7 Reacties

22 dagen geleden

Bij mij zagen ze het met de 13 weken echo geloof ik (of 20, weet het niet meer precies). De echoscopiste vertelde dat het geen kwaad kon en meer een soort variatie was op het normale.

17 dagen geleden

Dan wordt je vanaf nu medisch en zul je verder bij de gynaecoloog moeten. Ik heb ook een baarmoeder afwijking maar dan 2 baarmoeders. Uterus didelphys noemen ze dat en ben nu 26 weken. Laat je goed informeren bij de gynaecoloog.

17 dagen geleden

Reactie op LizVz

Dan wordt je vanaf nu medisch en zul je verder bij de gynaecoloog moeten. I ...
Dat hoeft niet perse toch? Bij mij zagen ze ook een hartvormige baarmoeder, maar de verloskundige heeft er niks over gezegd en ik kan straks gewoon thuis bevallen. Ik denk dat het een beetje afhangt van de gradatie. Maar het is iig niet zo dat je per definitie medisch wordt.

17 dagen geleden

Reactie op BijDeMolen

Dat hoeft niet perse toch? Bij mij zagen ze ook een hartvormige baarmoeder, ...
Bij mij is het idd wel medisch maar komt omdat het echt 2 afzonderlijke kanalen heeft zou maar zeggen. Die bijna volledig gescheiden zijn. Bij mij werd wel gelijk gezegt je moet in het ziekenhuis bevallen wegens complicaties die kunnen voorkomen bij de bevalling.

17 dagen geleden

Reactie op LizVz

Dan wordt je vanaf nu medisch en zul je verder bij de gynaecoloog moeten. I ...
Wat vervelend! Ik ga me goed laten informeren helaas is er gister een hematoom in mijn baarmoeder gezien dus nu eerst hopen dat die weg gaat zonder gevolgen🙏🏼

12 dagen geleden

Bij mij ook uterus bicornis, kwamen ze pas achter bij de eerste keizersnede, inmiddels nu twee keizersnedes gehad en 33 weken zwanger van de derde, heb nergens ooit last van gehad behalve dat mn eerste dysmatuur was (te licht en klein voor termijn), dat kwam waarschijnlijk omdat hij niet genoeg ruimte had. Meneertje 2 had hier geen last van, en deze baby moeten we nog even zien hoe zwaar / lang ze is. Succes met je hematoom!!

6 dagen geleden

Ik heb ook een uterus bicornis, er is alleen altijd gezegd een milde vorm. Bleek gisteren dat ik echt twee afzonderlijke helften heb. Je kon op de echo ook zien dat in een de baby zit en de ander lijk net een leeggelopen platte ballon. Maar ik heb al een dochtertje en die heb ik gedragen tot 38+2 en het was een volledig natuurlijke bevalling. Enige wat we van de uterus bicornis hebben gemerkt is dat de baarmoeder moeite had met samenkrampen na de bevalling waardoor ik 1 liter bloed heb verloren. Toen ik een prik met hormonen oid heb gekregen kromp m'n baarmoeder direct samen. Ik heb vanaf week 16 utrogestan gebruikt om vroeggeboorte tegen te gaan. Ga ik deze zwangerschap ook weer doen. En ik ben ook medisch maar ik mag ook blijven komen bij m'n verloskundigenpraktijk, dus ze mag straks bij de bevalling in het ziekenhuis ook mij gewoon begeleiden. Heel fijn! Als je dit ook wilt kun je dit vragen aan je verloskundige praktijk ☺️