68 Reacties

15 dagen geleden

Als hij zou huilen, en de babyfoon staat uit, hoort ze hem dan? Als t antwoord ja is, en oma vindt het zelf wel best zo, dan zou ik het laten zitten met die babyfoon. Als t antwoord nee is, zou ik zorgen dat er wel toegang tot de babyfoon is, want anders ligt je baby misschien 15 minuten onnodig te huilen. Dat zou ik zelf te lang vinden. (Wij laten de app van de babyfoon tijdens oppassen trouwens draaien op een oude telefoon die verder nergens anders meer voor wordt gebruikt - hoeft niemand anders de app te installeren. Kun je ook nog overwegen.)

15 dagen geleden

Oma heeft denk ik weinig te willen😉 Ik zou zelf gewoon een monitor met schermpje regelen, die kan dan op het salontafeltje staan als oma oppast. Ja ze zal hem horen huilen, maar juist als je baby stil is vind ik het belangrijk om hem te kunnen zien. Bij huilen niet

15 dagen geleden

Ik heb hiervoor een hele simpele babyfoon met alleen geluid. Snappen de oma’s, werkt altijd. Geen gedoe met apps of meldingen die ze missen.

15 dagen geleden

Ik zou een eenvoudige babyfoon kopen, ook voor later handig als je bijv een meisje uit de buurt oid wil laten oppassen.

15 dagen geleden

Ik vind eerlijk gezegd dat je wel een klein beetje overdrijft. Tenzij je een grote villa hebt en oma en kind allebei aan een andere kant van het huis zijn. Zeker als oma aangeeft elk kwartier wel even te gaan kijken, kan je er wel op vertrouwen dat het goed komt. Als mijn dochter bij opa en oma logeert dan staan de slaapkamer en de woonkamer op een kier en hoor je je kind echt wel huilen.

15 dagen geleden

Hier thuis hebben we wel een babyfoon, maar bij oma thuis niet. Dan werken we ook met deuren open en af en toe kijken. Kan echt wel!

VRIEND

15 dagen geleden

Ik vind het overdreven. Maar wij hebben babyfoon zelden gebruikt. Haar kamerdeur staat op een kier en hoode het wel als er iets was. Dat je juist moet kijken als het stil is vind ik overdreven als de slaapplek veilig is ingericht.

15 dagen geleden

Ligt aan je situatie. Onze kleine zou wakker worden als iemand elke 15 min de deur open zou doen. Maar ik weet vrij zeker dat mijn moeder ook niet blij zou worden van een babyfoon via de app. Misschien is het een idee om een simpele babyfoon te gebruiken als zij oppast?

15 dagen geleden

Persoonlijk vind ik het wel overdreven ja. Babyfoon is iets luxe. Als de baby huilt, hoor je dat echt wel beneden en oma zal zeker attent op zijn als ik het zo lees.

15 dagen geleden

Wij hebben zelf wel een babyfoon, maar bij opa en oma niet. Ik vind het niet nodig. Ik weet zeker dat de baby veiliger is bij opa en oma dan bij ons, ze letten als haviken op hem hahaha

15 dagen geleden

Overdreven inderdaad. We zijn allemaal groot geworden zonder babyfoon, je moeder weet echt wel wat ze doet 😊

15 dagen geleden

Overdreven. Hier ook bijna nooit de babyfoon gebruikt. Alleen als we buiten zaten bijv en het niet konden horen

15 dagen geleden

Ik vind om de 15 minuten kijken ook al wat overdreven, maar dat ben ik vanuit mijn huis waar je de baby makkelijk kan horen! 🤷🏻‍♀️ Iedereen heeft hier een ander gevoel bij en het hangt ook wel van het praktische af. Ik heb meestal geen babyphone aan, ik houd de deur open en dan hoor ik het vanzelf wel. Ik werd zo ontzettend zenuwachtig van die babyphone 🫣 Bij mij is het andersom, de oma’s willen persé de babyphone en die moet voor hun neus staan aan en met geluid en gevoeligheid op hoog 😅 Nu heb ik 1 oma die een beetje doof is dus in dat geval is het wel een moet.

15 dagen geleden

Het gaat in deze situatie denk ik vooral om je eigen gemoedsrust. Als jij het idee hebt dat de oppas zonder niet goed kan oppassen zou ik een simpele babyfoon aanschaffen voor dit soort situaties. Kan ook gewoon een 2ehandsje van marktplaats zijn. Dan ben je altijd gecoverd en ga je weer een stukje geruster de deur uit.

15 dagen geleden

Ik denk dat oma het prima kan zonder babyfoon. Vroeger hadden ze dat ook niet. Wel snap ik haar heel goed wat betreft de app downloaden. Wij hebben heel bewust ook een scherm omdat ik zelf niet eens steeds een app overal voor wil downloaden. Ik zou evt als je dat zelf een prettig idee vind een goedkope erbij halen met alleen geluid of kijken of je er ook een schermpje bij kan krijgen.

15 dagen geleden

Nee hoor niet overdreven. Ik wil ook echt dat de babyfoon hier wordt gebruikt door oma/opa. Opmerkingen over vroeger zijn wij er ook groot mee geworden zijn echt dooddoeners, vroeger rookte ze ook tijdens zwangerschap en nog vele andere onveilige of onverstandige dingen. Maar het gaat er niet om wat wij hier van vinden he? Jij voelt je er niet fijn bij, dat is het meest belangrijkst. Lijkt mij niet al te veel moeite voor oma om dit te respecteren. Je zou altijd een heel simpele analoge kunnen kopen (wellicht zal ze dat wat makkelijker vinden?)

15 dagen geleden

Overigens je baby is 3 maanden, dat telt ook mee he. Hij kan bijvoorbeeld zachtjes spugen wat je wel op de babyfoon hoort maar niet beneden anders. Ik hoorde een keer gerommel en toen keek ik naar de camera was ons zoontje uit de cosleeper aan het klimmen 😱 Misschien wel een andere situatie als jullie kindje 1+ is. Volg je gevoel!

VRIEND

15 dagen geleden

Reactie op MamavanLieverds

Overigens je baby is 3 maanden, dat telt ook mee he. Hij kan bijvoorbeeld z ...
Maar spugen is toch niet erg? Hooguit ligt je kindje op een natte doek. Onze dochter hield melk niet binnen en liep constant melk uit mondje. We wisselde de Hydrofiele doek onder haar hoofd ook regelmatig maar als ze gewoon doorliep is dat ook geen probleem. Er was ook aangegeven elk kwartier eventueel kijken. Maar ieder heeft er een ander gevoel bij. Maar zou dan wel een simpele babyfoon kopen ipv met app.

15 dagen geleden

Reactie op 2020mama

Maar spugen is toch niet erg? Hooguit ligt je kindje op een natte doek. Onz ...
Bij 3 maanden is spugen alleen melk. Mijn zoontje van bijna 2 heeft laatst in zn bedje gespuugd en daar wil ke em echt niet in latem spugen nog los van de smerigheid kan een kleintje ook stikken inzn eigen braaksel.

15 dagen geleden

Ik vind het wat 'overdreven' dat oma dan zelf die app op haar telefoon moet hebben enzo. Ik weet dat dat bij mijn moeder ook niet soepel zou verlopen😅 Ik ben wél een voorstander van babyfoon (alleen geluid). Ik zou naar een praktischere oplossing zoeken; Of een simpele babyfoon zonder app erbij nemen. Of zelf een oude telefoon instellen met die app en die bij oma achterlaten.