24 Reacties

17 dagen geleden

Persoonlijk zou ik teruggaan naar het gewone ledikant. Wij hebben een aantal weken ook een peuterbed neergezet voor onze zoon van ruim 2.5 jaar. Het ging precies zoals hoe jij het beschrijft: overdag heel enthousiast en trots, maar weet zich totaal geen houding te geven als echt de bedoeling is dat hij er in gaat slapen haha. We hebben het bed wel op de kamer laten staan, zodat hij er op zijn tempo toch spelenderwijs aan kan wennen, maar laten hem kiezen waar hij wil slapen. Tot nu toe is dat toch iedere dag zijn ledikant geweest. Hij is er blijkbaar toch nog niet aan toe.

17 dagen geleden

Reactie op Evaa

Persoonlijk zou ik teruggaan naar het gewone ledikant. Wij hebben een aanta ...
Bedankt voor je reactie! Ik ben opgelucht dat je dit zegt, we gaan het morgen meteen veranderen. Helaas kunnen wij niet het andere bedje laten staan omdat het gewoon hetzelfde bedje is. Maar zodra ze er aan toe is zal ze dit wel aangeven. Dankjewel!

17 dagen geleden

Reactie op Evaa

Persoonlijk zou ik teruggaan naar het gewone ledikant. Wij hebben een aanta ...
Slaapt jullie zoon nog in z’n slaapzak of al wel in pyjama?

17 dagen geleden

Reactie op TG-

Slaapt jullie zoon nog in z’n slaapzak of al wel in pyjama?
Nog in een slaapzak. Een paar weken terug wilde hij onder een deken, zonder slaapzak, maar hij sliep zo onrustig toen en de deken lag overal, behalve over hem heen. Ik werd er zelf onrustig van, steeds teruggeweest om hem toe te dekken. Volgende dag wilde hij zelf zijn slaapzak weer aan. Soms slaapt hij nu wel met slaapzak én een dun dekentje. Succes vannacht! Hopelijk slaapt zo toch rustig straks!

17 dagen geleden

Vervelend dat het zo moeilijk is gegaan! Mijn zoon van oktober 2021 is in januari over gegaan naar een peuterbed, wat wel boven verwachting goed ging. Maar dat was echt een ander bed en op een andere kamer. Wij hadden hem eerst nog in zijn slaapzak, maar na een week zijn we een pyjama, deken en kussen gaan gebruiken. Dat ging ook goed, met soms de deken weer goed leggen. Bij ons moest hij over, want er kwam een tweede die het ledikant nodig heeft. Anders weet ik ook niet of we zo snel hem al uit het ledikant zouden hebben gedaan. Dus snap het helemaal als je het weer terug bouwt naar het ledikant. Ik denk dat bij ons het dan misschien toch heeft geholpen dat het een hele grote verandering was, met een heel ander bed op een andere kamer.

17 dagen geleden

Misschien nog iets anders om te overwegen, een slaaptrainer met kleurtjes? Mijn zoontje is van maart 22 en een maand geleden ongeveer heb ik zijn bed omgebouwd. Hij klom er zelf uit dus het was noodzaak. De eerste nacht was gespook alom, meteen een slaaptrainer gekocht en aan hem uitgelegd. Het was even wennen maar nu ligt hij heerlijk in zijn grote jongensbed. Een babyfoon met camera kan ook als je in de gaten wil houden of het goed gaat.

17 dagen geleden

Als ik je goed begrijp is het pas dag 1, he? Het is best een grote overgang voor een peuter, dus ik zou zeker een week uittrekken om haar te laten wennen en even incalculeren dat je er een paar avonden aan kwijt gaat zijn. Is ook vrij normaal denk ik! Wij hebben zelf een aantal weken beide bedjes naast elkaar gehad en de tijd genomen voor de overgang. Eerst alleen middagdutjes in het grote bed en haar later slapend overgelegd in het peuterbed. Nu is ze helemaal over, merkte dat ze er wel even aan moest wennen.

17 dagen geleden

Reactie op TG-

Bedankt voor je reactie! Ik ben opgelucht dat je dit zegt, we gaan het morg ...
Persoonlijk denk ik dat als je het over een paar weken/maanden weer probeert je ook nog steeds een paar avonden drama gaat krijgen. Het is gewoon iets nieuws dat ze even moeten leren. Zou nu even een weekje doorzetten en als het dan niet werkt kun je altijd nog terug. Anders wordt het ook een beetje lastig te begrijpen denk ik? Eerst met veel trots in het peuterbed en dan na 1 nachtje weer naar het ‘babybed’. Ik denk zelf dat het na een paar nachten echt beter zal gaan ❤️. Eventueel nog even met een slaapzak in het nieuwe bed, zodat je in elk geval 1 factor hetzelfde houdt.

17 dagen geleden

Hoe is de nacht verder gegaan? Ik zou het ook niet meteen terugbouwen, maar eerst nog een keer proberen.

17 dagen geleden

Ik zou het is proberen met slaapzak aan. Voelt nu misschien tocb wat veiliger voor haar. Nu heeft ze in 1x best veel veranderingen.

17 dagen geleden

Wat balen dat je zo’n vermoeiende nacht hebt gehad! Zo’n grote verandering kost echt wel een aantal nachten vrees ik hoor. Alles is nieuw, die “gekke” deken, daar wen je als peuter niet aan in 1 nacht. Ook niet over een half jaar.. Zou het bedje zeker niet gelijk terugbouwen, ze was zó trots! Ben bang dat het voor jullie ook echt een paar dagen energie gaat kosten, maar het komt echt goed 😊!!

17 dagen geleden

Ik denk dat ze nog te jong is. Vaak wordt het sowieso pas vanaf 3 jaar aangeraden

16 dagen geleden

Reactie op Jootje91

Hoe is de nacht verder gegaan? Ik zou het ook niet meteen terugbouwen, maar ...
Ze heeft tot 03.30u gespookt. Ze kon haar draai niet vinden in haar pyjama leek wel. Ik kreeg haar niet terug haar bed in, als ze dan bij me in de stoel diep lag te slapen en ik wilde haar terug leggen riep ze meteen: nee nee nee. Aangezien ze zo gaat staan ben ik bang om haar een slaapzak aan te geven..

16 dagen geleden

Wat vervelend! Hier ging het ook niet heel makkelijk. De overgang van slaapzak naar dekbed was inderdaad al groot. Dus wij hebben hem eerst laten wennen aan een pyjama met dekbed. Daarna ging de overgang soepeler. Het inslapen duurde wat langer want hey, ik kan mn bed uit! Dus waarom zou ik blijven liggen! Maar als hij eenmaal sliep ging het wel goed. Hoewel het soms nog steeds niet lukt om het dekbed terug te leggen als hij "bloot" ligt dus dan roept hij en stop ik hem weer in

16 dagen geleden

Ik zou weer teruggaan naar een ledikant. Het advies is om de overgang te maken na 3 jaar (soms moet je eerder over vanuit veiligheid). Ik zou de slaapzak weer aandoen, tenzij je kindje dan over het ledikanthek klimt. We gaan de zomer in dus dan bouw je langzaam de slaapzak al af en kan je daarna opbouwen met een laken en vervolgens dekbed. Daarna kan je dan opnieuw het ledikant ombouwen.

16 dagen geleden

Misschien zou je het bedje wat je nu hebt kunne omdraaien? Met de open kant naar de muur. Dan kan je kindje er iig niet uitvallen. Ze zal het zelf aangeven wanneer ze er wel aan toe is. 😘 Je zou misschien bij haar middagdutje het open gedeelte wel naar haar kamer kunnen zetten en dan ‘s avonds weer omdraaien. Lijkt me niet zoveel moeite. En zo kan ze er wel aan wennen!

16 dagen geleden

Wat vervelend dat de overgang zo moeizaam gaat! Onze dochter van juni '21 is nu sinds een maandje over en dat ging eigenlijk vanaf nacht 1 meteen goed. Wel hebben we het bij haar opgebouwd. Eerst slaapzak + dekbed, toen pyjama + dekbed (al lag ze toen liever op in plaats van onder het dekbed😅). Na een maandje ofzo hebben we een 90x200 bed voor haar neergezet (zij was op de opvang en bij thuiskomst had ze een groot bed) en daar was ze meteen helemaal fan van. Wat misschien wel scheelde bij ons is dat ze echt een knuffelfanaat is en in haar grote bed mogen álle knuffels, waar dat in haar ledikant niet paste... Lang verhaal kort, bij ons werkte het om in stapjes toe te werken naar een ander bed, misschien werkt dat voor jouw kindje ook wel!

16 dagen geleden

Wij hebben de overstap iets eerder gemaakt naar een grondbed. Geen hekjes en geen hoogte om vanaf te vallen. Omdat het dekbed nog wat lastig was heeft hij de hele winter in een iets dunnere slaapzak onder het dekbed gelegen. De slaapzak gaf hem wel het geborgen gevoel en liet het iets meer voelen als zijn oude bed, en toen ineens van de een op andere dag moest de slaapzak uit en vond hij het prima in alleen zijn pyjama onder de deken. Volgens mij heeft Meyco ook slaapzakken waar de voetjes uit kunnen zodat ze wel veilig kunnen lopen. Voor onze zoon hebben we ook meteen een slaaptrainer geïntroduceerd, als de maan er is lig je in bed, bij de zon mag je eruit (en kreeg hij elke keer een sticker dat dat goed ging). Dat werkte ontzettend goed. Ik zou het dus in ieder geval even tijd geven!

16 dagen geleden

Ik zou het terugdraaien en wachten tot ze ietsje ouder is. Ze is er blijkbaar nog niet aan toe. Bespaar jezelf de drama haha. Als ze er aan toe is dan zal er geen drama zijn.

16 dagen geleden

Waarom moest ze precies over naar een peuterbed? Die snap ik niet helemaal? Ik zou d'r eerst laten oefenen zonder slaapzak en dan pas in een peuterbed. Denk dat het nu teveel van het goede was. Bedje zou ik nu niet meer terug ouwe, maar andersom tegen de muur zetten. Zo kan ze er dus niet zelf uit en is het net of haar ledikant terug is. Waarom kan ze eigenlijk niet met slaapzak in het peuterbed?