8 Reacties

20 dagen geleden

Ik heb jaren geleden cmv opgelopen en nog steeds meerdere keren per jaar een soort opvlamming erdoor. Ook in de zwangerschap meer opvlamming gehad en nog vatbaarder dan als je 'gewoon' zwanger bent/meer extreem moe. Mijn eerste kindje is gezond ter wereld gekomen en nu zwanger van de tweede. In de eerste zwangerschap er met meerdere professionals over gehad en in feiten werd er verteld dat, omdat het geen nieuwe besmetting is, het vrijwel ongevaarlijk is. Uiteraard kunnen zij dit nooit met 100% zekerheid zeggen. Ik mocht alleen toen niet meer werken met kinderen (kdv) waarvan bewezen was dat zij cmv hebben. Maar ik ben er totaal niet bang voor dat dit iets bij mijn kinderen doet, aangezien de originele besmetting al lang geleden is.

20 dagen geleden

Ik heb cmv gehad voor de zwangerschap van onze zoon. Wat ik begreep draag je al antistoffen ofzo bij je. je. Ik werkte daarintegen wel gewoon nog door (basisonderwijs waar ik mogelijk ook de besmetting heb opgelopen)

19 dagen geleden

Reactie op Veronica15

Ik heb cmv gehad voor de zwangerschap van onze zoon. Wat ik begreep draag j ...
Ja nu op de basisschool werk ik ook door. Maar in het kdv mag ik/je niet met hun spuug/luiers/kwijl in aanraking komen. En dat is dus niet te doen om daarmee op een groep te werken. Dus ik werkte die dagen dan op andere groepen haha! Overigens heeft niet veel mensen last van opvlamming ervan zoals ik na 8 jaar nog steeds heb. Waardoor er 'meer' gevaar zou zijn.😂

19 dagen geleden

Ik las ook dat heel veel mensen een CMV besmetting doormaken maar dit niet eens weten omdat ze geen symptomen hebben? En dat je na een tijdje inderdaad antistoffen hebt en gevaar vooral zit in de eerste besmetting. Waar hadden jullie last van als ik vragen mag?

19 dagen geleden

Reactie op Juran

Ik las ook dat heel veel mensen een CMV besmetting doormaken maar dit niet ...
Griep, spierpijn, koorts en misselijkheid (primaire infectie).

19 dagen geleden

Reactie op Juran

Ik las ook dat heel veel mensen een CMV besmetting doormaken maar dit niet ...
Heel erg moe, veel poepen (ja echt bizar). En na bloedprikken kwamen we erachter dat mijn lever waarden heel laag waren.

19 dagen geleden

Wij hebben vorige maand ook dezelfde keuze moeten maken. Afgebroken omwille van een CMV infectie. Ze zeggen dat de kans nihil is bij een nieuwe zwangerschap maar ik begrijp je angst helemaal. Als ik weer zwanger zou worden dan zou het me altijd achtervolgen.

19 dagen geleden

Reactie op Ihethh

Wij hebben vorige maand ook dezelfde keuze moeten maken. Afgebroken omwille ...
Wat ontzettend heftig zeg 😔