11 Reacties

15 dagen geleden

Misschien is dat 1,5 uur bezig zijn met in slaap maken niet nodig en kan je evt opnieuw aanleggen? Borstvoeding mag onbeperkt. Maar jij kent je kindje het beste uiteraard! Als ze slaapt gewoon lekker laten slapen, ze geeft zelf aan of ze honger heeft of niet. Dus denk dat je het gewoon goed doet hoor!

15 dagen geleden

Sinds mijn dochter een week of 4 was heb ik haar nooit meer wakker gemaakt voor een voeding. Ze sliep vaak zelfs 12 uur zonder wakker te worden in het begin (uiteraard zijn er ook genoeg helse nachten geweest). Elk kindje is anders en ik heb gemerkt dat het voor mij fijn voelt als ik haar gewoon voed als ze aangeeft dat ze wil. Of dit nu na 1 uur al is of pas na 12 uur sinds de laatste voeding. Ivm buikkrampen probeerde ik er wel minimaal 1 uur tussen te houden maar het is ook wel voorgekomen dat ze zich eigenlijk door de krampjes heen dronk en dat ging ook vanzelf weer over.

15 dagen geleden

Ik zou zeggen kies 1 manier. Allebei is goed. Ofwel altijd op verzoek voeden, ofwel altijd op tijden. Combineren geeft verwarring.

15 dagen geleden

Reactie op Wallflower

Misschien is dat 1,5 uur bezig zijn met in slaap maken niet nodig en kan je ...
Nee ze wil dan echt niet meer drinken, het zijn echt boertjes en scheetjes die haar in de weg zitten waardoor ze elke keer als ze bijna we dompelt weer ineens weer helemaal overstuur raakt

15 dagen geleden

Ik geef bv op verzoek en in die tijd wel 14-16 op een dag. We droegen onze dochter veel in een draagdoek en dat hielp tegen de reflux en krampen. Als ze weinig vraagt zou ik het direct aanbieden voor en na het slapen ook om je bv op pijl te houden.

15 dagen geleden

Hoe is haar WHO groeicurve? Als je de app Growth download kan je alle weegmomenten er inzetten en krijg je een goed beeld hoe de groei gaat. Ook belangrijk in de kwestie :) En verder; baker je dr in? Gebruikt ze een speen?

15 dagen geleden

Baby's zitten tussen week 6 en week 8 in de piek van darmkrampjes. Wellicht heeft het daarmee te maken en moet je dat gewoon even afwachten.

11 dagen geleden

Ik ga hem nu wakker maken na een power nap van 20/25 minuten. Ik hoop heel erg dat hij straks nog slaapt 🥲

11 dagen geleden

Reactie op NienkeHP

Ik ga hem nu wakker maken na een power nap van 20/25 minuten. Ik hoop heel ...
Oeps, verkeerde topic 🤣

11 dagen geleden

Geef ook borstvoeding op verzoek. De baby laten slapen wanneer de baby slaapt is prima. Maximaal 4u achtereen overdag deden wij op advies van lactatiekundige. Soms drinkt ze vaker en soms minder, ook te maken met warmte etc. Nu circa 8 keer op een dag met 2,5 tot 4u ertussen ongeveer. Voor de krampen hielp hier de draagzak en probiotica erg goed. En dragen op de onderarm (soort vliegtuig) en kipkep. Af en toe badje ter ontspanning van alle aangespannen spieren was ook fijn. Begin van voeden op verzoek vonden wij echt zoeken, maar wordt steeds duidelijker wanneer je kindje honger heeft. Heel veel succes!