39 Reacties

18 dagen geleden

Ik heb zelf op een kinderopvang gewerkt, en 1 van mijn collegas had idd haar eigen kind mee. Ik weet niet of dit overal mag.

18 dagen geleden

Ik heb er voor gekozen mijn kindje op een andere opvanglocatie te doen. Heel blij met mijn keuze hij heeft nu echt zijn eigen plekje en ik denk dat hij anders de hele dag aan mijn been zou gaan hangen..

18 dagen geleden

Reactie op ARRW

Ik heb er voor gekozen mijn kindje op een andere opvanglocatie te doen. Hee ...
Verschild per kind natuurlijk

18 dagen geleden

Ik werk niet op een kdv, maar het idee lijkt me niet fijn. Als er bijvoorbeeld buitenspeelmomenten zijn dan ben je daar als leidster, maar ik denk dat het lastig is voor je kindje om dat los te koppelen en voor jezelf ook als het bijv valt of huilt. Het is denk ik, maar iedereen kan er anders over denken, goed dat je kindje een eigen plek heeft voor de ontwikkeling.

18 dagen geleden

Reactie op Shann92

Ik werk niet op een kdv, maar het idee lijkt me niet fijn. Als er bijvoor ...
Maar wat is er erg aan dan? Als een kind valt zal het sowieso wel naar iemand toetrekken toch….? Of het nou zijn eigen moeder is of een begeleider? Who cares? En waarom loskoppelen? Kind is 2… lijkt mij juist meer comfort voor een kind als zijn ouders er zijn.. ontwikkeling heeft vooral met een veilige omgeving te maken.

18 dagen geleden

Reactie op Sakinas

Maar wat is er erg aan dan? Als een kind valt zal het sowieso wel naar iema ...
Ik snap even niet waarom je om meningen vraagt, terwijl je klaarblijkelijk je mening al gevormd hebt. Dit is mijn mening, doe ermee wat je wil. Ik zou het lastig vinden om werk en mama zijn los van elkaar te zien.

18 dagen geleden

Volgens mij mag je wel op de opvang werken maar niet altijd op dezelfde groep staan. Hangt af per instelling. Ik persoonlijk zou dat ook niet willen.

18 dagen geleden

Geen ervaring op de opvang, wel op scholen. Als een kind op dezelfde school zit waar de ouder werkt, wordt er altijd voor gezorgd dat dit in een andere klas is. Ik moet er zelf niet aan denken mijn eigen kind in de klas te hebben! Zet die maar bij een collega neer ;) Zo kan je als ouder ook echt professional zijn tijdens je werkuren, en kan je kind zich gelijk met de andere kindjes in zijn zelfstandigheid ontwikkelen. Tijd ‘los’ van de ouders kan heel waardevol zijn.

18 dagen geleden

Ik heb meerdere collega's gehad die dit deden. Hangt erg van je kindje en jezelf af of dit fijn is. Had een collega die kon er best mee om gaan maar voelde zich alsnog bezwaard als haar dochter even haar aandacht wou oid. Een andere collega kon er echt niet mee omgaan en trok haar dochter schaamteloos voor. Bv limonade geven terwijl er alleen maar water werd gedronken, kind hele tijd op schoot.

18 dagen geleden

Ik werk op het zelfde kdv als mijn kids, mijn oudste zoontje zat een lokaal naast mij, dit werkte niet gemakkelijk. Toen ik de jongste kreeg zijn ze samen naar een andere groep gegaan:).

18 dagen geleden

Even van de andere kant bekeken: ik zou het als ouder niet echt fijn vinden mijn kind naar een opvang te brengen waar de leidster ook haar eigen kind in het klasje heeft zitten. Ik denk dat het extreem moeilijk is om je eigen kind niet voor te trekken en zou bezorgd zijn over of mijn kind wel de aandacht krijgt die het nodig heeft. Daarbij ziet je kind niet het verschil tussen mama thuis en mama aan het werk als leidster op de kinderopvang. Gun hem/haar de ontwikkeling los van mama.

18 dagen geleden

Voor meerdere kdv's gewerkt, en ook altijd wel collega's gehad die hun eigen kind(eren) op dezelfde locatie hadden zitten. Enige regel was, bij al deze kdv's, dat kind niet bij moeder op de groep mocht. Zou ik zelf ook niet willen, en ook niet als collega. Zelf kort op de opvang gewerkt waar mijn zoontje zat (toen een baby), en voor ons werkte het toen niet. Hij was echt een huilbaby met veel ongemakken en 1 van zijn leidsters kwam dan elke keer weer naar mij om te klagen en vragen of ik hem zelf maar in slaap kon krijgen😅 Maar was maar korte duur want ik ging naar het onderwijs en hij naar een andere opvang toen haha! Maar als ze geen huilbabies waren óf wat groter, ging het bij collega's altijd prima. Ik zou nu ook zo op zijn locatie kunnen werken en 100% het vertrouwen hebben dat dit makelijk kan nu!🤗

18 dagen geleden

Beide mijn nicht en zus werken op een andere opvang dan hun kindje. Mijn zus omdat het nu eenmaal zo uitkwam, maar bij mijn nicht omdat het niet mocht. Ik begrijp het wel. Het is niet de bedoeling dat je je eigen kindje (onbewust) voortrekt of erdoor afgeleid wordt.

18 dagen geleden

Reactie op LeiaO

Even van de andere kant bekeken: ik zou het als ouder niet echt fijn vinden ...
Dit wilde ik net antwoorden. Ik heb geen ervaring met werken op een kdv, maar mijn kind gaat er wel heen. Ik zou het echt niet tof vinden als de leidster van mijn kind haar eigen kind mee heeft naar de opvang, ook niet de klas ernaast. Ik zou mij dan echt gaan afvragen of de leidster in kwestie wel voldoende de aandacht kan verdelen. Voor mij zou het een no go zijn

18 dagen geleden

Ik heb mijn beide kinderen bij het kdv zitten waar ik werk. Wel op een andere groep uiteraard. Maar ja ik zie ze wel met buitenspelen en loop in mijn pauze even bij ze binnen. En met buitenspelen komen ze ook zeker beide even een knuffel bij mij halen🥰. Maar ik ben niet hun juf dus als er iets is moeten ze van mij naar hun eigen juf toe. Als ze huilen verwacht ik ook dat hun eigen juf ze troost.

18 dagen geleden

Ik zou het niet aanraden! Volgens mij was het op dit topic dat een moeder continu zag dat het kind van de leidster voorgetrokken werd, met alles! En dan kun je wel zeggen dat je dat niet doet maar dat gaat sowieso gebeuren.

18 dagen geleden

Ik heb een tijdje op een bso gewerkt toen mijn baby destijds op de babygroep zat. In vakantietijd, stond ik ook wel eens op de kinderopvang. (Kleinschalig) Ik vond dit helemaal niks. Niet prettig. Omdat collega's dan zeggen 'wil je zelf...?' (vooral bij huilen). En idd evt. vooroordelen van ouders (nooit gehoord, iets van gemerkt overigens). Wat je hier dus leest over voortrekken enz. Ik denk juist dat vrouwen die werken op opvang waar eigen kind zit. Hier juist erg op letten en eigen kind niet meer benaderen/aandacht geven of zelfs voortrekken. Als je als ouder 'bang' bent voor dingen als voortrekken, aandacht verdelen... Een goede leidster, doet dit echt niet. Of zou dit niet mogen/moeten doen. Daarnaast dit is iets wat sowieso speelt met een groep mensen, jong/oud of wat dan ook want een leidster is ook maar mens en zal geheid kinderen op de groep hebben met meer klik bijv. Ook andersom; kinderen hebben ook voorkeuren en afkeuren voor leidsters. Mensen. Het is de kunst van de leidster dat kinderen dit niet merken en ieder kind gelijkwaardig/even veel aandacht/ hetzelfde benaderd wordt. Wel eens met dat het lastig is voor een (jong) kind met moeder als juf. Want mama is dan ook ineens leidster/juf. Dus kind niet op eigen groep lijkt me echt een hele goede regel. Gelukkig heb ik zelf weinig op groep gestaan terwijl mijn kind er ook was. Nu doe ik iets heel anders qua werk. Probleem opgelost 😂

18 dagen geleden

Ik werk ook een een kinderdagverblijf (op een babygroep). Mijn zoontje gaat nu nog naar een ander kinderdagverblijf (in onze woonplaats), maar gaat als hij 1 is met mij mee. Bij ons is de regel dat je kindje in principe niet bij jou op de groep mag zitten, maar op dezelfde opvang is geen probleem. Bijna al onze collega's met kinderen, nemen hun kinderen mee naar de vestiging. Het verschilt per kindje (en ouder) hoe ze er mee om gaan. In de eenkennige fases kan het soms lastig zijn als ze mama zien lopen in het gebouw of bij het buitenspelen, maar meestal snappen die kleintjes het al snel en kun je het goed uitleggen. Omdat ze hun 'eigen' groep hebben en mama ergens anders is, is dit best duidelijk. Je moet als moeder het wel los kunnen laten en niet constant gaan kijken of reageren wanneer je hem/haar hoort huilen. Maar dit weet je het beste van jezelf denk ik. Dit is voor mij wel 1 van de redenen dat ik het pas vanaf 1 jaar doe. Overigens hebben wij 2 groepen van alles (2 babygroepen, peutergroepen enz.), dus dan is het mogelijk om het kindje niet op je eigen groep te hebben. Geen idee wat regels zouden zijn bij een opvang met minder groepen.

18 dagen geleden

Reactie op Sakinas

Maar wat is er erg aan dan? Als een kind valt zal het sowieso wel naar iema ...
Het gaat niet alleen om het belang van jouw kind he? Juist ook om het belang van alle andere kinderen.

18 dagen geleden

Ik werk in de kinderopvang, maar ik mag mijn kinderen (enkele uitzonderingen daar gelaten) niet op mijn eigen groep hebben. Ik vind het eigenlijk ook niet zo erg, dan ben ik echt even mezelf ipv mama. Ik kan wel af en toe gaan kijken en knuffelen, maar vooral mijn jongste moet nu huilen als ik weg ga.