9 Reacties

18 dagen geleden

Hoi! Allereerst gefeliciteerd.. het is vast een hele omschakeling maar gezien dat je per direct gestopt bent met roken laat wel zien hoe veel je nu al geeft om de kleine! Heel knap van je! Ik zag toevallig gisteren een aflevering op tv van een vrouw die zwanger was en die haar hele zwangerschap 7 - 10 sigaretten per dag rookte.. uiteraard is dit niet gezond, maar kindje is er helemaal gezond uitgekomen! Het feit dat je nu al gestopt bent zal vast heel erg helpen voor zijn of haar gezondheid (en die van jou ;)). Ik wens je heel erg veel succes en ook plezier toe. Dit kindje heeft jullie uitgekozen.. ik weet wel hoe het is om ongepland zwanger te zijn en na de eerste schrik.. het komt allemaal goed. Zet hem op mama !

18 dagen geleden

Gefeliciteert! Goed dat je gestopt bent hoor! Ik zou me niet te veel zorgen maken stress is minstens net zo slecht voor je kindje. Ik was zelf de 1e 3 maanden gestopt met roken last ik word zo'n naar heks dat iedereen wonder ging liggen dus ben de rest van de zwangerschap met 4 a y sigaretten doorgekomen. Dit doe ik nu nog steeds. Natuurlijk is het beter omniet te doen dus als dat lukt is het natuurlijk het aller most! Mijn kleine is geboren met 57cm en ruim 10 pond. Er mankeert hem verderniets en is een gezonde baby 💖

18 dagen geleden

Je kunt de tijd niet terugdraaien. Je kunt nu enkel aanpassingen doen vanaf dat je het weet en dat heb je gedaan. Bedenk dat we met dit soort dingen praten over verhoogde risico’s en kansen. Het is dus geen 1 op 1 dat je kindje er iets aan overhoudt. Zeker nu het beperkt is gebleven tot het eerste trimester zou ik gewoon vertrouwen op de echo’s die je krijgt en er verder niet over inzitten.

18 dagen geleden

Goed is het natuurlijk niet, dat weet iedereen. Maar het is niet alsof je bewust gekozen hebt om door te blijven roken omdat je het er zelf moeilijk mee hebt of de een of andere stomme reden. Je bent direct gestopt zodra je er achter kwam, heel goed! Meer dan dat kun je nu helaas niet doen. Als je het echt niet los kunt laten, bespreek je zorgen dan met je verloskundige, die kan je ongetwijfeld meer info geven! En gefeliciteerd met je zwangerschap!😊

18 dagen geleden

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Zoals ik het zie kan je jezelf niks kwalijk nemen, al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je wist nou eenmaal niet dat je zwanger was, en toen je het wel wist heb je direct actie ondernomen en ben je gestopt. Dat is echt het beste wat je had kunnen doen voor je kindje. Ik hoop dat je het een beetje kunt gaan loslaten. Je kunt het niet meer terugdraaien, dus erover stressen heeft niet zoveel zin (en teveel stress is ook niet fijn voor jezelf en je baby)

18 dagen geleden

Ik rookte ook nog toen ik niet wist dat ik zwanger was en ik dronk alcohol. Als je het niet weet en het niet verwacht, dan kun je daar weinig aan doen. Tot nu toe verloopt alles heel soepel bij mij, geen bijzonderheden. Ik zou dus zeggen stress niet, ontspan.

17 dagen geleden

Hoi, een vriendin van mij door de pil heen zwanger geraakt (echt) en kwam er bij 15 weken pas achter. Ook absoluut niet ‘gezond’ geleefd, nu een kerngezond kind van 15 maanden. Goed dat je nu gestopt bent!

17 dagen geleden

Gefeliciteerd! Ik zou me niet teveel zorgen maken. Er zijn vrouwen die de hele zwangerschap (bewust) blijven door roken. Ik vind het heel goed en knap dat je direct bent gestopt. Ik zou het ook met je verloskundige bespreken, zij kan je vast geruststellen!

17 dagen geleden

Geen stress kan gebeuren en nu gewoon niet meer roken. Gefeliciteerd