39 Reacties

15 dagen geleden

hoi, wij hebben precies hetzelfde leeftijdsverschil. Baby in draagzak en peuter in buggy OF baby in wagen en peuter op meerijdplankje voor korte stukjes als naar opvang brengen of boodschappen doen. Als we echt een wandeling gaan maken doe ik meestal baby in de wagen en peuter lopen totdat ie echt heel moe is en dan blijft ie vanzelf wel op het plankje. Als we echt het bos ingaan ofzo dan gaat peuter in zon rugdrager bij mn man.

15 dagen geleden

Beetje laat voor mijn tip... Ik gingen voor de geboorte elke avond een wandeling maken met de bijna twee jarige dochter. Zo had mijn vrouw echt even rust in de tent. Bij de geboorte ging de baby in de wagen, dikke tranen... Tot ze de kidsit zag een vol trots grote zus werd. De oudste heeft alle avondvierdaagse medailles helemaal zelf verdient door ze te lopen. Ze is nu drie en in juni gaat ze voor de derde. Heb jij nu natuurlijk niets meer aan, maar wellicht een meelezer. Het wegloop spel is alleen leuk als jij mee speelt. Je hoeft er niet achteraan (tenzij ze de weg op rent). Wat bij ons gewerkt heeft is 'oke, dag [naam]' zeggen en weglopen. Dan komt er heel snel een 'papa wacht'.

15 dagen geleden

Mijn zoon was 20 maanden toen zijn zusje geboren werd. Wij hebben bij toeval een duokinderwagen gekocht voor hem maar zonder dit was het echt geen optie. Hij wordt in juli 2,5 en nog steeds wil hij geen lange afstanden lopen maar het gaat wel iets beter. Dé oplossing, een goed fietsje. Kinderkraft is een opvouwbaar fietsje en daar gaat hij nu hele stukken mee. Als hij voor fietsen heeft gekozen moet hij dit ook afmaken, anders moet hij lopen. We hebben ook een duobuggy gekocht die in de auto ligt want ik vind het echt geen doen anders

15 dagen geleden

Onze peuter is iets ouder, maar we lieten hem al voor de geboorte van de tweede zelf lopen. De buggy gebruikte we dus al niet meer. Nu gaat hij vaak op een loopfietsje mee bij een rondje wandelen en luistert gelukkig goed. En verder loopt hij los, vaak houdt hij wel mijn hand vast, dat vindt hij gelukkig niet erg.

15 dagen geleden

Reactie op LadyGrey

Onze peuter is iets ouder, maar we lieten hem al voor de geboorte van de tw ...
Het is dus inderdaad een kwestie van oefenen en met loslopen was het fijn om dan met mijn partner het rondje te lopen. Dan kun je samen ingrijpen, vooral omdat ik zwanger ook niet zo snel meer was.

15 dagen geleden

Ik zou voor nu ff tijdelijk voor 2-3 maanden een duowagen huren (bijv via Tiny Library). Als er dan iets meer rust in het gezin is, kan je rustig gaan oefenen en opbouwen met zelf lopen.

15 dagen geleden

Een newborn van 5 weken zou trouwens niet zwaar moeten zijn om te dragen (tenzij je zelf nog erg herstellende bent van de bevalling of bijv ks hebt gehad). Je zou eventueel ook nog een draagconsult kunnen doen om te kijken of daar winst te behalen is.

15 dagen geleden

Gaat je dochter naar de opvang? En maken ze daar gebruik van zo’n touw met ringen waar de kindjes een ring vast moeten houden als ze gaan wandelen? Dat is namelijk mijn plan: ik wil zo’n ring vastmaken aan de kinderwagen waar de baby in ligt en aangeven dat m’n zoontje de ring vast moet houden, net als op school. Misschien helpt dat?

15 dagen geleden

Ja, oefenen. Onze peuter kon al heel snel op de loopfiets mee als wij wandelen. En dat doet hij nog steeds heel graag. Wandelen kan hij overigens ook, maar gaat net wat langzamer.

14 dagen geleden

Ik heb om deze reden een duowagen via mp gekocht. Hier schelen de kids 19 maanden. Zo fijn om nu zonder zorgen ook gewoon grote wandelingen te maken. Dochter loopt dan zo nu en dan stukjes maar zit op andere momenten in de kinderwagen

14 dagen geleden

Wij hebben nog maar één kind, maar ik gebruik de kinderwagen nig maar weinig. Mijn zoontje van bijna 2 gaat altijd mee op de loopfiets. Hij kan zo 45 minuten tot een uur mee lopen. En we hebben inderdaad wel eens strijd over welke kant we op gaan. Meestal als ik richting huis wil. Vaak probeer ik weg te lopen of zelfs net om een hoekje te gaan staan. Werkt niet altijd. Ik heb zelfs wel eens mn man gebeld om ons te komen halen omdat meneer níet mee wou naar huis.

14 dagen geleden

In het begin (ook 2 jaar er tussen) ging ik met wandelen met hond indd peuter in buggy en baby in draagzak. Vooral omdat dat ook echt wel stuk is en omdat je ook nog een hond om op te letten hebt. Nu (2 jaar en 10 maand en 10 maand oude baby) doe ik baby in buggy en peuter gaat mee op loopfiets. Zo kan hij toch beetje zitten, komen we best wel snel vooruit en in draagzak met baby van 13 kg is niet meer te doen nee 🤪

14 dagen geleden

Hier zat er 2,5 jaar tussen. In het begin kocht ik mijn peuter om met eten. Doosje rozijntjes of appeltje mee, die dan opgegeten mocht worden op het meerijdplankje. De reiswieg was een ideaal tafeltje. En we gingen veel met de loopfiets, maar dat werkt alleen als de route veilig is en ze bij je blijft.

14 dagen geleden

Fietsje mee werkt hier goed en daarna idd een kwestie van oefenen. Ik bedacht onderweg altijd dingen op te zoeken zoals putdeksels of steentjes ofzo

14 dagen geleden

Om de redenen die jij haar beschrijft destijds enorm blij geweest met de aanschaf van een duo wagen. Dan kun je tenminste weer normaal op pad.

14 dagen geleden

Een duowagen kopen

14 dagen geleden

Bij ons precies hetzelfde leeftijdsverschil zometeen als onze dochter geboren zal worden eind juni. Ik zat zo te twijfelen wel of geen duokinderwagen omdat ons zoontje soms wel goed meeloopt, maar soms ook weer helemaal niet. Voor m’n eigen gemoedsrust toch een duokinderwagen gekocht en ik denk dat het echt een goede beslissing is geweest. Heerlijk wandelen straks in de zomer en toch altijd de optie hebben om m’n zoontje als hij niet luistert of moe is weer vast te zetten🙈. Duowagen trouwens via marktplaats aangeschaft wat €1000 scheelde!

14 dagen geleden

Misschien kan je dochter op een loopfietsje?

14 dagen geleden

Ja lastig hoor! Hier leeftijdsverschil van 21 maanden (jongste inmiddels half jaartje oud) en ik kies er meestal voor om de jongste in een draagzak te doen en de oudste te laten lopen of in het winkelwagentje. Dus uberhaupt geen kinderwagen meer, zit vooral in de weg als de jongste er een zooitje van verkiest te maken. Maar dat komt ook door de individuele karakters van mijn kinderen. Van tevoren hebben wij ook nagedacht over een duo of over een aanhangkarretje. Uiteindelijk besloten om gewoon te kijken waar we in de praktijk tegen aan liepen. Oudste is zéér zelfstandig gedreven en wil echt niet in de kinderwagen totdat ze total loss is. Dus haar erin zetten en houden is juist de strijd. Ze loopt heel graag er ver en lang, dus dat probleem had ik helemaal niet. Handje vasthouden bij wegen en er niet ineens vandaar gaan speelt wel, maar daar hadden wij ook voor de geboorte al op ingezet. Daar ben ik gewoon heel streng op, dus dat is geen keuze. Gevaar? Hand vast, anders ga je de volgende keer niet mee (dan stel ik de winkel gewoon uit tot later, onder het mom van "opnieuw proberen dan maar?"). Andere kant uitlopen = hand vast, hoe boos ze daar ook van wordt. Wil je zelf lopen? Prima, maar dan blijf je in de buurt. Op parkeerplaatsen en dicht langs wegen is altijd hand vasthouden, dan is het ook geen discussie. Dit werkt voor ons, maar ze is dan over het algemeen ook geen dwarse tante als je haar zelf veel verantwoordelijkheid geeft, dat vind ze prachtig en daar is ze trots op. Dat zal niet voor ieder kind werken misschien. De jongste is echt 180 graden het tegenovergestelde tot nu toe, die wil op en aan je zitten en anders is het drama. Dus ook nu hij wat zwaarder is steek ik hem bij voorkeur in de draagdoek buiten de deur, dan vindt hij alles best. Dus deels kwestie van oefenen maar ook deels de oplossing zoeken die bij jullie situatie het best past.

14 dagen geleden

Eerlijk gezegd zou ik met verhaal een duowagen kopen. Oefenen gaat natuurlijk helpen, maar dat gaat niet van de ene op de andere dag zijn. En denk niet alleen aan korte tripjes zoals naar de supermarkt, maar wat als je de komende maanden dagjes weg naar de dierentuin oid wil, dan heeft je peuter sowieso een plek nodig om lekker te zitten. Hier een veel kleiner leeftijdsverschil (zoon net 2, dochter bijna 1) en voor ons was de duowagen dus sowieso onmisbaar. Maar ons zoontje kan echt goed en lang lopen en toch is het voor hem fijn om regelmatig gewoon even achterover te kunnen leunen in de wagen. En oefenen met luisteren gaat ook beter als je de optie hebt om hem in de wagen te zetten, dan geef ik hem bvb de optie om hand vast te houden of anders moet je in de wagen als we de straat oversteken oid.