14 Reacties

18 dagen geleden

Dat middagdutje is echt te vroeg om te laten vallen. Gezien dat het op opvangdagen wel goed gaat heb je waarschijnlijk een kind wat best wat energie heeft en dit kwijt moet. Wij gingen vaak op tijd eten en dan nog even actief buiten spelen of binnen zonder scherm of dingen met geluid. Heb je al eens bekeken waardoor ze wakker wordt? Te warm of te koud? Mist ze misschien nabijheid? Hier ook een fase gehad dat ons zoontje in de nacht bij ons in bed wilde slapen. Als hij dan in ons bed niet ging slapen ging hij na ongeveer een kwartiertje zonder probleem weer naar zijn eigen bed i.p.v. dat we 3 uur zonder effect in zijn eigen bed probeerden te laten slapen.

18 dagen geleden

Hier een zoontje van 22 maanden die ook al een tijdje ruk slaapt. Ik vermoed bij ons de 2 jaar slaap regressie. Hij is ook veel grenzen aan het opzoeken. Dus elke keer als hij naar bed moet zegt hij nu poepen, omdat hij weet dan we hem dan even op de wc zetten. Tegenwoordig dus voor het slapen op de wc, als hij dan niets doet gaan we ook niet in op zijn "poepen". Eerst moesten we naast zijn bed gaan zitten, maar nu kunnen we al op de stoel aan de andere kant van de kamer gaan zitten. Aankomende week gaan we weer uitbreiden naar wachten in de deuropening. Rond deze leeftijd krijgen ze enorm goed door dat ze zelf een mening hebben en dat we daar (soms) naar luisteren. Duidelijke grenzen en geduld is vaak het enige dat helpt. Wij zijn nu een week of 5 verder en het gaat de goede kant op.

18 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Dat middagdutje is echt te vroeg om te laten vallen. Gezien dat het op opva ...
Het lijkt alsof ze echt klaar is met slapen. Niet te koud of te warm. Gisteren een dutje 1,5 uur gedaan. Hele middag weggeweest uit de buggy. Redelijk normale tijd op bed en toch was t vannacht weer mis. Naast ons leggen is ook paar uur feest.

18 dagen geleden

Reactie op Ab itsme

Hier een zoontje van 22 maanden die ook al een tijdje ruk slaapt. Ik vermoe ...
Het gekke is dat met naar bed gaan er geen probleem is.

18 dagen geleden

Geen tips, wel herkenning met onze dochter van 1 jaar en 8 maanden. Al een maandje duurt het wel zo'n 2 uur voordat ze 's avonds in slaap valt. We doen niets anders, ze lijkt ook niet moe. Wij laten haar gewoon in bed 'spelen' en bij huilen checken we bij haar om de 10 minuten. Desnoods een boekje geven, dan is ze weer rustig. Rond half 10 valt ze dan meestal in slaap. Gisteren per ongeluk middagdutje overgeslagen (man was babyfoon vergeten naar beneden te nemen en toen ik haar na 3 kwartier hoorde huilen, heb ik haar uit bed gehaald, maar ze had waarschijnlijk helemaal niet geslapen: haren nog netjes en geen slaaphoofd). Toen was ze einde van de middag echt helemaal op, ze viel 's avonds relatief snel in slaap, maar vannacht was echt drama, werf wakker en kon toen niet meer slapen. Dutje houden we er gewoon in, ze is nog veel te jong. Helaas is het waarschijnlijk gewoon doorzetten en hopen dat deze fase vroeg of laat weer voorbij gaat.

18 dagen geleden

Reactie op Minimein2022

Het lijkt alsof ze echt klaar is met slapen. Niet te koud of te warm. Giste ...
Hoe laat slaapt ze in de avond? Wat hier ook een tijd hielp rond die leeftijd was deur op een kier en lamp in de gang de hele nacht aan. Met naar bed brengen gaf het geen probleem, maar kinderen worden in de nacht meerdere keren wakker en die van ons vond het dan ineens “te donker” (licht zat, maar de lamp in de gang was blijkbaar nodig) en eenmaal echt wakker dan begon zijn dag voor hem.

17 dagen geleden

Wij hadden rond deze leeftijd een pittige slaapregressie. Heeft echt wel wat weken geduurd… maar as usual met die regressies daarna weer een zonnetje in huis en een voorbeeldige slaper ;) sterkte!

17 dagen geleden

Het ochtenddutje doet ze nog? Dan zou ik die als eerste weglaten. En soms helpt een halfuur eerder naar bed gaan ook, althans bij ons.

17 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Hoe laat slaapt ze in de avond? Wat hier ook een tijd hielp rond die leefti ...
Avond gaat ze tussen 18:30 en 19:30 naar bed. We hebben een rood lampje voor d'r gehaald.

17 dagen geleden

Reactie op Janne1312

Wij hadden rond deze leeftijd een pittige slaapregressie. Heeft echt wel wa ...
Verschrikkelijk duurt hier ook al meerdere weken.

17 dagen geleden

Reactie op mvogg

Het ochtenddutje doet ze nog? Dan zou ik die als eerste weglaten. En soms ...
Ochtenddutje doet ze al paar maanden niet meer.

17 dagen geleden

Reactie op Minimein2022

Avond gaat ze tussen 18:30 en 19:30 naar bed. We hebben een rood lampje voo ...
Zou het eens uitproberen met de lamp in de gang en de deur op een kier. Hier deden de lampjes in de kamer echt 0,0 voor hem, terwijl ze genoeg licht gaven (ook rood)

17 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Zou het eens uitproberen met de lamp in de gang en de deur op een kier. Hie ...
Het valt te proberen! Vanmiddag kort laten slapen en er redelijk vroeg in. Was nu met naar bed gaan wel moe. En dat is ze normaal niet in het weekend.

17 dagen geleden

Ons zoontje heeft ook voor zijn 2e verjaardag zijn middagslaapje al niet meer. Soms wel in de auto een dutje. Slaapt nu ongeveer 11 uur s nachts, heeft gewoon weinig slaap nodig. Met middagdutje gelijk een actief kind tot 's avonds laat of 's morgens vroeg.