6 Reacties

één maand geleden

Mijn advies zou zijn om dit niet meer zomaar zelf te doen maar echt te overleggen met een goede kinderdietist. Mocht je kindje niet lactose-intolerant zijn en je gaat deze voeding geven dan bouwt het kindje een lactose-intolerantie op als je het niet aanbiedt voor langere tijd. En lactose-intolerantie bij kinderen onder de 1 jaar komt echt maar heeeeeel weinig voor. Over het algemeen bouw je dat pas later op.

één maand geleden

Reactie op AJQ

Mijn advies zou zijn om dit niet meer zomaar zelf te doen maar echt te over ...
Bedankt voor je reactie, je hebt gelijk maar ben een beetje radeloos. Ze spuugt veel als we geen johannesbroodpitmeel gebruiken. Ze drinkt nu hipp geitenmelk 😕.

één maand geleden

Reactie op merve1609

Bedankt voor je reactie, je hebt gelijk maar ben een beetje radeloos. Ze sp ...
Ik denk dan eerder aan koemelkallergie, dat is wat anders dan lactoseintolerant. Wij hebben pepti gekregen via de kinderarts,(dit is voeding met geknipt koemelkeiwit), ons kindje gaf ook veel over en groeide niet. Zat bij 5 weken pas weer op geboortegewicht. Voeding is wel wat dunner en hebben dus ook johannesbroodpitmeel erbij nodig Met Johannesbroodpitmeel gaat het hier goed. Bestel altijd een lading in Belgie Maar als het goed gaat met johannesbroodpitmeel waarom zou je dan andere voeding willen? Ik zou een gesprek aangaan met kinderarts. Als je die niet hebt nog, dan via het consultatiebureau arts Verder is geitenmelk dunner dan gewone voeding? Kan ook daar dus aan liggen. Wat je moet weten is dat geitenmelk voor kindjes met een koemelkallergie niet helpt. Eiwit van geitenmelk lijkt teveel op die van koemelk. Dus kindjes met koemelkallergie mogen ook geen geitenmelk

één maand geleden

Reactie op Baby Vosje

Ik denk dan eerder aan koemelkallergie, dat is wat anders dan lactoseintole ...
Oh en let er ook op dat niet elke johannesbrootpitmeel geschikt is voor kindjes met koemelkallergie Alleen nutrilon Nutriton Kun je online bestellen Andere merken bevatten melkeiwit

één maand geleden

Reactie op Baby Vosje

Ik denk dan eerder aan koemelkallergie, dat is wat anders dan lactoseintole ...
De kans dat lactosevrije voeding gaat helpen is idd heel klein, ben ik helemaal met je eens. Borstvoeding bevat ook vrij veel lactose (een van de redenen dat het zo lekker zoet is, want lactose is een melksuiker). Als baby’s dus allergisch zijn voor lactose, hebben ze meestal echt heftige gezondheidsproblemen. Koemelkeiwitallergie zou idd kunnen, dat kan tot spugen leiden, al zijn er dan vaak nog wel meer klachten. In dat geval helpt geitenmelk idd ook niet. Om dat uit te testen kun je een tijdje pepti proberen en bespreken met het consultatiebureau. Kun je in Nederland gewoon bij de Etos kopen. Wel heel duur, maar als het helpt kun je het daarna op doktersrecept krijgen en wordt het vergoed door de zorgverzekeraar. Overigens kunnen baby’s ook zonder allergische reactie op voeding veel spugen. Mijn baby krijgt de meest hypoallergene voeding die er bestaat, en die spuugde alsnog mega veel. Krijgt nu maagzuur remmers. Nog steeds een spuger, maar hij heeft er niet meer zo veel pijn van.

één maand geleden

Reactie op merve1609

Bedankt voor je reactie, je hebt gelijk maar ben een beetje radeloos. Ze sp ...
Snap ik heel goed hoor. Hier een meisje wat achteraf gezien wel al vanaf de geboorte last bleek te hebben van lactose (niet volledig lactose-intolerant, maar kon wel al minder verdragen toen waarschijnlijk). En na een infectie rond haar eerste verjaardag en daarvoor antibiotica helaas volledig lactose-intolerant geworden. (Erfelijk, ik heb het zelf ook en ook al heel jong achteraf gezien. Plus dat ik zelf ook echt volledig lactose-intolerant ben wat echt maar heel weinig voorkomt). Later bleek ze voor nog veel meer dingen allergisch en echt totdat ze 5 jaar was daardoor veel overgegeven, maar nu gelukkig uiteindelijk toch een dieet gevonden waar ze het goed op doet. Dus wij hebben ook behoorlijk getobt. Maar de kinderdietiste heeft ons echt heel goed geholpen om uit te zoeken waar het probleem precies zat en ook om mee te kijken hoe we ervoor zorgden dat ze toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Dus ik zou je echt adviseren op zoek te gaan naar een diëtiste die gespecialiseerd is in kinderen (hier ook regelmatig bij de kinderarts geweest, en hoe goed ze het bedoelen, mijn ervaring is dat ze qua allergieën vaak toch niet heel veel weten…).