56 Reacties

15 dagen geleden

Ohh niet rekken alsjeblieft Lekker aanleggen, ze pakt wat ze nodig heeft Alsjeblieft ook geen nutrilon mengen met je BV, tenzij je er helemaal achterstaat Maar dat advies slaat nergens op van het CB Ze mag prima 1 a 2 uur tussen een voeding laten, hartstikke normaal Kijk morgen eens hoevaak je zelf een slok drinken neemt of een kleine snack gedurende de dag Ik kan je teddy roorda op instagram aanraden, ga echt terug naar de natuur van borstvoeding en niet al die regeltjes zoals voeding rekken en zien hoeveel ML erin gaat etc

15 dagen geleden

Ik begrijp je denk ik niet goed. Ben je flessen borst/kunst gemengd gaan geven omdat je de tijd ertussen wil rekken? Als je dat bedoelt dan zou ik daar gelijk mee stoppen. Zo zonde van de darmflora van je kindje! Het klinkt verder alsof je het super goed doet. Rekken kan eigenlijk niet echt. Honger is honger, borstvoeding is licht verteerbaar dus dit is erg normaal. Ik zou toch proberen me eraan over te geven, dat maakt het al makkelijker om mee om te gaan dan.

15 dagen geleden

Waarom zou je kv willen bijgeven? Oprechte vraag, ik kan wel wat redenen verzinnen (weinig productie, willen afbouwen...) maar als jij het niet wil en je kindje gaat er niet goed op dan zou ik het gewoon niet doen. Het is ook niet goed voor je productie, borstvoeding is een kwestie van vraag en aanbod namelijk.

15 dagen geleden

op facebook heb je een pagina waar je vragen kan stellen waarin ook lactatiekundigen zitten. La leche legue. Verder mijn advies, lekker op verzoek voeden. Als ze behoefte heeft elke 2u te voeden, prima toch. Heel normaal op die leeftijd

15 dagen geleden

Gewoon lekker blijven aanleggen, komt vanzelf een moment dat dat minder wordt. Ja het is vermoeiend, maar blijkbaar wel wat je kindje nodig heeft. Ik heb ooit ook gerekt in tijd en dat was drama. Daar mee gestopt en 2 weken later ofzo gingen we ineens naar 3/4 uur. Dus mijn ervaring is dat het altijd vanzelf wel weer goed kwam..

15 dagen geleden

Niet rekken, ook zeker niet aanvullen met kunstvoeding. Dat is echt nergens voor nodig. Bij borstvoeding zijn er geen schema's. Voeden op verzoek past het beste. Elke 2, 2,5 uur voor een voeding is volkomen normaal, laat je niets anders wijsmaken door het CB. De reden dat ze uit de fles meer drinkt, is omdat ze dan veel minder moeite hoeft te doen en dan sneller vol zit (maar het seintje dat ze vol zit later komt).

15 dagen geleden

Om de 2 a 2,5 uur is heel normaal. Zeker als je dochter s nachts slaapt, neemt ze overdag de tijd om haar voedingen te halen. En afgekolfde melk gaat vaak sneller erin dan hoeveel ze live drinken. Mijn baby kon gerust 180cc drinken als ik daar niet zelf een rem op zette. Dat betekent niet dat mijn baby daadwerkelijk elke keer aan de borst 180cc melk wegtankte... Het vol-seintje leek pas later aan te komen als uit de fles werd gedronken. Je dochter doet wat ze moet doen, gewoon laten gebeuren!

15 dagen geleden

Ik denk dat ze overdag zo vaak drinkt omdat ze zo'n lange nachten maakt. Niks mis mee! Vooral genieten van de nachten en toegeven aan het dagritme van je dochter. Mocht je professioneel advies willen omdat je het er zelf moeilijk mee hebt, dan zou ik echt even een lactatie deskundige in schaken en niet het cb. Daar kom je toch te vaak onwetende of mensen die borstvoeding onvriendelijk advies geven tegen.

15 dagen geleden

Waarom zou je kunstvoeding bij gaan geven? Dan daalt je productie…. Heel vreemd advies. Dat heeft toch ook niets met de tijd tussen de voedingen te maken? Ik heb zelf m’n eerste 20 maanden borstvoeding gegeven en tweede nu bijna 4 maanden en ik zou echt niet weten waarom je dat zou doen als je niet wilt overstappen naar kunstvoeding….

15 dagen geleden

Waarom zou je kunstvoeding geven? Of wil je afbouwen? Niet gek dat ze overdag iets vaker drinkt als ze snachts zo lang door slaapt. Onze meid van 6 maanden drinkt ook elke 2,5 uur of vaker

15 dagen geleden

Ik zou je dochtertje volledig volgen in haar drink behoeften. Een baby kan dat echt goed zelf aangeven. Een baby drinkt meer als ze zich ontwikkelen. En als de ‘s nachts niet drinkt omdat ze dan lekker slaapt, haalt ze dat overdag in. Heel normaal ook. Vanwaar de kunstvoeding? Is dat ook iets wat jullie zelf willen of volg je het advies van het CB? Zelf geef ik volledige borstvoeding en vind dat echt heel fijn, omdat op deze manier de productie op pijl blijft.

15 dagen geleden

Dit hebben wij hier ook, lekler voeden op verzoek overdag en genieten van de lange ruk slaap in de nacht. CB kwam ookal met ongevraagd (onzinnig) advies. Maar wij volgen onze dochter. Vandaag toevallig lactatiekundige geraadpleegd (vanwege andere vraag) en die gaf ook aan dat cb geregeld verkeerd en borstvoedings onvriendelijk advies geeft..

15 dagen geleden

Dank jullie wel voor jullie reacties! Wij zijn kunstvoeding bij gaan geven omdat ze op het consultatiebureau zeiden dat er wat langer tussen de voedingen moest gaan zitten. Als first time mom merk ik dat ik erg onzeker word van dit soort adviezen en ze toch maar probeer op te volgen. Fijn om te horen dat dit “ritme” niet ongewoon is voor jullie, we gaan hier lekker mee door zo (zonder kv!). Lekker genieten van die momentjes samen 🩷

15 dagen geleden

Reactie op Lauravde95

Dank jullie wel voor jullie reacties! Wij zijn kunstvoeding bij gaan geven ...
Wat verdrietig dit advies 💔 Goed bezig! Geniet ervan

15 dagen geleden

Nog aanvulling: teddy roorda is top op instagram zoals eerder genoemd en heb ook veel aan de borstvoedingsacademie van Geerte.

15 dagen geleden

Reactie op zoeterdanhoning

Ik zou je dochtertje volledig volgen in haar drink behoeften. Een baby kan ...
En nog een toevoeging: om de 2 à 2,5 uur drinken is echt normaal. In het begin had ik echt het idee dat ik van voeding naar voeding leefde, maar dat wordt vanzelf echt minder. Over een poosje laat ze er vanzelf 3 uur tussen zitten. Als je het trekt, zou ik echt je dochtertje volgen. Laat je niet van de wijs brengen door het CB, vaak weet je als moeder echt wat goed is voor jullie beiden.

15 dagen geleden

Reactie op Lauravde95

Dank jullie wel voor jullie reacties! Wij zijn kunstvoeding bij gaan geven ...
Begrijp het helemaal. Je kan zo onzeker worden van het advies. Maar langzamerhand leren vertrouwen op jezelf en je kindje. Zeker met het warme weer kan je baby ook vaker komen... Lekker voeden en knuffelen.

15 dagen geleden

Hier dronk ze ook iedere 2 uur voor een lange tijd. Flesjes drinken ze vaak sowieso meer dan uit de borst. Toen ze naar de gastouder ging kwam er ineens vanzelf wat meer ruimte tussen. Ik had er zelf weinig moeite mee dat ze zo vaak dronk. Hier zei mijn moeder bijvoorbeeld de hele tijd dat ik haar maar gewoon even moest laten wachten. Deed ik niet haha, ik volgde gewoon lekker mijn dochter!

15 dagen geleden

Waarom wil je rekken? De tijdstippen die je dochter van nature aanhoudt zijn compleet normaal 😬. Advies van het cb is achterhaald en borstvoedingsonvriendelijk.

15 dagen geleden

Pff dat achterlijke cb ook altijd met hun idiote adviezen. Gewoon je kindje volgen. 2 a 2,5 uur is heel normaal, heb je zelf niet ook wel elke 2 uur wat dorst of honger?! Gewoon lekker op verzoek voeden en laat dat cb maar lullen