26 Reacties

18 dagen geleden

Een fietsstoeltje voor kan tot 15 kg dus dat zou ook nog een tijdje kunnen misschien. Vind ik zelf het fijnst, maar wij lopen er helaas ook tegenaan dat zoon van 16 maanden te lang wordt voor de riempjes. We gebruiken nu de fietskar Thule Coaster XT. Werkt prima, maar ik vind ze erin zetten meer gedoe dan bij een fietsstoeltje of bakfiets. Voorovergebogen, kind zakt onderuit, gepruts met die riempjes, en het is ook vrij smal waardoor ze elkaar steeds zitten te ellebogen. Wel superhandig voor in de winkel: voorwiel eronder en je kunt je boodschappen direct in de kar gooien, geen gesjouw. Geen ruimte voor een berg weekboodschappen maar zeker voor de dagelijkse dingen. Nadeel van ermee wandelen vind ik dat ze weinig uitzicht hebben met die plastic raampjes en dikke randen, en ze zitten laag. Op de fiets zien ze ook minder. Maar voor ons is dit nu de beste oplossing, voor een bakfiets ben ik mentaal nog niet klaar 😅

18 dagen geleden

Als de jongste 2,5 jaar is gaat zij achterop en dan wil ik deze oplossing voor de oudste voorop, die is dan net 4. Voor nu heb ik voor-en achterop een fietsstoeltje.

18 dagen geleden

Reactie op Logootje

Als de jongste 2,5 jaar is gaat zij achterop en dan wil ik deze oplossing v ...
Deze kende ik nog nietz wat een goed idee! Ik hoop dat ians hier al ervaring mee heeft en er meer over kan vertellen?

18 dagen geleden

Reactie op Eppetie

Deze kende ik nog nietz wat een goed idee! Ik hoop dat ians hier al ervarin ...
Ik heb jaren zo gefietst. Bij ons fietst bijna iedereen zo. Werkt perfect. Zolang je nog maar over je kind heen kan kijken.

18 dagen geleden

je vraagt er vast bewust niet naar, maar ik ben zo blij dat ik me heb laten overhalen een bakfiets te kopen! ik vond het maar instabiel die twee stoeltjes

18 dagen geleden

Reactie op Logootje

Als de jongste 2,5 jaar is gaat zij achterop en dan wil ik deze oplossing v ...
Deze hebben we hier nu ook, gaat super! Kinderen zijn iets ouder maar de jongste wordt in augustus 3 en wil nu ook voorop als we samen gaan haha. Groot succes. Na een half jaar ofzo kinderen er beide nog laaiend enthousiast over. Fietsen is een feest.

18 dagen geleden

Wij hebben inderdaad mede om die reden een fietskar gekocht. Je hebt wel nog een zadel die je op de stang kan monteren, maar dat vond ik een beetje eng. Ik wil namelijk graag dat m'n kind nog vast zit. Ook zie ik mensen weleens fietsen met 2 zitjes achterop, maar ik weer niet of die fiets dan van zichzelf een langere bagagedrager heeft of dat het een verlengstuk is voor op de fiets. Wij hebben een bobike fietskar, want ik wilde geen bakfiets. Heel tevreden over en die heeft een groot bagagevak. Enige nadeel vond ik dat de zittingen niet verstelbaar zijn. Maargoed, dat werd me dan te duur. Of je leverde weer in op andere dingen die wij belangrijk vonden. Je kunt 'm ook als een soort kinderwagen gebruiken. Afkoppelen en aan de wandel.

18 dagen geleden

Één voorop en één achterop Rond die leeftijd konden mijn kinderen al prima lopen, masr dat verschilt per kind natuurlijk

18 dagen geleden

Reactie op Girafje

Wij hebben inderdaad mede om die reden een fietskar gekocht. Je hebt wel no ...
Mijn tante heeft bij haar 2ling de bagagedrager laten verlengen, toen konden er w stoeltjes achter elkaar achterop de fiets.

18 dagen geleden

Reactie op Love3

Ik heb jaren zo gefietst. Bij ons fietst bijna iedereen zo. Werkt perfect. ...
Heb je dan van die jasbeschermers op het voorwiel om voeten uit de spaken te houden?

18 dagen geleden

Reactie op ElsjeA

Heb je dan van die jasbeschermers op het voorwiel om voeten uit de spaken t ...
Je kan de voetjes vast zetten. En hier goede afspraken over maken. Dit was voor ons voldoende. Altijd de voeten erin houden, anders niet mee op de fiets.

18 dagen geleden

Mijn zoontje van ruim 1,5 jaar en 12,5 kilo past nog makkelijk in het voorstoeltje van Thule Yepp. En je oudste zou denk ik in vrijwel elk stoeltje voor achterop passsn.

17 dagen geleden

Gewoon 1 voorop, 1 achterop? Ze zijn hier nagenoeg 4 en 2, en zitten afwisselend voor en achterop. Gaat prima, de oudste vindt het voorop ook nog erg leuk! Hij kan nu zelf fietsen, en is de stap naar grotere afstanden zelf fietsen aan het maken.

17 dagen geleden

Reactie op PeED

Gewoon 1 voorop, 1 achterop? Ze zijn hier nagenoeg 4 en 2, en zitten afwis ...
Maar wellicht heb je daar een probleem mee? 1 voorop 1 achterop?

17 dagen geleden

Reactie op PeED

Gewoon 1 voorop, 1 achterop? Ze zijn hier nagenoeg 4 en 2, en zitten afwis ...
Maar hoe krijg je een kind van 4 in een stoeltje voorop, dat zie ik niet helemaal voor me?

17 dagen geleden

Reactie op ElsjeA

Maar hoe krijg je een kind van 4 in een stoeltje voorop, dat zie ik niet he ...
Nee dit gaat dan toch ook juist achterop?

17 dagen geleden

Reactie op Dina93

Nee dit gaat dan toch ook juist achterop?
Nee want ze schrijft dat de oudste, dus die van 4, het ook nog erg leuk vind voorop 😅

17 dagen geleden

Wij hebben tot nu toe altijd eentje voor en eentje achter gehad, dat kan bij jullie toch ook nog wel een tijdje toch? Toen onze jongste te groot werd voor het voorzitje hebben we ook zo’n zadeltje gekocht. En tegen de verwachting in kon ook zij (toen ruim 2,5) er ook direct wel op.

17 dagen geleden

Er zijn ‘tweelingfietsen’ met een extra lange bagagedrager waar dus twee stoeltjes achterop kunnen. Een kind van 1,5 jaar zou in principe ook nog wel voorop kunnen en de ander dus achterop. Andere opties: fietskar van Thule of Bobike (maar dan heb je niet echt goed contact met je kleintjes) of een bakfiets (die hebben wij, top!).

17 dagen geleden

Wij hebben de cube kids fietskar. Echt een topding. Kindjes van 2,5 en 10 maanden zitten er heerlijk in en genieten heel erg van het fietsen. Veel bagageruimte, goede verstelbare vering (vond ik heel belangrijk). Enige nadeel is dat ie vrij breed is, maar daardoor hebben de kinderen ook genoeg zitruimte. Hier voor hadden we de thule coaster xt, die was ook prima, maar heeft niet echt vering, dus zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe.