27 Reacties

20 dagen geleden

Bij 3 keer te dicht bij de uitgang en heeft zich steeds hersteld met de groei van de baarmoeder. Dit keer ligt de placenta aan de voorkant.

20 dagen geleden

Hoi hoi, Ik had dit ook, maar weet niet meer hoeveel cm oid. Ik kreeg vanaf 14 weken bloedingen en daardoor kwamen we erachter. Volgens bij was het bij mij rond de 20 weken echo al aardig goed opgeschoven, en daarna was het helemaal goed. Bloedingen hielden bij week 18/20 ofzo weer op en vanaf toen een zorgeloze verdere zwangerschap gehad. Ik hoop voor jou ook dat de placenta mooi mee naar boven schuift! 🍀

20 dagen geleden

Reactie op happy24

Hoi hoi, Ik had dit ook, maar weet niet meer hoeveel cm oid. Ik kreeg vana ...
Dankjewel voor je reactie! Jij had de bloedingen dus juist aan het begin, maar waarschijnlijk dat die toen aan het schuiven was. Waren het heftige bloedingen? Ik heb wel met 6, 12 en 14 weken bloedverlies maar dat was wel heel minimaal. Ben vooral een beetje bang opeens heftige bloedingen te krijgen (en dan zal je zien precies als ik in Spanje zit)

20 dagen geleden

Ik heb dit gehad maar hij is bij mij niet opgetrokken! Hij lag bij mij aan de voorkant van mijn middenrif tot over mijn baarmoedermond. Met 32 weken heb ik een inwendige echo gehad. Vanaf toen mocht ik niet verder dan een uur van het ziekenhuis, geen dingen meer tillen, geen seks meer hebben, geen inspanning doen. Ik heb van week 32 tot 36.6 dag of 15 in het ziekenhuis gelegen ivm diverse bloedingen. Van een paar druppen tot een waterballon die knapte. Met 37 weken zou ik een keizersnede krijgen maar werd een dag ervoor met spoed ivm grote bloeding die niet stopte. Ik zou je verloskundige/gynaecoloog even vragen naar je reisje. Want als je kans hebt op bloedingen, zou ik niet gaan. Bij mij heeft, de kans op een bloeding, erg veel stress gegeven. Ik zou niet kunnen genieten. Maar dat is natuurlijk met jouw termijn dan anders, maar wel iets om over na te denken

20 dagen geleden

Reactie op Ang6

Ik heb dit gehad maar hij is bij mij niet opgetrokken! Hij lag bij mij aan ...
Oh jeetje zeg bij jou wel een heftig verloop dan! Lag hij bij jou er helemaal overheen of deels? Wat heftig ook dat het allemaal toch ineens met spoed moest. Is alles goed gekomen? En ja ik heb zowel met de verloskundige als gynaecoloog al overlegd. Verloskundige zegt dat het gewoon kan, gynaecoloog was iets voorzichtiger en die zei dat ik mag gaan mits ik daarvoor geen bloedingen heb gehad. Ik heb nu vanaf week 15 geen bloed meer gehad.

20 dagen geleden

Reactie op Arnean

Oh jeetje zeg bij jou wel een heftig verloop dan! Lag hij bij jou er helema ...
Hij lag bij mij volledig eroverheen . Dat is iets minder gevaarlijk als deels eroverheen. Omdat je, als hij er deels overheen ligt, meer kans hebt op bloedingen

20 dagen geleden

Ik had hem volledig over de baarmoedermond, geen kans dat die nog weg zou trekken. Ik heb tegen alle verwachtingen in geen bloedingen gehad de hele zwangerschap. Mij hebben ze toen verteld dat in mijn geval dat risico vanaf week 28 steeds verder zou toenemen. Toch heb ik me wel een soort van tikkende tijdbom gevoeld de hele zwangerschap. Ik zou het zelf erg spannend hebben gevonden om wat verder weg op vakantie te gaan. Maar bij ons was er corona dus dit dilemma daarom niet gehad. En elke situatie is toch ook weer anders.. Ik denk dat je kan vertrouwen op het advies van je gynaecoloog.

20 dagen geleden

Ik kreeg met de 20weken echo bij de verloskundige te horen dat ik placenta previa totalis had en velamenteuze navelstrenginsertie en werd doorverwezen naar het ziekenhuis. De placenta lag er volledig overheen en aan de achterzijde dus de kans dat deze genoeg zou verschuiven voor een natuurlijke bevalling was minder dan 1% volgens de gynaecoloog. Mij werd met klem geadviseerd om in de buurt van een Nederlands ziekenhuis te blijven, maar het voelde voor mij sowieso niet fijn meer om ver weg van huis te zijn. Een geplande keizersnede met 39 weken was het plan. Ook werd verteld dat verschuiven van de placenta in mijn geval ongunstig zou zijn omdat ik dan ook Vasa previa zou krijgen. Vanaf 28 weken zou ik meer kans hebben op bloedingen door het groeien van de buik. Ik kreeg regelmatig controles en echo’s en met 32 weken werd helaas geconstateerd dat er ook sprake was van Vasa previa. De keizersnede zou gepland worden tussen 35-37 weken en moest binnen 10min in een ziekenhuis kunnen zijn. De zwangerschap was vanaf 20 weken een rollercoaster en ik voelde me een soort tikkende tijdbom. In de gehele zwangerschap heb ik uiteindelijk geen enkel bloedverlies gehad (waar ik erg bang voor was) en heb me zeer strikt gehouden aan alle leefregels. Met 36 weken heb ik dmv een geplande keizersnede een gezonde dochter gekregen.

20 dagen geleden

Reactie op Arnean

Dankjewel voor je reactie! Jij had de bloedingen dus juist aan het begin, m ...
Ja die bij mij bij 14 weken was echt enorm heftig. Een hele nacht. We dachten echt dat de zwangerschap voorbij was 😌 de bloedingen daarna waren minder heftig. En idd na 20 weken voorbij. Dus misschien is onze situatie niet helemaal te begrijpen maar wilde je wel mijn positieve verhaal ook delen.

19 dagen geleden

Reactie op Sigis

Ik had hem volledig over de baarmoedermond, geen kans dat die nog weg zou t ...
Dankjewel. Ja dat tikkende tijdbom gevoel heb ik nu ook wel een beetje, al heb ik juist de laatste tijd geen bloedverlies meer gehad. Ik kijk het nog even aan en als het niet goed voelt of er komen toch bloedingen dan ga ik niet. Ik heb nog zo’n 6 weken tot vertrek dus even kijken hoe dat loopt. En ik hoop dat ik nog een extra controle echo kan krijgen, wieweet is die dan bv al een stuk omhoog gegroeid

19 dagen geleden

Reactie op Jabbeke

Ik kreeg met de 20weken echo bij de verloskundige te horen dat ik placenta ...
Oh jeetje heftig allemaal zeg!! Wel heel fijn dat je uiteindelijk geen bloedingen hebt gehad en je een gezonde dochter nu hebt!

19 dagen geleden

hier ook een placenta die er volledig overheen ligt en aan de voorkant. Ik zag er niet zoveel problemen in behalve een teleurstelling van een keizersnede maar na dit en oudere topics te hebben gelezen word ik wel zenuwachtig. Wij gaan in juni (circa 28 weken) op vakantie (gelukkig nog niks vastgelegd) maar daar ga ik nu over twijfelen. Zouden jullie adviseren deze vakantie naar voren te halen?

19 dagen geleden

Reactie op Lilalo

hier ook een placenta die er volledig overheen ligt en aan de voorkant. Ik ...
Ik wist ook niet dat een placenta aan de voorkant meer risico's geeft bij keizersnede:(

19 dagen geleden

Reactie op Lilalo

hier ook een placenta die er volledig overheen ligt en aan de voorkant. Ik ...
Ik zou dit met je gynaecoloog bespreken, denk dat het per situatie verschillend is. Ik ‘mocht’ sinds de 20 weken echo Nederland niet meer uit maar dat zal per persoon verschillen. Ik vond het zelf ook geen fijn idee meer mocht je complicaties krijgen en in het buitenland zijn.

19 dagen geleden

Reactie op Lilalo

Ik wist ook niet dat een placenta aan de voorkant meer risico's geeft bij k ...
Ja dit hoorde ik ook pas veel later (misschien omdat het bij mij aan de achterkant lag dat het niet eerder besproken was). Maar dat komt omdat als de placenta aan de voorkant ligt ze erdoorheen moeten snijden met de keizersnede.

19 dagen geleden

Reactie op Jabbeke

Ik zou dit met je gynaecoloog bespreken, denk dat het per situatie verschil ...
Neej vind het zelf ook geen fijn idee hoor! En heb idd volgende week een afspraak bij de gyna. Weet jij nog hoe ver de placenta over je baarmoeder lag?

19 dagen geleden

Reactie op Lilalo

Neej vind het zelf ook geen fijn idee hoor! En heb idd volgende week een af ...
Ik moest het even opzoeken maar bij mij lag de placenta er 3 cm overheen. Maar aangezien het bij jou aan de voorkant ligt is er een grotere kans dat ie nog wegtrekt dus dat is wel echt een groot verschil!

19 dagen geleden

Reactie op Jabbeke

Ik moest het even opzoeken maar bij mij lag de placenta er 3 cm overheen. M ...
O dat heb ik nog niet gelezen! Hij ligt er nu 2 cm overheen. Moet dus 4 cm optrekken voor vaginaal bevallen.

19 dagen geleden

Reactie op Jabbeke

Ja dit hoorde ik ook pas veel later (misschien omdat het bij mij aan de ach ...
Ligt er aan. Bij mij lag hij eerst voor de incisie van mn eerste keizersnede, nu niet meer. Maar absoluut nog aan de buikkant. Je placenta kan nog tot 36 weken verschuiven!

19 dagen geleden

Reactie op Lilalo

O dat heb ik nog niet gelezen! Hij ligt er nu 2 cm overheen. Moet dus 4 cm ...
Pin me er niet op vast hoor, maar m’n gynaecoloog zei dat ik pech had dat ie aan de achterkant lag omdat aan de voorkant er een grotere kans was dat de placenta wegtrok naar mate je buik groeit en ie dan omhoog trekt. En inderdaad kan er tot 36 weken nog veel gebeuren dus hoop voor jou dat ie nog genoeg verschuift 🤞