18 Reacties

15 dagen geleden

In andere landen zoals Duitsland wordt die al jaren gegeven, onze zoon heeft 'm daar grhad. Het is een drankje. Gewoon doen, rota is echt niet grappig bij een baby.

15 dagen geleden

Volgens de website van het Duitse RIVM: Impfung: Seit Juli 2013 ist die routinemäßige Rotavirus-Impfung von unter 6 Monate alten Säuglingen von der STIKO empfohlen. Wordt daar dus al sinds 2013 aangeraden.

15 dagen geleden

( België ) word dat gegeven tegen een kleine bijdrage. Mijn oudste zoon heeft het gehad. Heel veel drama ermee gehad. Zo gezegd is het virus actief geworden. En meneer had dus rota virus. 3 dagen ziekenhuis opname gehad. Wij waren besmet. Zelfs als volwassen is het geen grapje. Dus wij hebben er voor gekozen. Door de hele slechte ervaring die wij hebben gehad van die siroopje vaccinatie. Om het niet meer te geven. De andere 3 kids hebben het rota virus niet gehad. ( gelukkig ) maar van wat ik he gezien. Snap ik dus het nut van die vaccinatie niet. M’n zoontje is er zooo ziek van geweest. Dit is slechts dus mijn ervaring en van mij oude collega het zelfde gehad. Met die vaccinatie. Maar bij vele gaat het wel goed. Maar wij hadden pech.

15 dagen geleden

Wordt al veel langer gegeven, maar dan op eigen kosten of in risicogevallen. Onze zoon heeft 'm 4 jaar geleden al gehad.

15 dagen geleden

Reactie op Hua Mulan

( België ) word dat gegeven tegen een kleine bijdrage. Mijn oudste zoon h ...
Onze dochter heeft nergens last van gehad. Alleen ik nam wat siroop bij haar mond weg met m’n vinger en likte die af en diezelfde dag had ik dunne diarree . Haha weetniet of het daarvan kwam maar was wel toevallig.

15 dagen geleden

Reactie op Mother31

Onze dochter heeft nergens last van gehad. Alleen ik nam wat siroop bij haa ...
Nou bij ons was het een en al ellende. Goed ziek van geweest. Daarom trauma ( haha,) daarom niet meer gegeven. 😮‍💨 Jimmy was echt goed ziek. 4 dagen goeie koorts extreme diarree. Heel veel buikkrampen 24 uur huilen 😢

15 dagen geleden

Reactie op Hua Mulan

Nou bij ons was het een en al ellende. Goed ziek van geweest. Daarom trauma ...
Ik snap wel waarom je huiverig was het nogmaals te geven, maar dit is dus ook precies waar je tegen probeert te beschermen. Zonder het vaccin krijgen ze dit dus als ze met rota in aanmerking komen. De kans op deze bijwerking is echt superklein dus je hebt flink pech gehad. Maar ik zou het gevolg juist als een reden zien om het nut van het vaccin in te zien, aangezien vrijwel alle baby's er wel goed op reageren en je hen deze ellende dus kunt besparen. Onze zoon had overigens nergens last van.

15 dagen geleden

Reactie op Mother31

Onze dochter heeft nergens last van gehad. Alleen ik nam wat siroop bij haa ...
Ja. Mensen met een zwakker immuunsysteem kunnen ook beter de eerste 24-48 uur geen luier ofzo verschonen na de druppels🥲 ze krijgen in principe een inactief virus toegediend 😬

15 dagen geleden

Hier heeft ze bijna geen last gehad. Eerste en tweede keer niet🤷🏼‍♀️ Andere landen krijgen al veel langer standaard de druppels

15 dagen geleden

Ik vond dit ook een lastige, gezien ze een deel van het virus binnen krijgen. Hier toch besloten hem te geven. De kleine meid heeft hem afgelopen dinsdag gehad maar ik kan er nog niet te veel over zeggen qua bijwerkingen. Vind haar wel wat slechter/minder drinken sindsdien en meer slapen

15 dagen geleden

Reactie op Rosiex1234

Ik vond dit ook een lastige, gezien ze een deel van het virus binnen krijge ...
Het hele idee van bijna íédere vaccinatie is dat je een (inactief gemaakt) deel van een virus toegediend krijgt, zodat je lijf leert hoe dat virus “eruit ziet”, zodat hij het herkent als ie de ‘live’ versie tegenkomt. Zodat je dan niet of minder ziek wordt. Dat is het hele idee erachter. En die dingen zijn ein-de-loos getest voor ze vrij worden gegeven, dus ja TS: gewoon vertrouwen. 100x liever een vaccin (waar m’n baby trouwens nul bijwerkingen van had) dan échte rota buikgriep 🤢🥴 En verder voor informatie over vaccineren gewoon het CB vragen ipv op een openbaar forum waar topics hierover steeds zsm worden gesloten, om discussies en medische desinformatie te voorkomen.

VRIEND

15 dagen geleden

Wij hadden de keus nog niet helaas. Maar oh wat maakte ik me zorgen om virussen die rondzingen als RS en Rota, had mijn dochter zeker die bescherming gegeven als dit had gekund, maar was toen nog niet.

VRIEND

15 dagen geleden

Reactie op Hua Mulan

( België ) word dat gegeven tegen een kleine bijdrage. Mijn oudste zoon h ...
Wat akelig. Dit is een zeldzame bijwerking die kan gebeuren. Ts voor betrouwbare informatie, ooknover mogelijke bijwerkingen zou ik de volgende pagina lezen: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/rotavirus#:~:text=Er%20is%20ook%20een%20zeer,te%20behandelen%20met%20medische%20zorg.

15 dagen geleden

Wij hebben er in 2021 voor gekozen om het vaccin zelf te kopen en te geven aan zoon. Als je vragen hebt over vaccinaties kan je die beter stellen aan een arts. Zij kunnen jou voorzien van wetenschappelijk onderbouwde informatie. Hier op zn forum komen mensen over het algemeen niet veel verder dan hun eigen ervaringen. En op het gebied van vaccinaties heb je daar niet zo veel aan.

15 dagen geleden

Onze zoon heeft het vaccin gehad als baby, maar heeft toch het rotavirus gekregen toen hij bijna 1,5 was. Een ziekenhuisopname van 3 dagen tot gevolg. Maar ondanks dat, wordt ons 2e kind ook gewoon gevaccineerd.

14 dagen geleden

Ons zoontje heeft het vaccin niet gehad, helaas wel het virus. 3 dagen ziekenhuisopname tijdens zijn 1e verjaardag. Was bijna een kilo afgevallen. Erg heftig. Bij thuiskomst flink moeten aansterken, waarbij eerste week de nachten zwaarder waren dan als newborn. Dronk elke 2 uur een fles leeg, vooral in de nacht. Gelukkig weer helemaal opgeknapt, maar vond het erg heftig. Ik zou zeker vaccineren.

14 dagen geleden

Hi , Vanwege vervelende discussies in het verleden , hebben wij besloten vaccinatie topics niet meer toe te staan op het forum . Er wordt helaas teveel onjuiste informatie gedeeld die wij niet kunnen controleren . Voor de juiste informatie verwijzen we jullie liever door naar een zorgverlener . Liefs, Jaleesa|Moderator