40 Reacties

18 dagen geleden

Ik heb dit, zonder het hoesten, ook 2 weken lang gehad. Ben verder nooit echt ziek maar was nu wel even raak. Ik zou persoonlijk morgenochtend direct de huisarts bellen, hap/spoedpost zou mij hier niet voor ontvangen denk ik.

18 dagen geleden

Huisartsenpost is voor plotselinge, acute spoedeisende klachten. Als je al de hele week ziek bent val je daar mijn inziens niet onder en zou ik wachten tot morgen de eigen huisarts er weer is. Van een goede griep ben je echt heel ziek. Wij zeggen vaak griepje bij een goede verkoudheid maar dat is dus eigenlijk niet zo.

18 dagen geleden

Reactie op smurfie85

Huisartsenpost is voor plotselinge, acute spoedeisende klachten. Als je al ...
Jaa maar het is niet het ziek zijn/de goede griep. Het is vooral de pijn die het echt verschrikkelijk maakt… Een goede griep herken ik 😅

18 dagen geleden

Eerlijk? Als je al langer ziek bent, zou ik nu niet ineens de spoed gaan bellen in het weekend. Die ene dag zou ik dan nog uitzitten.. Misschien wel een 'spiegel' van paracetamol oid proberen op te bouwen (als je dat nog niet hebt gedaan), misschien gaat het wel helpen als je de standaard dagelijkse dosering aanhoudt.

18 dagen geleden

Reactie op LOESJE212

Eerlijk? Als je al langer ziek bent, zou ik nu niet ineens de spoed gaan be ...
Ik was een langere tijd niet lekker. Maar sinds gisteren is het echt drastisch veranderd en voel ik me ontiegelijk slecht en veel pijn 😅

18 dagen geleden

Wat vervelend!! Als je geen koorts hebt en niet benauwd bent zullen ze momenteel niet heel veel voor je doen denk ik. Als je zwanger bent laten ze je wel wat laagdrempeliger komen. Advies is vooral om goede pijnstilling te nemen (4x1000mg paracetamol en 3x400mg ibuprofen), neusspray en spoelen met een rhinohorn. Als je nu nog wel koorts hebt zou ik wel even bellen, want dat kan wijzen op een bacteriële infectie. Beterschap!

18 dagen geleden

Reactie op loumich

Ik was een langere tijd niet lekker. Maar sinds gisteren is het echt drasti ...
Dan nog zou ik nu in bed blijven liggen, flink aan de paracetamol gaan en morgen de HA bellen.

VRIEND

18 dagen geleden

Ik zou morgenochtend de huisarts bellen. Klinkt niet iets als voor de HAP. Maar volg je eigen gevoel. Als jij wel wil bellen voor telefonisch overleg moet je dat doen. Jij weet het bedt hoenje je voelt Morgen zal het dan voor jou ziekmelden voor werk worden en eerst uitzieken.

18 dagen geleden

De HAP is echt voor spoed, zo klinkt dit helemaal niet. Morgen even je huisarts bellen. Beterschap!

18 dagen geleden

Paracetamol spiegel opbouwen. Maximale pijnstillers blijven nemen om de xx aantal uur. En morgen de normale huisarts bellen.

18 dagen geleden

Gebruik je al xylometazoline neusspray? Die pijn op je holtes en de oorpijn kan verminderen als je neus minder verstopt zit. Is trouwens wel voor maximaal 7 dagen (misschien onnodige extra informatie, maar toch). Misschien geeft het dan vandaag wellicht al verlichting. En welke pijnstilling gebruik je en hoe vaak? Ik zou, zoals iemand anders ook al heeft gezegd, 4 maal daags 1000mg PCM nemen en 3 maal daags 400mg ibuprofen (tenzij je zwanger bent, of een maag- of nierziekte hebt).

18 dagen geleden

Dit lijkt me niet accuut genoeg voor de hap. Ik zou maandag bij de huisarts langs gaan

18 dagen geleden

Ik heb dit ook altijd als ik verkouden ben. Mijn tips; de hele door neusspray, dit verlicht de druk in mijn hoofd en oren. En voor de hoofdpijn die soms toch te heftig is neem ik Excedrin. Werkt altijd! ✔️👍🏼

18 dagen geleden

Ik heb het bijna 3 maanden! gehad. Tot ik het ook echt zat was omdat de pijn plots te erg werd. Net een nieuwe huisarts, die gaf een anti biotica kuur en daarna was ik er eindelijk van af.

18 dagen geleden

Eigenlijk weet ik zelf ook dat dit niet ernstig genoeg is voor de hap. Merkte dat ik me vanochtend vooral even ontiegelijke kut voel. Ik ga de tip van de xylo neusspray en de excedrin uitproberen! Net ook al even gestoomd, verlicht het wel iets. Behalve de hoofdpijn 😂 Hoe zit het met dat oor wat dicht is en pijn doet? Oordruppels gewoon? Of hebben jullie nog tips?

18 dagen geleden

Klinkt vervelend maar de HAP ziet dit niet als spoed…

18 dagen geleden

Reactie op loumich

Eigenlijk weet ik zelf ook dat dit niet ernstig genoeg is voor de hap. Merk ...
Nee, de beluchting daarvan wordt beter door xylometazoline en spoelen van je neus (bijvoorbeeld met een rinohorn). De buis van Eustachius zorgt normaliter voor beluchting en voorkomt het dichtzitten. Omdat je neus verstopt zit, is deze buis qua opening maar heel klein of helemaal dicht.

18 dagen geleden

Reactie op loumich

Eigenlijk weet ik zelf ook dat dit niet ernstig genoeg is voor de hap. Merk ...
Huisarts adviseerde mij 4x per dag 2 paracetamol en 1,5 uur na paracetamol een ibuporfen werkte hier wel wat maar bij lange na niet weg. En een neusdouche heeft wel wat geholpen

18 dagen geleden

De rhinohorn is echt een tip! Voor mij werkt het heel goed om mijn holtes en oren schoon te krijgen. Het klinkt als iets wat mijn moeder heeft dit ook gehad. Na w weken kreeg ze gillende hoofdpijn en oorpijn en na 3 weken aangedrongen op een abkuur. Foutje van haar: want de arts had gewoon gelijk en het was een virus. Met andere woorden: ik ben bang dat de HAP niks voor je gaat doen en dat je beter nog een dagje kan uitzingen en dan naar de HA.

18 dagen geleden

Door het niet voorover kunnen bukken, hoofdpijn en holtes pijnlijk, vermoed ik dat je een holte ontsteking hebt. Vandaag nog even uitzingen met paracetamol en morgen de huisarts bellen. Allicht dat het met een kuurtje verholpen kan worden. Beterschap!