14 Reacties

17 dagen geleden

Vast veel kinderen die dat op die leeftijd nog niet kunnen. Is dat erg?

17 dagen geleden

Is het belangrijk? Ik zou niet eens weten of mijn neefje van 12 dit kan 😄

17 dagen geleden

Bedoel je dat hij het niet doet? Of dat hij zijn vingertjes niet goed kan strekken? Bij een kindje die ik ken was haar duim spiertje te kort waardoor ze haar duim niet kon strekken, dus ze kon haar duim niet opsteken. Hier is ze aan geopereerd zodat ze er later ook niet met schrijven enzo last van zou hebben..

VRIEND

17 dagen geleden

Nog nooit geprobeerd of gevraagd aan onze meid van 3,5 jaar. Is er specifieke reden dat je deze vingerbewegingen probeert/oefent? Maak je je zorgen om de beweeglijkheid?

17 dagen geleden

Lol... daar dacht ik vorige week nog aan. Mijn dochtertje ging poseren als stoere meid in haar 50 tinten roze zelf uitgezochte outfit. Toen zei ik ' doe je vingers eens zo" En ze deed het in 1x goed eigenlijk. Daarvoor heb ik het ook nooit gevraagd ofzo. In augustus wordt ze 4. Duimpje omhoog als het goed is of leuk doet ze eigenlijk al heel lang. Of een hartje maken met je wijsvingers en duimen voor het slapen gaan. Duimpje omhoog en hartje maken doen we zelf ook regelmatig dus dan neemt ze het denk ik ook sneller over. Het peace teken gebruiken wij zelf eigenlijk nooit 😎

17 dagen geleden

Reactie op 2020mama

Nog nooit geprobeerd of gevraagd aan onze meid van 3,5 jaar. Is er specifie ...
Mijn zoontje is hypermobiel. Allerlei onderzoeken gehad maar gelukkig verder niets uitgekomen. Alleen hypermobiel dus. Vraag me af of dat daar iets mee te maken kan hebben maar denk het niet. Ik zie het bij veel andere kinderen van zijn leeftijd namelijk die het wel kunnen. Vandaar dacht ik, laat ik dit topic eens openen om te kijken of meer kindjes dit op deze leeftijd nog niet kunnen.

17 dagen geleden

Reactie op Happymom5

Bedoel je dat hij het niet doet? Of dat hij zijn vingertjes niet goed kan s ...
Hij doet het niet. Zijn vingertjes kan hij wel goed strekken verder. Ik vraag het regelmatig aan hem maar hij wil het ook gewoon niet doen omdat het niet lukt.

17 dagen geleden

Onze zoon roept toppie joppie en dan gaan er 2 wijsvingers omhoog ipv zn duimen haha. Dus hier heel herkenbaar.

17 dagen geleden

Reactie op NSV

Mijn zoontje is hypermobiel. Allerlei onderzoeken gehad maar gelukkig verde ...
Ik denk dat hij je op een dag gaat verrassen en het opeens kan!

17 dagen geleden

Mijn dochter van bijna 3 is hier heel erg mee bezig ivm tellen op haar vingers, maar die vindt het ook erg lastig. Bepaalde vingers strekken en tegelijkertijd andere vingers gesloten houden is blijkbaar motorisch een dingetje. Leek mij volkomen normaal. Nou is ze gefascineerd door tot 10 tellen, dus dit wil ze wel oefenen, maar verder weigert ze ook allerlei dingen die ze nog niet (goed) kan. Die doet ze alleen als (ze denkt dat) ik niet kijk. Dus wat mij betreft klinkt jouw peuter heel normaal 😅

VRIEND

17 dagen geleden

Reactie op NSV

Mijn zoontje is hypermobiel. Allerlei onderzoeken gehad maar gelukkig verde ...
Ik snap dat je er dan meer op gefocust bent wat wel en niet (al) kan. Nu ben ik wel benieuwd geworden of onze dochter (3,5) dit kan. Morgen vingergymnastiek en kijken of zenme na kan doen.

16 dagen geleden

Dat is fijne motoriek waar hij nog een paar jaar op mag oefenen. Ene kind is er sneller mee dan het andere kind.

16 dagen geleden

Heb het werkelijk nog nooit geprobeerd met mn kids van 3 en 5.. Als ik een duim omhoog geef weet de oudste wel dat dit 'goed' betekent. En zo hebben we meer gebaren als 'kom', 'mag niet'. Ze leren het snel als ze merken er mee te communiceren.

16 dagen geleden

Je vraagt nu naar 2 hele specifieke dingen trouwens. Maar is je vraag niet meer hoe de fijne motoriek is?