12 Reacties

18 dagen geleden

Poeh ja heftig is dat he! Hier niet zo heftig geweest gelukkig. Mijn dochter heeft met 13 maanden 5 dagen lang gespuugd(buikgriep). Ze dronk gelukkig wel wat maar dat bleef er niet in. De assistente van de huisarts zei dat als het er een half uurtje in bleef werd er iig iets opgenomen. Ik bood op verschillende momenten dingen aan en keek waar ze trek in had. Ik pakte vooral zachte/zoete dingen waar ze niet veel moeite voor hoefde te doen. Ik had toevallig nog babyproef bananenmuffins van haar verjaardag, dat ging als eerste naar binnen... Verder een banaan, maria kaakje en een beetje zacht wit brood. Ik merkte vooral zodra ze wat had gegeten dat ze meer energie kreeg. Dus ik zou vooral even niet moeilijk doen over wat erin gaat en vooral kijken wat ze aanpakt... Heel veel succes! Ik hoop dat ze snel opknap.

18 dagen geleden

Als praktijkondersteuner van een huisarts: beste tip zijn zoutenstengels en echte cola (dus geen zero of light). Via deze weg krijgt ze weer zouten en suikers binnen die ze kwijt geraakt is door het braken en de diarree. Eigenlijk boots je zo de bekende ORS na, maar dan lekkerder voor kinderen. Hopelijk is ze snel weer de oude, beterschap!

18 dagen geleden

Thee van verse gember kan goed helpen tegen misselijkheid.

VRIEND

18 dagen geleden

Heb je zofran siroop (ondansteron)gekregen? Wij hebben dit als noodmedicatie voor specifieke allergische reactie met extreme vochtverlies en dus uitdroging . Is zwaardere medicatie maar kan wel goed helpen. Zonder (toen we de juiste diagnose nog niet hadden) duurde het ruim 10 dagen voor ze weer was opgeknapt. Echt stapje voor stapje omdat ze zo zwak was van de uitdroging. Met de medicatie (in haar geval ook via infuus omdat oraal niet voldoende was) had ze diezelfde avond na reactie al eetlust en dronk ze goed. Volg je eigen gevoel. Medicatie kan bijwerkingen hebben maar uitdroging is ook een aanslag op lichaam van een kleintje. Beterschap gewenst!

18 dagen geleden

Wat heftig dat je kind je zo ziek geweest is! Ik snap dat je wat terug houdend bent met deze medicatie al moet ik wel zeggen dat je het ook bijv. 1 keer kunt geven ze kunnen dan makkelijker eten en knapt mogelijk sneller op de bijwerkingen van dit medicijn vallen mee zelf ook geslikt en ook 1 keer mijn kind moeten geven en is toen echt goed op gaan knappen kon niet meer eten vanwege het misselijk zijn. Kwam niet meer uit zijn negatieve spiraal hij was toen net 1!

18 dagen geleden

- blauwe Aquarius (onze redder!) - kippensoep / rijstsoep - soepstengels

18 dagen geleden

Reactie op 2020mama

Heb je zofran siroop (ondansteron)gekregen? Wij hebben dit als noodmedicat ...
Wij hier hetzelfde. Geen bijwerkingen ervaren maar gelukkig weer een snel opgeknapte dreumes destijds! Tip wat we toen ook nog kregen van de kinderarts was een waterijsje. Dan valt het niet in de maag en blijft er vaak wel wat aan vocht weer binnen + suikers.

18 dagen geleden

Reactie op 2020mama

Heb je zofran siroop (ondansteron)gekregen? Wij hebben dit als noodmedicat ...
Dit middel hebben wij ook van de huisarts gekregen toen onze dreumes van 1.5 jaar een flinke buikgriep had. Hij was flink uitgedroogd en als de medicatie niet hielp was een opname nodig. Gelukkig niet nodig geweest want de medicatie werkte top! Enige bijwerking die wij hadden was dat de ontlasting wat harder werd, maar dat mocht in dit geval want hij had ook diarree. Vaak is het probleem ook dat je in een vicieuze cirkel terecht komt; van niet eten gaat je lichaam vetten afbreken en hierdoor kun je (tijdelijke) leververvetting krijgen wat ook weer misselijkheid geeft. Ik zou het wel aandurven om de medicatie eenmalig te geven om te kijken of je haar uit deze cirkel kunt krijgen. Een huisarts schrijft het niet voor niets voor. Daarnaast waterijsjes en evt een handje chips geven om de elektrolyten op peil te houden, maar dat afvallen zou ik wel wat mee oppassen. Beterschap met de kleine meid!

18 dagen geleden

Reactie op ×Jon

Dit middel hebben wij ook van de huisarts gekregen toen onze dreumes van 1. ...
Wij hebben dit ook gekregen van de huisarts na extreme misselijkheid en heel veel spugen vorig jaar. Ze was toen anderhalf en lag al dagen als een dood vogeltje tegen me aan geplakt en ieder lepeltje drinken dat ik naar binnen kreeg, kwam er weer uit. Dat spul was echt magisch! Dosis gegeven, half uurtje gewacht, en toen at ze supervrolijk twee boterhammen met een beker drinken erbij en deed haar eerste normale dutje in dagen. Geen enkele bijwerking ervaren.

18 dagen geleden

Onze bijna uitgedroogde dreumes kreeg na een zware buikgriep van de huisarts ondansetron voorgeschreven, onze redding. Buikgriep was over maar de maag en darmen nog zo van streek dat ze niets binnen kon houden en ze was al een beroerde drinker. Al na 1 gift werd het beter en bleef er meer binnen. Na twee dagen toch weer wat spugen, nog eenmaal gegeven een toen was het klaar. Geen bijwerkingen of niets, alleen maar een opgelucht meisje en opgeluchte ouders weer wat aan te kunnen sterken en energie te krijgen. Sterkte!

17 dagen geleden

Wij hadden geen natuurlijke remedie maar wel dat middel gebruikt omdat mijn zoontje gevaar liep voor uitdroging. Wondermiddel! Hij hield eindelijk weer wat vocht binnen. Je kunt het zelfs ook maar eenmalig geven. Wij hebben het uiteindelijk 5 dagen 2 maal daags moeten geven. Zijn normaal gesproken ook geen voorstander van medicatie, maar zagen even geen andere oplossing ivm uitdroging. Nog een tip: omdat kinderen ORS heel vies vinden kregen wij het advies om appelsap of isotone sportdranken te geven. Dit bevat hetzelfde als ORS en wordt beter opgenomen door het lichaam dan water. Ook maakten wij het eten wat mijn zoontje wel at (fruit) extra vochtig. Bij ons heeft alles bij elkaar 10 dagen geduurd. Ook hier een zoontje met geen reserves en was 640 gram afgevallen. Vel over been. Hij had het er gelukkig binnen 3 dagen weer aangegeten en is normaal geen grote eter. Sterkte 🍀

17 dagen geleden

Heel erg bedankt voor alle reacties, ik heb er heel veel aan gehad! Ze begint al wat op te knappen, heel erg bedankt! 🙏🏻