15 Reacties

16 dagen geleden

Hi lieve mama, Jazeker. Wij hebben afscheid genomen van ons eerste zoontje, ook rond 15 weken. Hij had trisomie 18. Inmiddels een tweede zoontje rondlopen van bijna 1,5. Een vrolijk en gezond kereltje! Je angst is heel herkenbaar. Het heeft bij ons de hele zwangerschap tot aan de bevalling veel invloed gehad en zelfs nu zie ik het nog. Sterkte, en weet dat er meer moeders hier doorheen gaan. Ik hoop van harte dat je kleine druif gezond is, en dat jullie toch een beetje mogen genieten van een fijne zwangerschap. Liefs!

16 dagen geleden

Niet perse na een slechte nipt. Wel na een gehandicapt kind, een gezonde dochter gekregen.

16 dagen geleden

Ons eerste kindje is kerngezond, de tweede hebben we ook afscheid genomen na slechte nipt+vlokkentest met zo’n 14 weken. Nu gelukkig weer zwanger van voor zover ze kunnen zien en testen een gezond kindje. Denk dat de angst die je hebt heel normaal is. Ik kon zelf in het begin ook helemaal niet blij zijn met deze zwangerschap. Dat was een soort copingsmechanisme. Pas sinds we de 20 weken echo gehad hebben durf ik er weer in te geloven. Ik heb trouwens mijn gezonde zwangerschappen veel meer kwaaltjes tov mijn tweede zwangerschap dus zou me niet zo druk maken om de kwaaltjes die je hebt🤗

16 dagen geleden

Reactie op TLKleintje

Hi lieve mama, Jazeker. Wij hebben afscheid genomen van ons eerste zoontje, ...
Wat fijn dat je een reactie plaatst en wat verdrietig dat je afscheid hebt genomen van je eerste zoontje! De angst zal inderdaad blijven alleen is het wel fijn om te horen dat ik daarin niet de enige ben.. hoe gek dat ook klinkt. Gelukkig heb jij nu een gezond kereltje rondlopen! Bedankt voor jouw lieve woorden :)

16 dagen geleden

Reactie op Doperwt

Niet perse na een slechte nipt. Wel na een gehandicapt kind, een gezonde do ...
Wat fijn om te horen!

16 dagen geleden

Reactie op Liesje2021

Ons eerste kindje is kerngezond, de tweede hebben we ook afscheid genomen n ...
Bedankt voor je reactie! Wat heftig dat je afscheid hebt genomen van je tweede kindje :( Wat mooi dat je weer zwanger bent, gefeliciteerd! Ik ben nog heel pril zwanger en merk dat ondanks het geen erfelijke variant was, ik toch enorm bang ben voor de uitslag omdat wij nu wel een verhoogde kans hebben op nog een kindje met trisomie 21. De kans is natuurlijk klein maar dat was trisomie 21 in eerste instantie ook dus daar geloof ik helaas niet meer in. Het worden pittige maanden maar daar moeten wij nou eenmaal doorheen!

16 dagen geleden

Reactie op Sophie9596

Bedankt voor je reactie! Wat heftig dat je afscheid hebt genomen van je twe ...
Bij ons was het ook trisomie 21 de niet erfelijke variant, mocht dat je misschien iets meer vertrouwen geven. Ook leeftijd onder de 30 dus pure pech zoals de gynaecoloog het zei. Ik hoop dat je de eerste weken een beetje door kan komen. En straks ook lekker kan gaan genieten!

16 dagen geleden

Reactie op Liesje2021

Bij ons was het ook trisomie 21 de niet erfelijke variant, mocht dat je mis ...
Dat geeft mij inderdaad iets meer vertrouwen. Je wilt het liefst dat niemand zoiets hoeft mee te maken maar toch is het fijn om te horen dat je niet alleen bent. Bedankt!

16 dagen geleden

Hoi, In 2021 een baby met Trisomie 18 met 13 weken verloren. In 2022 bevallen van een gezonde dochter en in 2024 weer bevallen van een gezonde dochter ♥️🙏

16 dagen geleden

Reactie op almost2

Hoi, In 2021 een baby met Trisomie 18 met 13 weken verloren. In 2022 beval ...
Bedankt voor je reactie! Wat fijn dat je nu twee gezonde dochters hebt ❤️

16 dagen geleden

Reactie op Sophie9596

Bedankt voor je reactie! Wat fijn dat je nu twee gezonde dochters hebt ❤️
3 zelfs🥰 (ik had er al 1 voor de Trisomie 18 baby) Ik hoop dat je snel kan gaan genieten van je zwangerschap ♥️

16 dagen geleden

Ons eerste kindje had trisomie 18, ook niet erfelijk. Daarna een heel gezond leuk jongetje gekregen 😍. Nu zwanger van een meisje waarbij we ook een goede nipt hebben gehad! De kans dat het nog eens gebeurt is ontzettend klein, de kans dat het goed is veeel groter. Dat probeerde ik steeds te bedenken als ik angstig was.

16 dagen geleden

Hoi! Ons eerste kindje was ook gehandicapt (22Q11 deletie) en geboren met 14 weken. Nu ook een gezond kind! Tot en met de uitslag van de vruchtwaterpunctie heb ik veel spanning gehad en het hielp mij om erover te blijven praten en extra echo's te hebben. Ondanks dat de kans klein is, is de angst normaal en het mag er zijn. Hopelijk kun je de angst na de hopelijk goede uitslagen loslaten ❤️

16 dagen geleden

Reactie op Janine93

Ons eerste kindje had trisomie 18, ook niet erfelijk. Daarna een heel gezon ...
Ja dit klopt 🙌 M’n gynaecoloog zei: een kans van 1 op de 100 klinkt misschien veel, maar dit betekend dat als je nu nog 100 babies krijgt, de kans bestaat dat 1 van ze Trisomie 18 heeft. Dat relativeerde wel voor mij.

15 dagen geleden

Bijna 2 jaar geleden ook hetzelfde meegemaakt. Ook de niet erfelijke variant. Na ongeveer 6 maanden was ik weer in verwachting en nu hebben we een vrolijke gezonde dochter van 9 maanden oud 😍 Ik moet zeggen dat ik heel de zwangerschap wel angstig ben geweest, maar ondanks dat kon ik er zeker wel van genieten. Hopelijk voor jullie een goede nipt uitslag en lekker genieten van dit kleine wondertje 🍀