13 Reacties

5 maanden geleden

Ik heb me hier ooit eens over ingelezen na een youtube kanaal te zien. Hebben ze de voor en nadelen overlopen? Er zitten toch best wel nadelen aan een buitenlandse draagmoeder. Waar wordt het kindje bijvoorbeeld geboren? Welke nationaliteit krijgt het kindje dan? Overvliegen naar Nederland na de geboorte? Volgens mij gelden de wetten dan van dat land en als ik me niet vergis heeft een draagmoeder het recht het kindje te houden als ze dat na de geboorte beslist? Wat dan als het in het buitenland wordt gehouden? Je vraagt hier gewoon naar buitenland, maar ik zou toch eerst de wetten van verschillende landen overlopen en op basis hiervan verder een kliniek zoeken. Draagmoederschap in Nederland is dacht ik in de wet opgenomen? Helaas moet je wel iemand hebben die je vrijwillig helpt en mag je hier geen advertenties op internet voor plaatsen.

5 maanden geleden

Op welke manier wordt het je niet makkelijk gemaakt? Om een draagmoeder te vinden? Of het process wat daarna komt?

5 maanden geleden

Reactie op Ikigai

Ik heb me hier ooit eens over ingelezen na een youtube kanaal te zien. Hebb ...
Dit is juist de reden waarom ik het bericht plaats. Het helpt als je iemand deze vragen kan stellen die er ervaring mee heeft. Het spreekt voor mij voor zich dat je grondig onderzoek daarna doet over het land zelf en de wetten, maar bedankt voor de tip.

5 maanden geleden

Reactie op Duck Patrol

Op welke manier wordt het je niet makkelijk gemaakt? Om een draagmoeder te ...
Het vinden van een draagmoeder is lastig in Nederland, aangezien je er niet voor mag adverteren. Ook heb je in Nederland geen ‘draagmoederagency’s’ die je bijvoorbeeld in Amerika wel hebt.

5 maanden geleden

Reactie op Nathalieirem

Dit is juist de reden waarom ik het bericht plaats. Het helpt als je iemand ...
Ik zou persoonlijk eerst onderzoek naar landen doen en daarna binnen dat kand een kliniek zoeken. Mij lijkt het nog steeds makkelijker en veiliger om het binnen Nederland te houden. Kunnen ze niet via de mondelinge weg op zoek? Vrienden van vrienden van vrienden? Jammer dat er blijkbaar geen dichte kennis kan helpen.

5 maanden geleden

Reactie op Ikigai

Ik heb me hier ooit eens over ingelezen na een youtube kanaal te zien. Hebb ...
Draagmoederschap in NL is echt heel erg ingewikkeld. Je mag geen vreemden vragen, en een bekende mag het alleen onder heel strikte voorwaarden doen. Zoals een ‘voltooid gezin’ hebben, ze moet gezond zijn, mag geen gecompliceerde zwangerschappen hebben gehad, jonger zijn dan 45 jaar etc. Dat betekent dat er heel veel mensen afvallen en de kans dat iemand zich aanbiedt is natuurlijk al best klein. Zie ook https://www.freya.nl/brochures/draagmoederschap. Je berichtje komt een beetje veroordelend over, TS vraagt niet voor niets specifiek naar ervaringen van mensen met het buitenland. @TS: succes met jullie zoektocht! Heb zelf geen ervaring maar weet wel uit mijn omgeving hoe complex de zoektocht is, hoop dat jullie hier wat positieve verhalen gaan lezen!

5 maanden geleden

Reactie op anoniem-465322

Draagmoederschap in NL is echt heel erg ingewikkeld. Je mag geen vreemden v ...
Daar zijn redenen voor toch? Lijlt me een geoot risico naar een land te trekken waarbij die voorwaarden niet gelden. Het is niet mijn bedoeling vooroordelend te zijn. Maak me eerder best zorgen over alles wat fout kan gaan voor die mensen. Daarom dat mijn advies vooral is eerst een goed land te kiezen, alles uit te zoeken tot het punt waar het kindje officieel bij de ouders in Nederland is en daarna een kliniek te zoeken.

5 maanden geleden

Reactie op Ikigai

Daar zijn redenen voor toch? Lijlt me een geoot risico naar een land te tre ...
Ja een niet-natuurlijke verwekking is tegenwoordig heel erg lastig, of het nu gaat om adoptie of draagmoederschap. Bijna alle opties zijn praktisch moeilijk uit te voeren of ethisch een beetje twijfelachtig (‘babyfabrieken’ in Oekraïne of Bangladesh), en daarom lopen de meeste stellen er toch stuk op uiteindelijk. Zeker bijv homostellen die zelf geen eitjes hebben. Maar daarom des te beter om je via een topic als dit breder te oriënteren.

5 maanden geleden

Reactie op Ikigai

Daar zijn redenen voor toch? Lijlt me een geoot risico naar een land te tre ...
Volgens mij is het zo dat je in het buitenland wel ouder bent als men jouw eicel gebruikt. In Amerika kan je bijv. van te voren de juridische ouders al laten vastleggen. Dus na de geboorte ben je gelijk ook de ouders. In Nederland is de draagmoeder de ouder, ook al is het je eigen eicel. Hierdoor wijken veel mensen al uit naar het buitenland.

5 maanden geleden

Reactie op Daphie95

Volgens mij is het zo dat je in het buitenland wel ouder bent als men jouw ...
Ben wat verder aan het googlen geslaan (ben me weer veel te hard aan het moeien 🙈). Niet alle staten hebben die wet. In sommige wordt de bevallen vrouw ook automatisch als de mama gezien en moet zij het kind via een adoptie procedure aan de biologische ouders geven. Bij andere staten lees ik inderdaad dat dit anders geregeld kan worden. Het is sowieso enorm ingewikkeld. Ts. Hebben klinieken hier geen ervaring met waar ze terecht kunnen? Die zullen toch vaker koppels die weg zien nemen?

5 maanden geleden

Ik zit ook even mee te googelen en kwam deze pagina tegen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/draagmoeder Die heb je waarschijnlijk al gezien?

5 maanden geleden

Ik heb zelf geen ervaring, maar ik woon in het Canada en zie regelmatig reclames op Facebook waar ze vrouwen zoeken die surrogaat willen zijn. Het is hier toegestaan, maar de regelgeving verschilt wel per provincie. (En de gezondheidszorg is hier over het algemeen een stuk beter / betaalbaarder dan in de VS)

één maand geleden

Ik en mijn man zijn momenteel bezig met een traject in Canada.