30 Reacties

16 dagen geleden

Onze kinderen gaan ook drie dagen van 11uur. Waar we voorheen dachten 1 of max2 dagen te willen, hebben we nu gaandeweg bewust voor 3 dagen gekozen omdat ze het zo ontzettend naar hun zin hebben dat het echt prima is. De overige 4 dagen zijn ze bij (een van) ons als ouders, afhankelijk van wie er werkt, of we beiden vrij zijn

16 dagen geleden

Onze dochter gaat ook 3 dagen naar de opvang. Gemiddeld 9/10 uren iedere dag dat ze er is. Zelf is vader 2 dagen met haar alleen. Ik 1 dag alleen met haar. 1 dag samen als gezin. Ik studeer nog naast mijn baan. In het begin had in veel moeite met het schuld gevoel tot mijn eigen moeder zei: het gaat om de kwaliteit van het samen zijn en niet om de hoeveelheid. Dit heeft mij geholpen. Je doet wat je kan en daar mag je trots op zijn🥰 sterkte! Ik hoop dat het snel beter voor je wordt.

16 dagen geleden

Ik werk 4 dagen, 3 dagen naar de opvang. Voor mij geen probleem. Kind heeft het enorm naar dr zin en ik zou 3 dagen werken te weinig vinden. Ik ben niet alleen, dus dat scheelt wel.

16 dagen geleden

Reactie op Rupsje nooitgenoeg

Onze dochter gaat ook 3 dagen naar de opvang. Gemiddeld 9/10 uren iedere da ...
Met enige kanttekening over die opmerking van je moeder 😊; ik denk dat een kindje (straks als die groter is) mooiere herinneringen heeft aan ouders die er zijn dan aan wát ze allemaal samen hebben gedaan. Dus daar ben ik het niet over eens. Dat viel me even op aan die opmerking. Overigens vind ik 3 dagen opvang niet veel hoor, de opmerking triggerde me alleen 😊

16 dagen geleden

Onze zoon heeft 3 dagen opvang en 1 dag gastouder. Hij heeft het heel erg naar zijn zin! Hij gaat geen 11 maar 10 uur per dag.

16 dagen geleden

Ik ben alleenstaand en mijn kind en baby straks gaan ook 3 dagen. Ik voel me er niet schuldig over. Er moet ook gewerkt worden.

16 dagen geleden

Mijn kindjes gaan ook 3 dagen, ze hebben het enorm naar hun zin! Wij hebben wel rekening gehouden met dat het niet 3 dagen achter elkaar zijn. En omdat dinsdag en donderdag de meest drukke dagen zijn wilden wij die niet. Dus ze gaan 3 dagen, op rustige dagen met kleinere groepen dan op de dinsdag en donderdag zou zijn. Wellicht bij jou ook handig om naar je werkdagen te kijken?

16 dagen geleden

Mijn zoontje gaan 4 volle dagen naar gastouder. Maar hij heeft reuze naar z’n zin daar. Soms is het helaas niet anders.

16 dagen geleden

Reactie op xxTessa

Mijn kindjes gaan ook 3 dagen, ze hebben het enorm naar hun zin! Wij hebbe ...
Nee, hier gaan ze ook niet 3 dagen achter elkaar, dat scheelt

16 dagen geleden

Ons zoontje van 2 jaar gaat vanaf dat hij 3 maanden is 3 dagen naar de opvang. We willen nu de tweede op komst is dit misschien uitbreiden naar 4 dagen maar liever niet. Ik ga na mijn zwangerschapsverlof 3 i.p.v. 4 dagen werken en mijn partner gaat na het geboorteverlof en aanvullende ouderschapsverlof ook 1 dag minder werken. Beide zoontjes gaan dan 3 dagen naar de opvang. Mijn partner is onlangs gestart met een opleiding en ik start met een opleiding na mijn zwangerschapsverlof.

16 dagen geleden

3 dagen is niet veel toch? Wel lange dagen maar als ze daar lekker kunnen slapen en eten, no problemo..

16 dagen geleden

Hier ook drie dagenlang! Achter elkaar. Gaat super en iedereen is er blij mee zo 💟

16 dagen geleden

3 dagen valt reuze mee. Had vroeger toen ik op de opvang werkte ouders die hun kinderen van ma tot vrij brachten van 7 tot 7. Daar vond ik daarentegen wel wat van. 4 kinderen 5 volle dagen.

16 dagen geleden

Ik werkte bij mijn zoon 40 uur en hij ging 5 dagen in de week naar de opvang! Dat kunnen mensen zielig vinden maar de keuze om minder te werken was er niet. Daarnaast vond mijn zoon het heerlijk om met andere kindjes te spelen.. en maakte het mij (nog steeds) niet uit wat andere daar van vinden. Laat je alsjeblieft niet door de maatschappij/mening van andere moeders minder voelen omdat je kindjes 3 dagen naar de opvang gaan. Ieder maakt zijn eigen keuzes en die zijn allemaal goed! Mijn zoon is nu 14 en onze band is hartstikke sterk, daar hoef je niet 24/7 voor bij je kinderen te zijn! Oordelen over een ander zijn situatie is not done, je weet niet wat er speelt bij iemand anders.

16 dagen geleden

Reactie op mamavanLHM

Met enige kanttekening over die opmerking van je moeder 😊; ik denk dat een ...
Maar "ouders die er zijn" is toch helemaal niet exact uit te drukken in een aantal dagen/momenten dat je er moet zijn om je kind een fijn gevoel of goede herinneringen te geven over/aan zijn jeugd. Dus ik vind de opmerking nog niet zo gek. Mijn moeder werkte vroeger 4 dagen per week, en op woensdagmiddag zat ze altijd klaar met thee en een stukje chocolade. Daar heb ik fijne herinneringen aan, en dan gaat het inderdaad niet om de kwantiteit, maar veel meer om structuur en vertrouwen, het weten dat zij er op die dag altijd wel gewoon was

16 dagen geleden

Mijn kindje gaat straks ook 3 dagen naar de opvang. Ik ben van plan om langzamerhand op te bouwen en weer fulltime te gaan werken. Er is geen goed of fout. Iedereen moet voor zichzelf kiezen vind ik. Huismoeder zijn, parttime werken of fulltime werken. Je bent altijd fulltime mama en dat verander je niet. Van mezelf weet ik dat ik juist mijn eigen ding moet hebben, ik ga geen leukere moeder worden als ik thuis ga zitten alle dagen.

16 dagen geleden

Ik wil 1 jaar 1 dag minder werken dus 3x9. En daarna weer 4x9 waarvan 1 á 2 dagen thuis.

16 dagen geleden

Reactie op ElsjeA

Maar "ouders die er zijn" is toch helemaal niet exact uit te drukken in een ...
De originele opmerking is dat haar moeder zei ‘het gaat om de kwaliteit en niet om de hoeveelheid’. Daarmee schets je dus bijvoorbeeld dat wanneer een ouder 5 dagen niet thuis is, dit ‘goed kan worden gemaakt’ door in het weekend quality time te hebben. Dit is in het geval van TS niet zo en 3 dagen opvang is echt geen enkel probleem in mijn ogen alleen ik vind de opmerking ‘kwaliteit boven kwantiteit’ in het geval van gewoon niet op gaan. Dat is mijn zienswijze in ieder geval en daarom reageerde ik erop 😊

16 dagen geleden

Hier gaan ze altijd al 3 dagen en nu ivm burnout van mn partner 3,5 dag naar de opvang. 9 uur op een volle dag. Dat gaat prima hoor. 11 uur zou ik zelf wel lang vinden, maar wat is dat is. Daar wennen die ukkies wel aan hoor. Hier is het drama als de vakantie langer duurt dan 2 weken, dan willen ze heel graag weer de reuring van de opvang om zich heen.

16 dagen geleden

Onze kinderen gaan 4 dagen in de week heen. Het is wat het is.