17 Reacties

17 dagen geleden

Is het misschien iets wat ze ziet op tv? Die van mij is even oud en herhaalt alles alsof hij het zelf vindt of mee heeft gemaakt. Wij letten daarom goed op welke programma’s hij kijkt en kijken mee (je hebt aan de ene kant de AL kijkwijzer, maar dan nog zijn sommige programma’s nog te moeilijk of niet heel handig als het gaat om het nadoen).

17 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Is het misschien iets wat ze ziet op tv? Die van mij is even oud en herhaal ...
Ik laat haar soms wel tv kijken maar ik bepaal. Zoals Bing, Peppa big of frozen

17 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Is het misschien iets wat ze ziet op tv? Die van mij is even oud en herhaal ...
Nu ik erover nadenk kijkt ze soms pinokkio en daarin zit wel een scene dat de moeder het kind slaat op de billen

17 dagen geleden

Kan het zijn dat ze iets heeft gezien of meegemaakt waardoor dit thema getriggerd is bij haar? Hoeft niet per se iets heel heftigs te zijn vanuit volwassen perspectief, maar iets dat op haar veel indruk heeft gemaakt?

17 dagen geleden

Reactie op Rooosie

Nu ik erover nadenk kijkt ze soms pinokkio en daarin zit wel een scene dat ...
En daar ga je 🙈 peppa pig kan ze overigens ook best wat negatieve dingen van overnemen dus dat bieden wij bewust niet aan. Woezel en Pip en juf Roos worden hier veel gekeken. Van woezel en Pip neemt hij ook veel over, maar het “ergste” wat hij daarvan heeft overgenomen is half huilend vertellen dat niemand met hem wilde spelen (was niet waar, maar komt voor in een aflevering).

17 dagen geleden

Mijn neefje heeft dit ook gehad. Die zei, oma heeft mij hard geknepen. Het was bij hem een negatieve manier van aandacht vragen. Ze hebben hem duidelijk uitgelegd dat dat niet kan.

17 dagen geleden

Mijn zoontje doet dit ook. Denk dat het misschien een fase is? De dingen die hij zegt, weet ik dan 100% ook zeker dat het niet waar is. Hij is nu 3 jaar en 3 maanden.

17 dagen geleden

Reactie op esmeen

Mijn zoontje doet dit ook. Denk dat het misschien een fase is? De dingen di ...
Ik vind het best wel eng eigenlijk. Straks zegt ze dit tegen kdv juf en heb ik veilig thuis aan mn broek

17 dagen geleden

Reactie op Rooosie

Ik vind het best wel eng eigenlijk. Straks zegt ze dit tegen kdv juf en heb ...
Daar hoef je echt niet bang voor te zijn! Iedere zorgverlener is goed geïnstrueerd over wanneer een veilig thuis melding te doen…die doe je als zorgverlener niet zomaar en zeker niet op alleen maar iets wat een kind zegt. Iedereen die met jonge kinderen werkt weet dat ze een fase hebben dat ze dit doen.

17 dagen geleden

Mijn nichtje heeft dit ook eens gezegd, en daarvan weet ik ook 100% dat t niet waar is. Ik denk dat het idd een fase is, wel lastig!

17 dagen geleden

Niet bang zijn voor veilig thuis. Kinderen hebben vaker dit soort verzinsels, toch een vorm van aandacht vragen/fantasie. Stel er zou een professional meekijken (wat niet gaat gebeuren), kunnen zij prima het verschil zien tussen een echt slachtoffer of verzinsels van een peuter.

17 dagen geleden

Oh hey wij hebben dezelfde dochter! Dus jij bent haar "andere mama"😉 Onze meid is ook 3,5 en verzint van ALLES. Wat bij ons nu goed gaat is dat ze heeft verzonnen dat ze een andere, "net alsof" mama en papa heeft. En als ze iets wil verzinnen, dan verteld ze dat ze bij haar andere mama straf had gekregen en naar de gevangenis moest of dat de politie kwam of dat de hond had gebeten of ga zo maar door. Fijn is dus dat zowel wij als zij weten en uitspreken dat het niet echt is, maar dat we niet boos op haar hoeven worden voor "liegen" ofzo. We zeggen gewoon: was dat echt of net alsof? Of: was dat bij je echte papa of bij je andere papa? En dan zegt ze heel eerlijk: net alsof! Om vervolgens vol overtuiging verder te vertellen waarom ze in de gevangenis moest van de politie (ze had een huis opgetild, ja dat mag natuurlijk niet nee). Dan hebben we uitgesproken dat het net alsof is, en kunnen we daarna volop praten over het fantasiespel

17 dagen geleden

Mijn dochter doet dit ook, zegt ook steeds mama of papa heeft mij pijn gedaan terwijl dit niet waar is 🤷🏻‍♀️

17 dagen geleden

Ik leerde mijn stiefdochter kennen toen ze net 4 was en toen zei ze ook regelmatig tegen mijn schoonfamilie dat ik haar kneep. Ze geloofden dat meteen en dat was best een lastige situatie, zij kenden mij ook nog niet goed. Ik denk dat het hier ook een vorm van aandacht vragen was, vooral omdat ze die dus ook kreeg. Overigens wel goed dat familie wel op ‘vreemden’ let, voor hetzelfde geld gebeurt het wel echt. Hier is het na een tijdje vanzelf over gegaan.

17 dagen geleden

Magisch denken (fantasie en werkelijkheid loopt door elkaar) is heel normaal op deze leeftijd. Het is vervelend dat slaan er nu in verweven is , maar ik zou mij er niet te druk over maken. Zo heeft onze 2,5 jarige een paarse auto op de parkeerplaats staan waar ze regelmatig in rijdt, ze is laatst samen met mij met een regenboogvliegtuig naar sporten toegevlogen en de stofzuiger eet haar broodjes en haar speelgoed op. Wie weet komt ze over een tijdje ook met dit soort uitspraken. De juf op het kdv zou moeten weten dat dit normaal gedrag is.

VRIEND

17 dagen geleden

Hier roept mijn dochter als ze een boze peuter bui heeft (en dat zijn er velen) regelmatig 'jij moet mij slaan/mamma moet mij slaan/pappa moet mij slaan' Ik vind dit ook vervelend, geen idee waar ze dit vandaan heeft. Geven steeds aan dat er nuet geslagen wordt en dan probeert ze sons ons boos te slaan. Dan even op trap on uit te razen. Pfff fases fases fases

17 dagen geleden

Herkenbaar! Of heel dramatisch doen als ik even haar arm pak: auau mama doet mij knijpen! En dat 's avonds ook vol overtuiging aan papa vertellen. Ze begint nu ook met, als ik nee zeg, te zeggen: maar van mijn vader mag dat wel. Papa weet dan nergens van.. Ze moet nog 3 worden.