6 Reacties

17 dagen geleden

Hi! Wat heerlijk een vakantie naar Italië. Ik ben in mijn vorige zwangerschap naar Italië gerestaureerd en dat is heel goed bevallen!! Ze zijn veel behulpzamer en vriendelijker richting zwangere vrouwen daar (skip the Line bij bezienswaarsigheden, voor je opstaan in de metro..) Er zijn heel veel lekkere gerechten die je kunt eten, ik vroeg het alyijd voor de zekerheid en bij twijfel bestelde ik gewoon iets zonder kaas. Die opties zijn er genoeg! Van te voren had ik al een beetje gezocht naar gerechten die waarschijnlijk een no-go waren. Gezien je vraag bereid jij je ook goed voor, gaat helemaal goedkomen ;)

17 dagen geleden

Reactie op Muppetie

Hi! Wat heerlijk een vakantie naar Italië. Ik ben in mijn vorige zwangersch ...
Oké klinkt goed 🤗

17 dagen geleden

Ik ben tijdens mijn eerste zwangerschap in Aosta geweest. Achteraf gezien best vaak een risico genomen met kaasjes, want ik dacht dat alle harde kazen wel veilig waren (dit lees je online wel vaak). Maar hier is geen pijl op te trekken. Je moet echt de verpakking of producent checken. In mijn ervaring is het daar niet algemene kennis dat je als zwangere beter geen rauwmelkse producten eet, dus altijd zelf navragen. Als kaas in een gerecht verwerkt is, is het verwarmd geweest, dus wel veilig, zoals op pizza bijvoorbeeld. En als je per ongeluk wel wat eet waar je over twijfelt, geen paniek. De kans dat je er wat aan overhoudt is echt heel klein!

17 dagen geleden

Wij zijn vorig jaar in de zomer naar Italie geweest. Ik at daar wel gewoon alle Mozarella met in mijn hoofd dat dat ook gewoon mocht. Heb niks daar voor de zekerheid met de Mozarella nagevraagd. Bedenk me nu pas dat dat daar ook weer anders kon zijn. Overigens nergens last van gehad… ik at het elke dag. Soms hebben restaurants dat ze de tiramisu met iets anders maken dan ei waardoor je die gewoon kunt eten. Verder waren we ook naar een steak restaurant geweest en vlees uitgekozen (aangeraden door de serveerster) die ook met doorgebakken nog heerlijk was. Dus ik heb het als heerlijk ervaren!

16 dagen geleden

Tweemaal naar Italië op vakantie geweest tijdens de zwangerschap en ik koos altijd veilige opties. Ook hebben we veel zelf gemaakt. Ik heb in beide zwangerschappen iets twijfelachtigs gegeten, waarover ik later twijfelde. Pizza met bijv ham of salami, maar ook goede andere gerechten gegeten.

16 dagen geleden

Harde rauwmelkse kazen mogen tegenwoordig gewoon volgens Zwangerhap dus dat scheelt een hoop qua parmezaan! Mozzarella en andere zachten kazen altijd even navragen. Goed verhit op pizza is geen punt, hetzelfde geldt voor (half)rauw vlees zoals salami - doe er je voordeel mee ;)