3 Reacties

18 dagen geleden

Hoi! Ik ben vandaag 36 weken zwanger van de derde en dit is (blijkbaar) mijn tweede zwangerschap met de ziekte van crohn. Ik was in remissie voor de zwangerschap en nu sinds 20 weken ofzo, een actieve ontsteking in de laatste 15 cm. Mijn adalimumab dalspiegel was veel te laag, dus moest van tweewekelijks naar wekelijks prikken, daarnaast nog beclometason mesalazine klysma's. Dit omdat ik pertinent weiger om prednison te slikken. Gelukkig werkt dit vooralsnog lichamelijk. Ontstekingswaarden zijn nog niet weer gecheckt maar mijn calpro was de laatste keer, voor de klysma's gestart zijn vorig weekend 2200. Voor nu is het van belang dat de darmen rustig blijven, omdat krampende darmen een vroeggeboorte kunnen opwekken. Na de geboorte is het nog steeds nauw contact houden met de mdl en ontstekingswaarden blijven checken. Vorige keer vlamde het namelijk erg op en kreeg ik de diagnose. Hopelijk blijft het nu rustiger!

18 dagen geleden

Reactie op Fansastisch

Hoi! Ik ben vandaag 36 weken zwanger van de derde en dit is (blijkbaar) mij ...
Bedankt voor je verhaal! Dat maakt het voor mij denk ik het lastigste. Die constante onzekerheid. Denk je dat het goed gaat, maar nee ontstekingswaarde weer verhoogd. Denk je dat het niet goed gaat, ontstekingswaarde "ok"/acceptabel. Plus dat mensen het vaak niet aan de buitenkant van je kunnen zien. Best eenzaam soms.. Maar gelukkig zorgt de baby voor een positieve drive en heb ik super lieve zorgzame man!

17 dagen geleden

Reactie op AnoniemGD

Bedankt voor je verhaal! Dat maakt het voor mij denk ik het lastigste. Die ...
Heel herkenbaar hoor, niemand die weet dat je in een actieve ontsteking zit naast je zwangerschap. Die vermoeidheid klapt er bij extra in, zeker ook nog met een blaasontsteking en de fysieke zorg voor ons andere zorgintensieve kind. Maar ook die onzekerheid van wat gebeurd er straks, hoe moet dit verder en wat betekend het!