29 Reacties

één maand geleden

Toch je partner om hulp vragen, in ieder geval voor de nacht. Hier is het niet meer dan normaal dat ie bijspringt, ook al werkt ie fulltime . Zou ik ook niet hoeven vragen.... Doet ie uit ziichzelf.

één maand geleden

Heel veel beterschap ook!

één maand geleden

Allereerst kan je partner de nachten volledig op zich nemen toch? Lijkt mij vanzelfsprekend eigenlijk Voor overdag zou ik Extra hulp vragen van je moeder of iemand anders zodat jij gwn kan uitzieken op bed?!

één maand geleden

Beterschap! Inderdaad lijkt het me logisch dat je partner alle zorg voor de baby (en jou) op zich neemt zodra die thuis is. Ook als je BV geeft kan dat: partner doet verschonen, troosten, etc en jij hoeft alleen aan te leggen. Kan je partner een extra dag(deel) verlof nemen of thuiswerken? Dat scheelt ook al iets. Heb je goed contact met je buren? Misschien wil een van hen overdag een uurtje met de baby gaan wandelen, zodat jij dan kan slapen. En nood breekt wet: je kan je baby ook even in de wipstoel voor de tv zetten. Als je ziek bent kan je niet werken, hoeveel zin je er ook in hebt. Dus als je je na het weekend nog zo voelt, dan moet je je gewoon ziek melden.

één maand geleden

Je man heeft recht op kortdurend zorgverlof en anders is de avonden/nachten even aan hem. Jammer dat hij dan fulltime werkt, maar is even niet anders. Wij werken allebei even veel uur op dezelfde dagen, dus we doen het om en om. Slapen geneest, dus lijkt mij verstandig dat je nu zoveel mogelijk slaap krijgt. Beterschap!

één maand geleden

Wat pittig! Ziek zijn met een kindje erbij is echt even next level 😩 maar ik ben het wel eens met de reacties hieronder.. je man kan prima de nachten doen toch?, ookal werkt hij! Jij bent ziek en je hebt je rust ook hard nodig. Mijn man heeft trouwens zelfs wel is verlof opgenomen toen ik heel ziek was. Met hoge koorts en overgeven is dit niet te doen toch! En anders moet je het jezelf maar zo makkelijk mogelijk maken.. alles wat je nodig hebt boven leggen en samen in bed chillen.. tv aan als afleiding voor die kleine? Heel veel sterkte en beterschap! Hopelijk ben je snel weer opgeknapt

VRIEND

één maand geleden

Sterkte. Hoe ik dat doe? Niet, gaat niet. Dus met hulp van mijn man (die dan waar nodig vrij/zorgverlof neemt) en (oppas)hulp van ouders. Beterschap!

één maand geleden

Je partner moet je hier gewoon mee ondersteunen lijkt me. Lijkt me niet meer dan normaal dat hij in zulke situaties bijspringt. Zeker als hij thuis is en dus nachten etc en als overdag ook totaal niet gaat, overlegt hij maar met z’n werk of meld zich maar ziek of zorg verlof of whatever. Beterschap!

één maand geleden

Je partner moet komen helpen. Die van mij neemt dan verlof op soms zorgverlof als ik ziek ben en er voor de kids gezorgd moet worden. Hij doet ook de nachten

één maand geleden

Hier gebeurd dat ook wel eens. Laatst hier ik spugend boven de wc en ondertussen spuugde de kids (1&2 jaar) ook ook alles onder. Zulke dagen is het echt “overleven”, maar er komen vanzelf weer leukere/betere tijden.

één maand geleden

Reactie op Annbl91

Je partner moet je hier gewoon mee ondersteunen lijkt me. Lijkt me niet mee ...
Of naar oppas / ouders brengen. Indien mogelijk. Ipv je moeder alleen even kort bij jou komt.. je moet gewoon even geen zorg hebben en op jezelf en herstel kunnen focussen. En als niemand verder je daarbij kan helpen, lijkt me dat de taak van de vader:)

één maand geleden

Wanneer ik echt zo ziek ben dat ik niet meer voor ons zoontje normaal kan zorgen, dan neemt mijn man de nachten sowieso op zich. En hij neemt dan ook weleens een dag zorgverlof op en gaat dan weg met ons zoontje. Zodat ik echt even 1 dag pure rust hebt om ziek te zijn. Als meerdere dagen nodig zijn, gaat ons zoontje of naar de opa's en oma's, of in de ergste gevallen naar tantes/ooms. Maar dat is in 2 jaar tijd gelukkig pas 1 weekend nodig geweest!

één maand geleden

Reactie op Aphrodite

Je man heeft recht op kortdurend zorgverlof en anders is de avonden/nachten ...
Bedankt voor de goede tip!! Ik wist helemaal niet dat zorgverlof bestond

één maand geleden

Reactie op Liz39

Toch je partner om hulp vragen, in ieder geval voor de nacht. Hier is het n ...
Ja het zou zo fijn zijn als mijn partner dat deed inderdaad, hij is gewoon met geen mogelijkheid wakker te krijgen ben soms wel een half uur bezig met hem “wekken” ook sochtends voor zijn werk want hij slaapt gewoon door de wekker heen. Daardoor doe ik sinds de bevalling alle nachten alleen, en ook tijdens borstontsteking die ik had en nu weer ik zo ziek ben. Het is niet dat hij niet wilt maar krijg hem met geen mogelijkheid wakker en vaak ben ik dan “sneller”’als ik zelf maar uit bed ga maar ik vind het zo pittig inderdaad. En savonds als hij thuiskomt dan heb ik de kleine al netjes in haar pyjamatje en slaapzakje op bed liggen tussen 18.00/18.30 anders raakt ze oververmoeid als het later wordt

één maand geleden

Reactie op sophiejuul99

Ja het zou zo fijn zijn als mijn partner dat deed inderdaad, hij is gewoon ...
Misschien moet jij iets meer aan jezelf gaan denken ipv aan een ander. Jij hebt je rust heel hard nodig. Jouw vriend kan prima op een of andere manier sneller wakker worden, als hij zelf echt wil. Hij kan vanalles bedenken. Je bent niet zijn moeder die hem moet wekken. Idd zorgverlof opnemen en hard aan het werk thuis!

één maand geleden

Reactie op sophiejuul99

Ja het zou zo fijn zijn als mijn partner dat deed inderdaad, hij is gewoon ...
Plantenspuit naast je bed. Wedden dat ie dan wel snel wakker wordt? ;) Vind hij het zelf niet vervelend dan, dat jij doordat hij niet wakker wordt alles moet doen? Ik zou echt het gesprek met hem aan gaan. Als jij straks ook weer aan het werk bent (of nu zoals je ziek bent) is het niet vol te houden dat jij de volledige zorg voor de baby op je neemt.

één maand geleden

Ik kan t gewoon bijna niet geloven dat dit nog voorkomt. Je hebt toch verantwoordelijkheden voor je kind. Mijn vriend is gelijk wakker als ze ook maar een keer kucht of geluidjes maakt. Jij bent niet diegene die hem hoeft te wekken er zijn tal van manieren om er iets aan te doen. Nja en als hij t ‘s nachts echt niet kan of wil dan moet hij overdag maar voor jullie kindje zorgen zodat jij de hele dag in bed kan liggen en dat jij de nachten dan op je neemt.

één maand geleden

'Meld je ziek' aan je partner zodra hij thuis komt. Ga naar boven en doe de deur dicht, ga slapen. Ziek voor een kind zorgen tijdens zijn werktijden, kan ik in komen. Maar dat jij de rest ook doet en hij slaapt, vind ik erg asociaal (sorry) van hem. Hij snapt toch ook wel dat jij niet zo je eerste werk week in kan.

één maand geleden

Voor 'het niet wakker worden', hebben wij een praktische oplossing. Bij ons is het namelijk andersom. Dus als mijn man moe of ziek is, slaap ik bij de kinderen en hij met de deur dicht. Ik gooi dan een matras naast het bedje van de jongste en 'logeer' bij haar.

één maand geleden

Ik ben afgelopen maanden ook twee keer heel ziek geweest (een ontsteking in mijn mond en later een longontsteking). Mijn vriend heeft toen verlof opgenomen om voor ons zoontje te zorgen zodat ik echt beter kon worden. Hoe langer jij doorgaat hoe langer het duurt voor je beter bent.