op?
We staan er gelukkig hetzelfde in. Alleen vind hij het lastig om het te bespreken met zijn ouders omdat hij graag wil dat ons zoontje een goede band krijgt met hen. Hij is er een beetje bang voor dat het een ruzie wordt als we vertellen dat we hem naar de opvang gaan doen ipv naar hen.

10 dagen geleden

Reactie op onet

We staan er gelukkig hetzelfde in. Alleen vind hij het lastig om het te bes ...
Maar is het dan ook niet mogelijk om eerlijk op haar bericht te reageren en zeggen dat dit wel heel last minute is omdat jullie gewoon moeten werken en niet zomaar vrij kunnen nemen op het laatste moment of iets anders kunnen regelen.. volgens mij zeg je daar niks verkeerds mee behalve gewoon de waarheid