149 Reacties

15 dagen geleden

Ja, hier precies hetzelfde verhaal. Na ruim een jaar proberen terecht gekomen bij de gynaecoloog, en die constateerde PCOS. Eerst medicatie gehad om mijn menstruatie op te wekken en daarna letrozol tabletten geslikt om een eisprong op te wekken. Na de vierde ronde met tabletten werd ik zwanger en inmiddels huppelt er een vrolijk meisje van 2 rond! ☺️ Ik snap het helemaal hoor, het is een schok als je dat te horen krijgt, maar een goed einde is dus niet onmogelijk! Ik zou voor het afvallen hulp vragen via je huisarts. Rustig aan en sterkte!

15 dagen geleden

Reactie op Fendy

Ja, hier precies hetzelfde verhaal. Na ruim een jaar proberen terecht gekom ...
Hoi! Hoelang heeft het traject in totaal geduurd bij jou? Dus menstruatie opwekkers en letrozol tot een positieve test? Wij zijn ingeschreven op een sportschool, willen zeker 3x per week sporten en daarbij letten op voeding. Is dit niet voldoende? Of maakt hulp via huisarts het makkelijker/sneller?

15 dagen geleden

Hier ook pcos, maar heb niet hoeven afvallen. Heb eerst provera gekregen voor opwekken menstruatie en bij de eerste ronde 2,5mg Letrozol raak. Nu 8+ weken zwanger. Behalve het afvallen valt het wat dat betreft mee. Alleen werd ik wel heel hormonaal van die pillen, maar anderen zullen dat misschien standaard in hun cyclus al hebben😂

15 dagen geleden

Reactie op roos9534

Hier ook pcos, maar heb niet hoeven afvallen. Heb eerst provera gekregen vo ...
Hey! Fijn dat het snel gelukt is wauw! Hoelang heb je er uiteindelijk over gedaan?

15 dagen geleden

Hi, Bij mij is toen ik 22 was ook PCOS geconstateerd. Hormoonwaardes waren niet goed, had geen menstruaties, overbeharing, acne, alles zat vol cystes etc. Ik heb periodes gehad waarop ik soms 2 jaar niet menstrueerde. Ze hebben mij ook geadviseerd om een medisch traject in te gaan met advies een uiteindelijke operatie. Ik had overigens geen overgewicht (als je wel overgewicht hebt, kan het zo zijn dat je hormoonwaardes herstellen wanneer je afvalt) Vanwege mijn geloofsovertuiging heb ik het traject geweigerd, omdat het voor mij persoonlijk niet goed voelde. Ik was ervan overtuigd dat als het voor mij weggelegd zou zijn, het toch op de natuurlijke manier zou gebeuren. Maar ieder maakt uiteraard voor zich deze keuze. Uiteindelijk ben ik totaal onverwachts zwanger geraakt van mn zoon (nu 6 jaar) & ben ik nu wederom spontaan zwanger geraakt (na een MA). Bij de nacontrole van de MA met lange nasleep hebben ze mn eierstokken ook opnieuw bekeken, en er waren geen cystes meer (voorheen waren dat er meer dan 20 per eierstok). Mijn hormoonwaardes heb ik niet opnieuw laten bepalen, dus hoe dat ervoor staat weet ik niet. Maar ik hoop dat mijn verhaal een bemoediging voor je is, dat het dus ook zonder medische behandeling soms ook helemaal goed kan komen! Heb de afgelopen jaren overigens wel echt op mn voeding gelet (geen hormoonrijk voedsel, letten op suikers etc)

15 dagen geleden

Reactie op SY1999

Hoi! Hoelang heeft het traject in totaal geduurd bij jou? Dus menstruatie o ...
Heeft hier volgens mij een halfjaar geduurd maar dat weet ik niet zeker meer. Bij PCOS is afvallen heel moelijk, ik raad je aan om er het e.e.a op Google over te lezen. Misschien dat met hulp vd huisarts het wat makkelijker kan gaan.

15 dagen geleden

Hoi! Ik wist vanaf mijn 16e dat ik PCOS had omdat ik nooit menstueerde op die leeftijd. Ik heb altijd geworsteld met overgewicht en ik heb nooit kunnen afvallen. Ik was nooit extreem overgewicht, maar was er wel bang voor dat ik t.z.t niet geholpen zou worden. Toen mijn partner en ik eenmaal aan kinderen dachten, heb ik aangeklopt bij een dietiste die gespecialiseerd was in PCOS en daar een afvaltraject begonnen. Helaas niet afgevallen doordat ik ook nog schildklierproblemen erbij kreeg, maar ik werd wel op een natuurlijke manier zwanger. Het vruchtbaarheidstraject werd gestopt vanwege mijn schildklier en op het moment dat we mochten beginnen, was het raak voordat we een afspraak hadden bij de gynaecoloog. Het is geen remedie, maar het kan wellicht helpen en als het goed is krijg je ook een gedeelte vergoed van de zorgverzekering voor de dietiste. Ik lees dat veel vrouwen er wel baat bij hebben, dus het proberen waard?

15 dagen geleden

Hi, ik heb ook pcos. Vanaf het moment dat ik ging menstrueren, is het nooit regelmatig geweest. Soms werd ik het 2x per jaar. Toen eenmaal de kinderwens er was ben ik doorgestuurd naar de gynaecoloog. En inderdaad pcos, moest ook proberen 10 kilo af te vallen en dan terug komen. Toen ik 7 kilo was afgevallen kreeg ik groen licht en ben ik begonnen met Letrozol. Eerste dossering was te laag. 2de maand verhoogd en kreeg ik wel een eisprong. Uiteindelijk was het na 4 maanden raak en waren we zwanger. Na me bevalling over anti conceptie gepraat, maar daar hoefde ik absoluut niet aan te denken want er was zogezegd een kans van nog geen 2% dat ik natuurlijk zwanger zou worden. Nou 10 maanden na me bevalling toch echt een positieve test in handen zonder traject. Blijf positief! Er is zoveel dat ze tegenwoordig kunnen. Er is online heel veel te vinden over voeding en pcos, welke producten je beter kunt laten staan en welke een goed effect hebben. Tijdens het afvallen hield ik mij calorie innamen bij, probeerde zoveel mogelijke aanbevolen “pcos” producten te eten en proberen tussen de 8.000 en 10.000 stappen te zetten per dag. Heel veeel succes 🌸🌸

15 dagen geleden

Reactie op Gien8

Hi, Bij mij is toen ik 22 was ook PCOS geconstateerd. Hormoonwaardes ware ...
Hoi! Wauw wat een verhaal zeg! Knap dat het toch gelukt is. Ben je toen uiteindelijk zonder menstruatie enz zwanger geraakt van je eerste? Of werd je het vanzelf wel weer??

15 dagen geleden

Reactie op Fendy

Heeft hier volgens mij een halfjaar geduurd maar dat weet ik niet zeker mee ...
Half jaar valt nog wel mee! Prima dankjewel ik zal neuzen op internet🌸

15 dagen geleden

Reactie op Cherrydrop

Hoi! Ik wist vanaf mijn 16e dat ik PCOS had omdat ik nooit menstueerde op ...
Hoi! Menstrueerde je wel toen je zwanger werd (natuurlijk) of ben je zonder zwanger geraakt? Prima bedankt voor je tips!🌸

15 dagen geleden

Reactie op rach97

Hi, ik heb ook pcos. Vanaf het moment dat ik ging menstrueren, is het nooit ...
Ah wat een mooi verhaal fijn dat het gelukt is! Ik zal je tips meenemen dankjewel🩷🩷

15 dagen geleden

Hoi, Nadat ik gestopt was met de pil (vorig jaar maart) werd ik niet regelmatig ongesteld. In november is PCOS bij mij vastgesteld. In december ben ik gestart met het slikken van letrozol 2,5 mg. Na twee keer bleek dat niet genoeg te zijn en is de dosis opgehoogd naar 5 mg. Eind maart kwam ik erachter dat ik zwanger ben (nu 11 weken), dus uiteindelijk heeft het 4 maanden geduurd voordat ik zwanger was. Ik hoefde niet af te vallen. Tijdens het slikken van de letrozol had ik wel stekende pijn in een van mijn borsten en ik had last van opvliegers, maar gelukkig slik je letrozol maar 5 dagen. De klachten duurden dus ook maar een paar dagen. Succes en sterkte!

15 dagen geleden

Reactie op SY1999

Hoi! Wauw wat een verhaal zeg! Knap dat het toch gelukt is. Ben je toen uit ...
Uiteindelijk wel met menstruatie. Alleen was die toen nog heel onregelmatig (2 á 3 x per jaar.. maar dat was al een enorme verbetering). En het bizarre is.. sinds mn bevalling van mn zoon toch wel zo’n 10(!!) menstruaties per jaar. Maar ik kan me nog goed herinneren hoor, dat ik de diagnose kreeg en ik vond het verschrikkelijk! Mn zoon kreeg ik overigens wel pas op mn 35e, dus het heeft al met al wel even geduurd..

15 dagen geleden

Hier hetzelfde verhaal! Maar deel dan ook graag mijn positieve ervaring. Bij mijn bleek dat ik naast Pcos ook een schildklierziekte heb, waardoor ik en moest afvallen en eerst onder behandeling moest voor mijn schildklier. Toen mijn schildklier eindelijk onder controle was, en ik weer menstrueerde begon corona. Na lang wachten kregen we eindelijk groen licht om met een traject te starten we moesten nog maandje wachten. En wat denk je? Ik bleek zwanger na 1.5/2 jaar proberen. Onze dochter is inmiddels 3 jaar. Zo’n 2 jaar geleden besloten om graag een twee kindje te willen en dit dan ook weer te willen proberen zonder traject. Na 2 maanden proberen was ik alweer zwanger! Onze zoon is inmiddels iets meer als een jaar. Vanaf december begon het te kriebelen om het nog een keer te proberen een 3e kindje. En begin april had in een positieve test in handen! Geef de hoop niet op het kan het! 🍀

15 dagen geleden

Hoi! Hier ook pcos, nooit een regelmatige cyclus gehad maar zocht er nooit was achter. Totdat ik stopte met de pil ivm kinderwens. Ik werd ook nauwelijks ongesteld. Toen ook Pcos geconstateerd. Afvallen was voor mij niet nodig. Ik kreeg provera voor opwekken menstruatie en daarna letrozol. 2,5 mg hiel bij mij niet. Daarna overgegaan naar 5 mg en toen bij de tweede ronde zwanger geraakt. Nu een tweeling van 9 maanden. In totaal duurde het bij ons 2 jaar maar wel mey een paar maanden 'ontpillen' erbij. En erg veel last gehad van de letrozol. Met name 5 mg, voelde me er depressief door. Maar eind goed al goed! Het is ook een schok als je dat te horen krijgt. Zeker met een kinderwens, maar ik dacht gelukkig is er wat gevonden, er zijn genoeg stellen die kinderwens hebben waar medisch geen reden is dat het niet zou lukken. En is het iets waar ze je mee kunnen helpen. Heel veel succes in het traject en ik zou met afvallen zeker hulpzoeken een diëtiste oid 🍀

15 dagen geleden

Ik heb zelf geen PCOS, maar ik had wel een onregelmatige cyclus en was er toen bang voor. Ik kwam toen Myriam Koning tegen op Instagram. Zij heeft zelf PCOS en geeft veel tips qua voeding en supplementen om het te verbeteren. Ik geloof er wel in dat dit helpt! Je kunt het altijd eens bekijken.

15 dagen geleden

Hier ook een positief verhaal voor je dus geef de moed niet op! ❤️🍀 Bij mij werd in 2018 PCOS geconstateerd; ik was al 2 jaar van de pil af en had hooguit 4x gemenstrueerd. Het voelde voor mij echt even als een persoonlijk falen (wat het natuurlijk absoluut niet is!!) waardoor het mentaal ook erg zwaar viel. Ik ben met stress management aan de slag gegaan en mijn voeding (voeden ipv ‘vullen’, ik had en heb overigens geen overgewicht). In 2019 voor onze kinderwens gegaan zonder medische hulp (cyclus van 34-50 dagen) en na 11 maanden in verwachting geraakt van onze dochter van nu inmiddels net 3 jaar oud 🩷 Na mijn zwangerschap + borstvoedingsperiode een regelmatige cyclus gehad van 30-34 dagen. Vorig jaar zomer besloten voor een 2e te gaan en direct zwanger geraakt. Ik schrijf dit met onze 2 weken oude dochter op m’n buik liggend 🥰 Dus nogmaals; geef de moed niet op! Zelfs zonder medische hulp kan het lukken. Mijn ervaring met het medische stuk rondom PCOS in NL is wel dat ze wat kortzichtig kunnen zijn. Zelf ben ik op Instagram de PCOS balansformule gaan volgen en heb ik die uiteindelijk ook bij hen aangeschaft. Die dames zijn echt heel diep op de wetenschappelijke achtergrond van PCOS ingedoken en hebben mij dus geholpen met een regelmatige cyclus te krijgen! Veel succes! 🍀❤️

15 dagen geleden

Reactie op SY1999

Hoi! Menstrueerde je wel toen je zwanger werd (natuurlijk) of ben je zonder ...
Ik menstrueerde wel weer regelmatig. Soms sloeg ik wel een maand over, maar vanuit 1 jaar (vanwege verwijzing gynaecoloog en op advies huisarts om op tijd te stoppen) niets naar regelmatig was voor mij een hele mijlpaal. Voorheen zat ik gewoon aan de pil en die bloedingen ervaarde ik herftiger dan de menstruaties zonder pil.

15 dagen geleden

Ah ik snap heel goed dat dat een klap is en je dat emotioneel zwaar vindt. Wat naar voor je! Kan me voorstellen dat je er enorm van baalt en verdrietig om bent dat je vanwege je gewicht nu geen hulp krijgt. Ik heb zelf ook PCOS en ben van ons zoontje uiteindelijk (we zouden net met medicatie starten) spontaan zwanger geraakt. 15 maanden later werd ik met behulp van Letrozol in de derde maand zwanger. Houd de moed erin hoor, er zijn echt succesverhalen! Sterkte, hopelijk mag je snel zwanger raken! 🥰🍀