18 Reacties

16 dagen geleden

Het is echt niet nodig im het iedere keer te steriliseren. Ik doe het altijd de eerste keer, daarna was ik het altijd af met de hand. Ben bang dat het niet goed schoon wordt in mijn vaatwasser, maar kan in principe wel. Tussendoor kook ik het af en toe uit, maar is in principe niet nodig.

16 dagen geleden

Ik heb tot 1 jaar alle flessen dagelijks staan uitkoken (waren er maar 1 a 2 ivm borstvoeding dus prima) Niet omdat ik een of ander advies volg maar omdat ik het zelf dan lekker schoon vind Doe dus wat jij fijn vindt, maar het hoeft volgens de regels idd niet

16 dagen geleden

Ik doe ze vaak wel na gebruik en afwassen in de magnetronsterilisator, maar dat is ook gemak. En mocht dat net niet uitkomen, dan gebruik ik 'm ook zonder dat ie erin is geweest.

16 dagen geleden

Ik maak ze na iedere keer gebruiken, gewoon schoon met een flessenborstrl. En 1x in de zoveel dagen een keer uitkoken.

16 dagen geleden

Hier gingen ze +/- één keer per maand in de sterilisator. Verder gewoon afgespoeld met warm water en een flessenborstel.

16 dagen geleden

Nee joh! Stoppen met uitkoken! Ik heb het alleen de eerste keer gedaan voor gebruik en nu gewoon met de handafwas mee elke dag.

16 dagen geleden

Mijn man kookte alles elke zondag ochtend uit. Tussendoor gewoon goed uitwassen onder de kraan. En dat gaan we over een paar weken weer zo doen verwacht ik.

16 dagen geleden

Ik deed ze gewoon elke dag in de vaatwasser. En als ik nieuwe spenen in gebruik nam (elke 6 weken) meteen even de flesjes een keertje mee uitkoken.

16 dagen geleden

Na één keer steriliseren mee in de vaatwasser

16 dagen geleden

Eerste week deden we ze elke dag uitkoken. Deed de kraamzorg altijd bij ons haha! Daarna waste we het gewoon af na elk gebruik. En 1x in de week even uitkoken. Vond ik zelf fris. Toen ie nog 1 a 2 flesjes per dag kreeg, gingen ze in de vaatwasser. Toen hadden we niet zo vaak meer per dag een fles nodig dus konden ze direct in de vaatwasser na gebruik haha. Maar denk dat je gewoon moet kijken wat voor jezelf prettig voelt!

16 dagen geleden

Alleen bij aanschaf gesteriliseerd (en nieuwe spenen tussendoor ook) en daarna altijd mee in de vaatwasser.

16 dagen geleden

Bij aanschaf gedaan en in de eerste weken eens per week. Zeker niet elke dag. Nu gaan ze in de vaatwasser, dan hoeft uitkoken niet meer.

VRIEND

16 dagen geleden

Wij hebben het wel een tijdje gaan maar prematuur met medische start. Na maand of 2 zijn we ovrgeaan op 1x per dag en daarna alleen maar af en toe nog en verder gewoon afwassen.

16 dagen geleden

Reactie op ROSAXX

Na één keer steriliseren mee in de vaatwasser
Ik las dat ze op max 50 mogen in de vaatwasser? Doen jullie dit?

15 dagen geleden

Gaan gewoon in de vaatwasser. Kook ze heel af en toe (1x in de maand?) uit, soort van extra opfrisronde🤪

15 dagen geleden

Elke dag na het wassen in de magnetronsterilisator. Totdat ze ongeveer 6 maanden was. Daarna was ik het beu en mikte ik alles in de vaatwasser😆

15 dagen geleden

Meestal leg ik ze eventjes in kokend water nadat hij op het kdv is geweest. De spenen enz kook ik 5 min. Ze maken daar ook de fles schoon, maar vind het een fijn idee.