12 Reacties

17 dagen geleden

Hi, helaas geen tips maar ben ook benieuwd naar ervaringen want ik heb namelijk precies hetzelfde als jij! Voelde me naast lichamelijk ook mentaal sterker tijdens zwangerschap en borstvoedingperiode en dat beviel me eigenlijk wel :)

17 dagen geleden

Hee, persoonlijk geen ervaring mee, maar ik heb om mij heen bij mensen met schildklierproblemen dit wel eens vaker gehoord 😬 Hoop natuurlijk voor je dat dit bij jou niet zo is, maar misschien de moeite waard om je eens te verdiepen in de klachten bij schildklierproblemen en of dit aansluit op jouw klachten wanneer je niet zwanger bent?

17 dagen geleden

Ik had mezelf beter onder controle tijdens m’n zwangerschap dan daarbuiten. De verstoring kan altijd omdat je lichaam weer overgeleverd is aan je eigen hormonen. Misschien helpt een potje Femme van Vitakruid om te stabiliseren?

17 dagen geleden

Ik heb precies hetzelfde. Als ik zwanger ben en borstvoeding geef voelt m'n hele lijf beter en zit ik veel lekkerder in m'n vel (zelfs ondanks dat ik zwangerschapsdiabetes had). Zowel fysiek als mentaal. Nu een maand gestopt met borstvoeding (met 9 maanden) en ik ben meteen weer veel gestrester en veel afgevallen. Had ik ook na m'n eerste kindje. Denk misschien nu minder oxytocine, dat het daar aan ligt?

16 dagen geleden

Wow jaaaa, dat heb ik ook! Zou bijna weer zwanger willen worden om weer lekker in mijn vel te zitten 🙈

16 dagen geleden

Ik heb dit ook! Op mijn geaggiteerdheid na. Dat is met zwanger zijn erger. Helaas ook geen tips. Ik zou niet zo snel vitakruid dingen hiervoor gaan slikken overigens.

16 dagen geleden

Ik herken niet precies jouw klachten maar ik herken wel dat je anders in je vel zit tijdens een zwangerschap. Ik ben nu toch wat stabieler en kan beter mijn rust vinden. Als ik niet zwanger ben merk ik heel erg in welke week van mijn cyclus ik zit. Tijdens mijn ovulatie voel ik me top en mooi en wil het liefste de deur uit en op stap, week later zit ik het liefste onder een kleedje op de bank met 6 repen chocolade. Groot contrast en brengt ook veel onrust mee. Ik vind het nu ook heel fijn dat ik “even” rust heb van alle wisselende persoonlijkheden 😅 haha.

16 dagen geleden

Heel herkenbaar. Ook nauwelijks last van huidproblemen (puistjes) tijdens de zwangerschap gehad, maar daarvoor en daarna ook ondanks behandelingen bij schoonheidsspecialiste en dermatoloog.

16 dagen geleden

Zoals je het omschrijft zou het ook iets te maken kunnen hebben met je schildklier. Zou het kunnen dat die normaal wat aan de snelle kant werkt? Tijdens je zwangerschap gebruik je meer schildklier hormoon omdat je baby ook afhankelijk is van jou schildklier en wordt die balans dus anders. Het hoeft het niet te zijn, maar dacht er aan toen ik je verhaal las. Je kan dit wel een keer laten meten bij de huisarts, kan gewoon via een simpel bloedonderzoek

15 dagen geleden

Ik herken het wel, voelde me tijdens de zwangerschap/ borstvoedings periode vele male stabieler. Niet dat ik normaal niet stabiel ben, maar toch anders. Vooral na het stoppen met borstvoeding merk ik dat ik minder energiek ben, sneller moe, sneller geirriteerd etc. Heel gek omdat ik verwacht had dat t andersom zou zijn. Heb ook al eens zitten geinen dat als ik die hormonen in een pilletje kon krijgen ik ze gelijk zou nemen 🙈

15 dagen geleden

Ik herken het volkomen. Ik heb mij in de 9 maanden zwangerschap echt super gevoeld. Geen ongemakken, veel stabieler mentaal. Inderdaad minder zweten. Betere huid. Ik hoop dat ik dat deze zwangerschap weer mag ervaren! Ben wel benieuwd, mocht je wel naar een arts gaan wat deze voor advies geeft/heeft.

15 dagen geleden

Hormonen zijn echt killig, na 1,5 jaar na dat zoon geboren was voelde ik mij eindelijk weer een beetje normaal. Gun jezelf de tijd.. het is ook gewoon een aanslag op je lijf en geest een zwangerschap en bevalling en ook als nieuwe mama zijn. Het heeft tijd nodig..