11 Reacties

één maand geleden

Ze is waarschijnlijk anders gaan liggen. Geen zorgen maken. Ze hebben nog zoveel ruimte.

één maand geleden

Klopt echt hoor, pas vanaf 28 weken hoef je je kleine dagelijks en met regelmaat te voelen. Ze zijn op dit termijn nog zo klein en hebben zoveel ruimte, dat als ze even gedraaid is je het dus veel minder voelt (dan schopt ze ws richting je rug, tegen de placenta en dus voel je heel weinig). Er zijn zelf vrouwen die de kleine pas rond jouw termijn beginnen te voelen, wat dus ook helemaal prima is! Ik snap dat het spannend is, maar...het is écht nog heel normaal! Eventueel kan je naar het hartje laten luisteren voor je gemoedsrust, maar verder kan je echt vertrouwen op wat je verloskundige zegt.

één maand geleden

Reactie op Beanie85

Klopt echt hoor, pas vanaf 28 weken hoef je je kleine dagelijks en met rege ...
Jaa vorige week was alles helemaal top. Ze is echt een actief meisje normaal dus ben het van haar niet zo gewend dat ik haar nu minder voel. Bedankt voor het geruststellen!

één maand geleden

Reactie op cheyendylan

Jaa vorige week was alles helemaal top. Ze is echt een actief meisje normaa ...
Luister naar je gevoel en kom voor jezelf op. Mijn moeder gevoel gaf met 36 wk aan dat mijn kindje wel heel rustig was. Met 36 wk en 4 dagen ben ik bevallen ingeleidt. Reden mijn doorbloeding van de placenta/ navelstreng was niet goed. En alle echo’s ervoor waren goed!! Maar ze keken pas met 36 wk 4 dagen naar de doorbloeding navelstreng en toen was het toch fout!! En mijn gevoel klopte dus!! Gezond kindje geboren maar als ik niet had gehamerd om de doorbloeding te meten was het anders afgelopen waarschijnlijk.

één maand geleden

En zoals andere hier zeggen je kindje kan ook gedraaid zijn en anders zijn gaan liggen. Maak je dus geen zorgen maar luister wel altijd naar dat oergevoel van binnen.

één maand geleden

Reactie op smile85

Luister naar je gevoel en kom voor jezelf op. Mijn moeder gevoel gaf met 36 ...
Goed dat je het benoemd hoor, alleen echr niet vergelijkbaar natuurlijk met 23 weken. Wat de verloskundige zegt klopt 100%, de controle was goed dus dan is op haar termijn echt geen reden tot zorgen...

één maand geleden

Hoe ver ben je nu? Mijn vk zegt in tegenstelling tot internet / opmerkingen hier, dat je vanaf week 26 dat ritme gaat ontdekken bij je kleintje. En dat was bij mij inderdaad preciés het geval. Ik voelde hem sowieso pas vanaf wk 19 (placenta voor) en toen vervolgens niet dagelijks, dus daar kreeg ik ook twijfels en onzekerheden van. Vanaf ongeveer week 22 denk ik ging ik herkennen dat hij actiever werd als ik suikers at en vanaf week 26 ben ik inderdaad dus het ritme gaan herkennen. En ook vanaf toen zaten er rustigere dagen tussen, en nu nog (bijna 31 wk), maar ook daar ben ik weer een patroon in gaan herkennen. Dus mijn advies is om het gewoon even de tijd te gunnen. Zolang de controles allemaal goed zijn zou ik me langzaamaan gaan focussen op haar ritme en kijken of je die kunt gaan ontdekken.

één maand geleden

Reactie op WeS187

Hoe ver ben je nu? Mijn vk zegt in tegenstelling tot internet / opmerkinge ...
Oh, 23 weken, sorry ik zie het nu pas.

één maand geleden

Reactie op Beanie85

Goed dat je het benoemd hoor, alleen echr niet vergelijkbaar natuurlijk met ...
Klopt wat je zegt🙏🏼

één maand geleden

Dankjewel allemaal voor de wijze woorden. Het is mijn eerste kindje en ik weet niet wat ik wel en niet goed doe. Ik wil het zo goed mogelijk zelfs tot aan het perfecte toe voor haar doen. Ik weet dat dat niet kan. Ik weet dat ze veilig zit en dat ze zich prettig voelt in mijn buik maar als het dan even anders gaat dan anders dan ben ik misschien een beetje snel in “paniek” ☺️

één maand geleden

Reactie op cheyendylan

Dankjewel allemaal voor de wijze woorden. Het is mijn eerste kindje en ik w ...
Je doet alles goed!! Er is geen fout 🥰 Je doet wat je denkt dat je moet doen, je twijfelt, bent ongerust, allemaal volkomen normaal en héél goed! Dat betekent dat je nu al heel bewust bent van je kindje en er niets dan het beste voor wilt. Het enige wat je bent is nu al een goede moeder! ❤️