46 Reacties

één maand geleden

https://miljuschka.nl/het-beste-bananenbrood-recept-ooit/ 🤤🤤

één maand geleden

Ik lees even mee! Zou voornamelijk vullende maaltijdsoepen en currys doen denk ik. Maar ik dacht er net over na dat je met borstvoeding ook niet alles mag eten, qua kruiden en ui enzo geloof ik? Dus daar moet je dan ook rekening mee houden alvast.. haha ingewikkeld! Ik heb gelukkig nog 7 maanden

één maand geleden

Je favoriete pastasaus Lasagne Cottagepie https://lekkertafelen.nl/recepten/cottage-pie-engels-comfort-food/ Stoofpotjes Dahl https://www.ah.nl/r/1194782 Bananenpannenkoekjes voor ontbijt (hoeft de kraamverzorgster alleen op re warmen) https://rutgerbakt.nl/gezond-bakken-recepten/havermout-ontbijt-pannenkoeken/ Gezond tussendoortje vol vezels (is fijn voor je stoelgang) https://leukegeit.nl/gezonde-wortelcake/

één maand geleden

Ik had ook zelf bouillon gemaakt en in porties ingevroren zodat ik elke dag een kopje bouillon kon drinken. Is erg goed voor je herstel!

één maand geleden

Wat een goed idee! Ik zat zelf aan curry's, pastasauzen en bananenbrood te denken

één maand geleden

Wij hebben aluminiumbakjes gekocht bij de Makro en alleen dingen ingevroren die we alleen nog maar in de oven hoefde te schuiven. Lasagne, stamppot, ovenschotels, verschillende gevulde wraps. Vooral niets waarvoor je alsnog pannen nodig hebt, want dan zit je nog met koken en de vaat. Nu vries ik wel vaker sauzen en dergelijke in als snelle maaltijd om te maken, maar was blij dat we in de eerste weken het koken helemaal konden skippen maar wel een gewone/gezonde maaltijd hadden.

één maand geleden

Leuk toppic, ik lees zeker mee! Vorige keren heb ik vooral stoofpotjes en dergelijke ingevroren, maar dat was in de winter. Nu uitgerekend in september, nog iets te vroeg voor winterse recepten😉. Maar wel een heel goed idee om vooruit te koken, toen veel plezier van gehad de eerste weken.

één maand geleden

https://www.eefkooktzo.nl/butter-chicken/ Nog even groenten en rijst erbij koken en naan afbakken. Ik maak zelf altijd naan van Rutger bakt, maar kun je natuurlijk ook kant en klaar uit de winkel afbakken. :)

één maand geleden

Wij hadden vooral veel sausachtige recepten, zodat we alleen maar rijst of pasta zelf hoefden te koken. Scheelt ruimte in de vriezer en smaakt lekkerder (dan pasta of rijst invriezen). Het meeste maakten we met de slowcooker. Inspiratie: - Pasta Bolognese saus - Rendang - Pulled chicken kerrie - Kip Teriyaki - Zoervleisj - Chili con carne - Goulasj - BUtter Chicken - Curry - Babi Pangang - Kip Alfredo

één maand geleden

Sperziebonen Spekreepjes Ui Kip (Evt paprika) Met (sushi)rijst, saus invriezen rijst los nog koken. Of evt magnetronbuiltjes

één maand geleden

Reactie op Pietjejan

Ik lees even mee! Zou voornamelijk vullende maaltijdsoepen en currys doen d ...
Nah dat valt wel mee. In India eten de moeders ook curry’s… je kunt evt een curry maken met wat minder kruiden. Of dat je de kruiden pas toevoegt als je het weer gaat opwarmen, weet je ook beter of je kindje ergens last van heeft. Maar dat valt over het algemeen reuze mee. Succes met de zwangerschap!

één maand geleden

Reactie op naomi2324

Wij hebben aluminiumbakjes gekocht bij de Makro en alleen dingen ingevroren ...
Aluminiumbakjes, wat slim!

één maand geleden

Mexicaanse mix met kip mais en kidneybonen voor in wraps was hier de nummer 1!

één maand geleden

Wat al eerder genoemd is. Deze granola bars zijn ook heerlijk en voedzaam en goed in te vriezen: https://www.healthnutnutrition.ca/2016/10/29/chewy-trail-mix-granola-bars/

één maand geleden

Ik lees even mee! Volgende vraag: hebben jullie allemaal zo’n grote vriezer dat er zoveel ingevroren kan worden zonder dat je er “last” van hebt? Hoeveel vries je überhaupt in voor zo’n tijd? Wij hebben een vriezer met twee grote en een kleinere lade maar die zit altijd al wel redelijk vol met dingen als ijsjes, vleesvervangers of vissticks oid, dat soort dingen, en natuurlijk brood, dus ik vind het lastig te bepalen hoeveel ruimte ik heb en nodig heb…

één maand geleden

Reactie op Guppy1994

Ik lees even mee! Volgende vraag: hebben jullie allemaal zo’n grote vriezer ...
Wij hebben de vriezer eerst leeg gegeten, zodat er plek is voor de kraamweek. Dan maar even wat minder voorraad van andere dingen nu . Maar dat is natuurlijk persoonlijk wat je fijner vind.

één maand geleden

https://www.thequirkandthecool.com/jamie-olivers-mexican-chilli Deze uit het boek save with Jamie, heb ik gisteren gemaakt en ingevroren. Kun je met twee personen 4-5x van eten. En je hoeft alleen de saus in te vriezen, valt heel erg mee qua ruimte. Het was ook zo gemaakt. Alleen de ui gesneden, de rest kon er allemaal zo in en dan hup de oven in. Straks wat rijst of wraps erbij, beetje sla.

één maand geleden

https://uitpaulineskeuken.nl/recept/rode-curry Samen met naanbrood of rijst. Zelf doe ik er de helft minder water in, soms daarna nog wat extra. Ik hou van een dikke curry. Ooit gemaakt voor een vriendin in de kraamtijd, werd zeer gewaardeerd.

één maand geleden

Reactie op Guppy1994

Ik lees even mee! Volgende vraag: hebben jullie allemaal zo’n grote vriezer ...
Wij hebben in de garage een diepvriezer geplaatst waarin we de maaltijden bewaren. Hier bewaar ik ook gekolfde melk in. Als wij deze niet hadden zou m’n normale vriezer al halfvol zitten met zakjes melk alleen al.

één maand geleden

Reactie op liene99

Leuk toppic, ik lees zeker mee! Vorige keren heb ik vooral stoofpotjes en d ...
Ik kreeg pas de tip om rendang te maken, wel stoofvlees, maar meer zomers gekruid.