20 Reacties

16 dagen geleden

Hey, wat vervelend dat zwanger worden voor jullie niet vanzelf gaat. Gelukkig kan de mefische wetenschap veel, dus geef de moed niet op! Maar ik kan me goed voorstellen dat het heel zwaar is. Misschien kun je met elkaar afspreken dat je het nog x maanden zo probeert en dan een pauze neemt? Mijn situatie is heel anders, maar wie weet heb je er iets aan. Ik werd bij de eerste ook niet spontaan zwanger. Na een jaar de medische molen in, werd niks gevonden, behalve dat één van mijn eileiders verstopt zat. Toen ben ik zwanger geworden via iui en heb daarvan een gezond zoontje van bijna 2. Toen we gingen voor een tweede kindje was ik na 1 ronde zwanger! Helaas werd dit een MA die niet spontaan opgang kwam. Verl gedoe om alle resten te verwijderen. 1 maand verplicht wachten. En hup de volgende maand weer zwanger. Wat ik wil zeggen is dat het feit dat het nu niet lukt niet betekent dat het nooit gaat lukken!

16 dagen geleden

Reactie op Ber22

Hey, wat vervelend dat zwanger worden voor jullie niet vanzelf gaat. Gelukk ...
Jeetje.. wat verdrietig van je MA 😢. Kan me voorstellen dat dit een rot tijd voor jullie is geweest. Gelukkig is het jullie weer gegund 🙏🏼🫶🏼. Wat ontzettend leuk voor jullie zoontje dat hij grote broer mag worden. Dit zijn de positieve verhalen inderdaad en goed om te lezen. Ik wens jullie een fijne zwangerschap 🌸

16 dagen geleden

Wat vervelend dat je cyclus niet op gang komt. Bij mij duurde dat ook meer dan een jaar. Veel sterkte!

15 dagen geleden

Reactie op IkaMiMa

Wat vervelend dat je cyclus niet op gang komt. Bij mij duurde dat ook meer ...
Lief!! 🥰 Bij jou uiteindelijk dus meer dan een jaar geduurd. Wel zonder hulpmiddelen of liep je ook bij de gynaecoloog voor een traject?

15 dagen geleden

Reactie op Eppi96

Lief!! 🥰 Bij jou uiteindelijk dus meer dan een jaar geduurd. Wel zonder h ...
Excuses! Ik lees nu net je pagina. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!🍀🫶🏼🥰

15 dagen geleden

Reactie op Eppi96

Excuses! Ik lees nu net je pagina. Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!🍀 ...
Uiteindelijk met ivf, maar dat lag meer aan de zaad kwaliteit van mijn partner. En dankjewel :)

15 dagen geleden

Ik heb andere tegenslagen gekend maar geloof er wel in dat acupunctuur mij uiteindelijk geholpen heeft. Na drie miskramen ermee begonnen, bijna meteen zwanger en nu een gezond, blij kindje en voor de tweede keer zwanger. Een vriendin van mij had ook last van haar cyclus nadat ze haar spiraal heeft laten verwijderen maar uiteindelijk ook na acupunctuur regelmaat in gekregen en ook zwanger. Ik zal het natuurlijk nooit weten of dit hem echt is geweest of was het misschien totaal iets anders. Maar wat ik wel weet is dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Of het nou praten, acupunctuur of yoga is of weer totaal iets anders. Sterkte en veel succes!

15 dagen geleden

Ach meis, moeilijk! Het eerste gedeelte van je verhaal lijkt erg op dat van ons. Na mijn spiraal verwijderen duurde het een jaar voor er weer een soort van cyclus was.. daarna 2 miskramen gehad en toen we uiteindelijk afspraken hadden gemaakt in het ziekenhuis was ik zwanger van onze dochter. Uiteindelijk 3,5 jaar gewacht.. Ze is inmiddels 3 jaar, gezond en een onwijs lief vrolijk kind. Ik ervaar als de weg ernaar toe nog steeds als een moeilijke tijd. Onzekerheid of het ooit wel zou lukken en om je heen lijkt iedereen zo snel zwanger te zijn. Dat doet veel met je. Ik hoop dat je er samen met je partner of vrienden over kunt praten. Geef de moed nog niet op, hoe moeilijk ook, je weet niet wat de tijd gaat brengen.

15 dagen geleden

Reactie op Marbel

Ik heb andere tegenslagen gekend maar geloof er wel in dat acupunctuur mij ...
Ik heb veel gelezen over acupunctuur. Wat ontzettend fijn dat dit voor jou en een vriendin geholpen heeft 🫶🏼. Ik denk dat ik nu ook op een punt ben gekomen dat ik maar gewoon even out of de box dingen moet gaan proberen waar ik in eerste instantie niet open voor zou staan. Misschien dan toch maar een afspraak maken voor acupunctuur 🫣. Ben jij nog naar een speciaal iemand hiervoor gegaan? Je kunt namelijk op zoveel gebieden acupunctuur inzetten.

15 dagen geleden

Reactie op mug2020

Ach meis, moeilijk! Het eerste gedeelte van je verhaal lijkt erg op dat van ...
Och jeetje zeg.. dat zal voor jou ook een ontzettend moeilijke en verdrietige tijd geweest zijn! 😢 kan me voorstellen dat je er onzeker van werd. Zo fijn dat je een prachtige dochter heb mogen krijgen 🫶🏼. Jullie geduld werd beloond!! Lief dat je je verhaal wilde delen. Hoe rot en verdrietig sommige verhalen ook zijn.. door jullie wondertje van een dochter haal je er ook zeker weer kracht uit dat het mogelijk is! 🙏🏼🍀

14 dagen geleden

Reactie op Eppi96

Ik heb veel gelezen over acupunctuur. Wat ontzettend fijn dat dit voor jou ...
Ik ben bij iemand geweest die alle papieren heeft en eigen praktijk voor medische acupunctuur heeft. Maar je kunt ook op zoek naar een praktijk die meer gespecialiseerd is in vruchtbaarheid en vrouwelijke cyclus. Heel veel succes 🍀

14 dagen geleden

Hoi Eppi, hier niet hetzelfde verhaal maar wel in dezelfde periode gestart (Januari 2023), nu ronde 17. Hier wel al die tijd een regelmatige cyclus. Net onderzoeken gehad en alles ziet er goed uit bij mij en mijn man. Dus wij staan nu voor keuze willen we doorverwezen worden naar de fertiliteitskliniek of gaan we er samen nog voor. Ik merk sinds 1 maand dat ik er echt wel wat emotioneel van begin te worden en wanhopig. Wat je in je reactie aangeeft om te overwegen bv. Accupunctuur te doen, begrijp ik volledig. Merk zelf ook dat ik mij steeds afvraag wat kan ik nog meer doen. Dus hier nog geen goede tips hoe jezelf te herpakken. Maar wel herkenning om na dezelfde tijd nog met lege handen te staan.

14 dagen geleden

Reactie op Marbel

Ik ben bij iemand geweest die alle papieren heeft en eigen praktijk voor me ...
Ik ga op onderzoek uit! Lief, fijne zwangerschap!🥰

14 dagen geleden

Reactie op JenG2022

Hoi Eppi, hier niet hetzelfde verhaal maar wel in dezelfde periode gestart ...
Ahh.. jeetje. Kan me voorstellen dat je er wanhopig van wordt. Bijzonder hoe verschillend de weg naar een zwangerschap kan zijn. Zijn jij en je vriend er al uit wat jullie willen in het vervolg traject? Ja, ik was altijd een beetje terughoudend in “zelf dokteren”. Maarja nu denk ik… waarom niet. Ik wens jou en je vriend heel veel succes! Misschien kunnen we elkaar via hier op de hoogte houden 🥰🍀🙏🏼

14 dagen geleden

Ik begrijp je gevoel heel goed. Zelf sinds september 2022 bezig en in januari 2023 een miskraam gehad. Afgelopen maanden ook afspraken gehad in het ziekenhuis maar omdat ze geen reden kunnen vinden, hebben ze alleen een HSG gedaan voor therapeutische doeleinden. Zelf heb ik wel een hele regelmatige cyclus, dus dat is niet vergelijkbaar maar alsnog herken ik je gevoel wel heel erg. Je bent het vertrouwen in je eigen lichaam aan het kwijtraken, waarom werkt het nou niet zoals bij elke vrouw.. Ik las al dat meerdere vrouwen over acupunctuur begonnen, en ik kan het je ook wel echt aanraden. Zelf ben ik vorige week gestart omdat er voor mijn gevoel ook iets niet goed zit, maar ik kan de vinger er niet op leggen. De eerste sessie heeft me echt al zeker een boost gegeven, het voelde echt heel goed! Er kunnen echt nog blokkades zitten van je miskraam. Daarnaast heeft mijn zus zware PCOS, en dmv acupunctuur is haar cyclus weer terug gekomen. Ook meerdere vriendinnen van haar hebben positieve verhalen met acupunctuur en de combi van een onregelmatige cyclus of een te korte luteale fase. Ik wil niet zeggen dat het een wondermiddel is, want dat is natuurlijk niet bewezen. Maar wat ik wel denk is dat het mentaal veel positiefs met zich kan meebrengen en wanneer dat misschien iets beter gaat, je lichaam dit ook weer oppikt. Daarnaast probeer ik zelf me te focussen op de leuke dingen in het leven, ik ga er veel op uit, ik sport en beweeg, daarnaast heb ik ook nog een zoontje van bijna 3 die me lekker bezig houdt. En ik heb ook echt elke maand welk als ik al voel dat het weer niet raak is, ik me echt niet goed voel en dat gevoel laat ik er ook echt zijn, dan maar even een paar dagen slecht, dan praat ik erover, huil ik veel en is dat er ook uit, want dat gevoel mag er ook echt zijn. Ik hoop voor je dat je er zelf weer positief in kan staan de komende periode met natuurlijk uiteindelijk een positieve test!

14 dagen geleden

Reactie op Ellen199

Ik begrijp je gevoel heel goed. Zelf sinds september 2022 bezig en in janua ...
Lieve Ellen, wat verdrietig van je miskraam 😢 en wat vervelend dat het helaas daarna nog niet wil lukken. Fijn dat je het vertrouwen in acupunctuur hebt kunnen vinden! Vooral na die positieve verhalen uit je omgeving kan ik het me voorstellen dat dit iets is om zeker uit te proberen! Het is wat je al zegt natuurlijk nooit ECHT bewezen, maar ik lees steeds vaker dit soort positieve verhalen. Ook al is het alleen al een stukje mindset wat verbeterd, is het natuurlijk zeker waard 🙏🏼 Lieve meid, ik gun je oprecht dat het jullie ook snel zal lukken! 🍀❤️ heel veel succes!!

14 dagen geleden

Reactie op Eppi96

Ahh.. jeetje. Kan me voorstellen dat je er wanhopig van wordt. Bijzonder ho ...
Hoi Eppi, Ja, iedereen bewandeld zo zijn eigen pad. Hopelijk zal het bij jullie ook tot een positieve test leiden! Nee... wij willen eigenlijk nog even zelf aanmodderen. Maar ik ben wel benieuwd naar de wachtlijsten. Als het jan 2025 nog niet is gelukt zou ik wel graag meteen een traject in gaan. Dus we zullen ons daarvoor al wel moeten melden voor intake. Ik weet ook niet welk traject ze dan gaan adviseren (denk iui?). Ik ben ook terughoudend in zelf dokteren. Ben ook bang dat het een beetje geldklopperij is. Zowel alle soorten vitamines, thee, massages, accupunctuur etc... geen idee of het echt werkt of meer bijdraagt aan het gevoel dat je wat doet.

14 dagen geleden

Wat ontzettend verdrietig om te lezen dat je je moedeloos voelt, maar ook heel logisch lijkt me. Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar weet wel van kennissen die al een hele tijd bezig waren en op de wachtlijst stonden van een fertaliteitsttaject: zij was toen ook elders opties gaan onderzoeken en was naar een holistisch therapeut geweest. Die gaf aan dat ze een mentale blokkade bleek te hebben, en ja hoor die maand erop ineens zwanger! Zij geloven er dan ook heilig in dat dat het is geweest, opzich ook niet gek als je lichaam en geest uit balans zijn bijvoorbeeld.ik wens jullie heel veel sterkte en succes en hoop dat jullie snel verblijd mogen worden met jullie wondertje❤️

14 dagen geleden

Reactie op JenG2022

Hoi Eppi, Ja, iedereen bewandeld zo zijn eigen pad. Hopelijk zal het bij j ...
Fijn dat jullie samen een keuze hebben gemaakt waar jullie je goed bij voelen. Sowieso in dit traject is dat zo belangrijk. Heel veel succes 🍀🫶🏼

14 dagen geleden

Reactie op melike171924

Wat ontzettend verdrietig om te lezen dat je je moedeloos voelt, maar ook h ...
Wat lief je berichtje! Zo fijn om steun bij elkaar te vinden ❤️ Holistisch therapeut heb ik nog niet over nagedacht. Wat een positief verhaal voor jou kennissen! 🙏🏼🍀 heel fijn voor ze!!