28 Reacties

VRIEND

17 dagen geleden

Met alle namen zijn er een andere kinderen of volwassenen die zo heten (of je verzint een 'unieke' naam die naar mijn idee meer willekeurige letters achter elkaar zijn). Zou toch gek zijn als jullie een naam niet mogen kiezen die jullie favoriet is omdat iemand in de omgeving zo heet. Doen! En wat je schoonmoeder er van vindt zou ik helemaal loslaten.

17 dagen geleden

Wat rot joh... Hoe is je band met je schoonmoeder? Wij hebben tijdens de zwangerschap onze ouders al verteld wat de naam ging worden zodat ze ook alvast konden wennen. Het was voor hen echt een cadeau om het als eerste te weten. Misschien kan je het op die manier verpakken omdat je een gegeven paard niet in de bek moet kijken? En dan hoef je niet meer bang te zijn voor haar reactie want je hebt de reactie dan al ervaren... Ik kan me voorstellen dat het je stress geeft. Je vriend heeft natuurlijk gelijk maar dat gaat niks aan je gevoelens doen helaas... ook denk ik niet dat wij je angst hier kunnen wegnemen als je geliefden dat niet kunnen. Wel denk ik dat je schoonmoeder die naam dalijk niet meer ziet en alleen haar kleinkind nog belangrijk is :)

17 dagen geleden

Reactie op Dromenlijn

Wat rot joh... Hoe is je band met je schoonmoeder? Wij hebben tijdens de zw ...
Wat een enorm lieve reactie. Dankjewel! De naam al delen is voor mij geen optie, dat voelt niet goed en wil ik liever niet. Als ik dat doe, doe ik dat voor een ander en niet voor mezelf. Maar wel enorm fijn om te lezen dat dit bij jullie zo’n mooie ervaring is geweest <3

17 dagen geleden

Reactie op 2020mama

Met alle namen zijn er een andere kinderen of volwassenen die zo heten (of ...
Wat lief! Dankjewel! Zo is het ook en zo moet ik ook denken, maar waarom kan ik dat niet? Stom he dat ik me zo druk maak om wat mijn schoonmoeder gaat vinden. Mijn vriend ligt hier helemaal niet wakker van..

17 dagen geleden

Jouw schoonmoeder gaat waarschijnlijk de rest van haar leven nog van alles vinden van alle keuzes die jullie maken mbt jullie kindje. Mooie oefening om te leren dat naast je neer te leggen (al is het lastig!). Mijne zeurt na ruim 1,5 jaar nog steeds over de naam van onze oudste. Tsja, ik vind de namen die zij voor haar kinderen heeft gekozen ook niet allemaal even mooi 🤷‍♀️

17 dagen geleden

Reactie op Lace

Jouw schoonmoeder gaat waarschijnlijk de rest van haar leven nog van alles ...
Je hebt helemaal gelijk! Deze reactie helpt me wel in het besef. Wat jammer dat je schoonmoeder daar over zeurt, vind zij de naam dan niet zo leuk? Gelukkig is het jullie keuze en de naam is vast prachtig!

17 dagen geleden

Reactie op Linde1825

Je hebt helemaal gelijk! Deze reactie helpt me wel in het besef. Wat jammer ...
Het is ook echt onderdeel van het ouderschap om daarmee om te leren gaan en iets waar je komende tijd steeds meer in mag groeien ❤️ vind het zelf ook een lastige hoor, liefst wil je dat iedereen je smaak en mening deelt haha, zeker mensen dichtbij. Bij ons vindt ze de naam zelf niet per se stom ofzo, maar vindt het heel erg dat we niet vernoemd hebben naar mijn schoonvader en blijft daar nog steeds opmerkingen over maken 🙄.

17 dagen geleden

Wat vervelend zeg! Ik denk inderdaad helaas dat je duidelijk je grenzen moet aangeven: als er opmerkingen komen dan duidelijk aangeven dat jullie hier niet op zitten te wachten. Misschien kun je hier alvast met je partner over praten, dat hij de grenzen duidelijk aangeeft zodat jij de zorgen nu los kunt laten. En voor mij: een reminder om nooit zo’n schoonmoeder te worden 🤦🏼‍♀️.

17 dagen geleden

Schoonmoeders hebben altijd wel iets te klagen 🤪 Ga voor die naam.

17 dagen geleden

Je schoonmoeder zal altijd een reden vinden om comentaar te geven. Net als iedereen om je heen. Daar zou ik echt geen naamkeuze van laten afhangen! Probeer wat steviger in je schoenen te staan. Niet gemeen bedoelt! Maar je zal nog vaker voor jezelf en je kindje moeten opkomen.

17 dagen geleden

Wat fijn dat jullie een naam hebben gevonden waar jullie beide helemaal blij mee zijn! Lekker van genieten. Ik herken het heel erg. Bedenk dan van tevoren allemaal scenario's over wat ze mogelijk gaat zeggen. En daar kunnen mijn vriend en ik dan samen heerlijk om lachen vooral na de uiteindelijke reactie die vaak helemaal anders is.

17 dagen geleden

Joh, je vriend heeft helemaal gelijk. Als je schoonmoeder dit iets vindt om over te klagen, dan vindt ze altijd wel iets om over te klagen. Lekker loslaten. En waarschijnlijk is ze gewoon dolblij met dr kleinkind, welke naam jullie ook kiezen. Ik zou 'm overigens juist niet van tevoren delen. Ik denk dat mensen juist meer het gevoel hebben dat ze een mening mogen hebben over de naam als het kind nog niet geboren is (en de naam dus in hun ogen nog niet vast staat) dan wanneer het kind er al is en de naam al gegeven is.

17 dagen geleden

Reactie op chantal1994!

Wat fijn dat jullie een naam hebben gevonden waar jullie beide helemaal bli ...
Haha wat grappig dat je het herkent. Hebben jullie een soortgelijke situatie meegemaakt?

17 dagen geleden

Reactie op Ikigai

Je schoonmoeder zal altijd een reden vinden om comentaar te geven. Net als ...
Je hebt helemaal gelijk! Lief! Voor ons is dit gewoon de naam. Natuurlijk hadden we liever gehad dat we niemand kenden die zo heten, maar ja.. Dat is zo lastig tegenwoordig..

17 dagen geleden

Reactie op L1310

Joh, je vriend heeft helemaal gelijk. Als je schoonmoeder dit iets vindt om ...
Lief, dank je wel! Dit helpt me wel. Voor ons is dit ook gewoon de naam, we hadden liever een naam gehad waarmee we niemand kenden.. Maarja dat is zo lastig tegenwoordig..

17 dagen geleden

Reactie op Linde1825

Haha wat grappig dat je het herkent. Hebben jullie een soortgelijke situati ...
Niet over de naam, maar ze kan heel vreemd uit de hoek komen met haar reacties.

17 dagen geleden

Ik zou er niet eens aandacht aan schenken eigenlijk! Straks gewoon vol trots de naam delen en zeggen dat je die naam al van jongs af aan in je gedachten had. Als ze er een mening over heeft is dat echt haar probleem! Een collega van mij had ook zo’n mooie naam voor haar dochter! Ik heb mijn vriend geprobeerd van die naam te overtuigen maar mocht helaas niet baten haha 😂 Er is altijd wel iemand die iemand kent met dezelfde naam. Komt helemaal goed!

17 dagen geleden

Ik denk dat je er zooo'n spijt van gaat krijgen als je de naam niet doet vanwege je schoonmoeder. Maak haar niet belangrijker dan jezelf, dat is ze niet. Succes met je bevalling en geniet straks maar lekker van de mooie naam die jullie gekozen hebben :-)

17 dagen geleden

Reactie op Mamaof222

Ik denk dat je er zooo'n spijt van gaat krijgen als je de naam niet doet va ...
Wat een fijne reactie! Jij vindt het dus ook totaal niet raar om een naam te kiezen van een kindje van een collega? :-) Je hebt helemaal gelijk dat ik mezelf belangrijker moet maken.

17 dagen geleden

Reactie op MomofAandJ

Ik zou er niet eens aandacht aan schenken eigenlijk! Straks gewoon vol trot ...
Dankjewel! Jij vind dit dus ook zeker niet te dichtbij? Idd anders vallen er veel namen af