51 Reacties

16 dagen geleden

Geen herkenning, maar wel pittig zeg. Wat ik wel eens hoor is dat mensen met hun kindje naar de chiropractor gaan. Daarnaast, mijn dochters weigerden bijna alle spenen, behalve de bibs kersvorm 😅. Speentje gaf hier enorm veel rust. Kan niet uit je verhaal opmaken of ze nu wel of geen speen neemt?

16 dagen geleden

Reactie op Annick33

Geen herkenning, maar wel pittig zeg. Wat ik wel eens hoor is dat mensen me ...
Dankjewel voor je tip! Ze gebruikt wel een speen van Philips Avent, daardoor wordt ze soms ook wat rustiger. Maar alsnog is het weer krijsen als als ze scheetjes moet laten of slikt

16 dagen geleden

Wat zwaar hè! Helaas herken ik een deel van je verhaal van mijn middelste zoontje. Was echt een hele nare periode... Uiteindelijk bleek het bij hem wel koemelkeiwitallergie te zijn en ernstige reflux, maar ook pas met een week of tien bleek dit. Hij kreeg naast pepti ook maagzuurremmers. Pas toen nam het huilen af en kon hij overdag steeds iets langer in zijn bedje slapen. Het is echt ontzettend zwaar! Ik weet niet of het bij jullie kindje hierdoor komt maar wij werden ook snel weer naar huis gestuurd, hij groeide ook goed en dronk wel de fles goed i.t.t. jouw kindje. Ik zou toch hulp pobreren te blijven vragen. Ka stuurde ons ook eerst weg met zelfde verhaal maar kwam er later dus op.terug toen bleek dat het wel kma was. Bij ons zoontje is het tot hij twee jaar was een hel gebleven met slapen.. of eigenlijk niet slapen en alleen maar krijsen. Uiteindelijk bleek hij heel veel oorontstekingen te hebben en had dus ook pijn biij drinken en slapen. Het huilen was aangeleerd gedrag geworden en een slaapcoach heeft uiteindelijk geholpen. Dus concrete tips heb ik niet, behalve terug gaan naar kinderarts, CB laten merken hoe radeloos jullie zijn ik vond dat ook moeilijk maar je moet wat. Kan je familie soms wat helpen overdag? Ik durfde ook niet een huilende baby achter te laten maar zij maken het dan maar een uurtje of twee mee, jij dag in, dag uit. Veel sterkte, hopelijk wordt het snel beter!

16 dagen geleden

Wat ontzettend pittig ! Mijn dochter dronk vanaf haar geboorte ontzettend onrustig, veel spugen etc. We zijn nu er een paar weken geleden achter gekomen dat haar tongriempje en lipbandje te kort waren waardoor de voeding niet goed in haar maagje kwam en voor veel klachten zorgde. Zij slaapt ook niet op haar rug of in de kinderwagen, in de draagzak dus wel. Mijn dochter heeft ook echt voorkeur voor dingen wat het indd die makkelijker maakt.. De fles is bij ons ook altijd al dramatisch geweest.. maar sinds ze aan haar tong & lip is behandeld gaat de borstvoeding stukken beter en merken wij echt dat een hele hoop klachten weg zijn. Ik heb vaak bij het cb en de huisarts gevraagd of haar lipbandje of tongriem misschien te kort waren.. ik kreeg altijd een nee terug terwijl het dus ontzettend strak was.. Ik heb geen idee of je hier iets aan hebt maar misschien speelt dit ook bij jullie kindje mee ? Ik blijf wel bij het punt; als een moeder ziet/merkt dat iets niet oke is bij je kindje dan is dat ook zo !! Hopelijk krijgt jullie dochter en jullie snel de hulp die jullie nodig hebben !

16 dagen geleden

Heb je ook (donor) moedermelk geprobeerd ?Misschien icm jbpm?

VRIEND

16 dagen geleden

Bellen en naast de hevige klachten van jullie dochter ook aangeven dat jullie radeloos zijn. Onze dochter is uiteindelijk opgenomen op de 'huilpoli' voor 4 dagen. Wij konden niet meer en er moest iets gebeuren voor onze dochter die extreme pijn en (en tegen de tijd dat de opname was ook open lag van de exzeem). Toen zagen ze pas hoeveel ze huilde en hoeveel pijn ze had en dus hoe erg het was. Was pittig maar noodzakelijk, wel verdrietig dat het zo ver moest komen. En eigenlijk nog steeds maaar deels geholpen. Dit was met 4 maanden en wel klachten bestreden maar kma werd weggewuifd door kinderarts en dermstoloog. Pas met 8 maanden pepti gekregennen een kindje zonder pijn.

16 dagen geleden

Koemelkallergie al uitgesloten? Onze jongens deden het ook niet goed op Pepti maar wel op Neocate.

16 dagen geleden

Ik zou die kinderarts helemaal gek maken tot je neocate krijgt. Wat je zou kunnen doen is eerst zelf 1-2 potten kopen en geven. Leg de verschillen in gedrag vast (film, maak foto’s, hou een logboek bij, desnoods). Ik herken jouw verhaal heel goed en we werden ook afgewimpeld. Maar met 1 jaar oud werd er pas geluisterd! Door mijn “gezeik” hebben ze ons afgeschoven met neocate zodat ik mn mond hield. Nou prima want m’n kind veranderde binnen een dag al zo enorm! Laat je niet wegwuiven door de kinderarts.

16 dagen geleden

Misschien reageert ze niet goed op kunstvoeding maar wel op borstvoeding. Dit is ook licht verteerbaar. Je kan via Facebook in contact komen met mama’s die hun melk gratis doneren. Ik heb zelf ook deels donor melk en mijn kindje reageer daar super op. Van kunstvoeding deed ze t zelfde als jou kindje. Wie weet is dit de goede tip voor jullie!

16 dagen geleden

Hier herken ik veel van ... Onze dochter heeft de eerste 3 maanden niks anders gedaan dan huilen en niet tot weinig slapen ... Continu aan de bel getrokken maar geen gehoor gekregen en er werd gezegt dat baby's nou eenmaal huilen ... Uiteindelijk was de maat bij mij vol en ben ik gewoon naar het ziekenhuis gereden en geëist dat ze naar onze dochter keken want ik vond dit niet normaal.. 10 dagen is ze meteen opgenomen geweest en daar kwamen ze erachter dat ze ernstige verborgen reflux had en haar slokdarm heel erg geïrriteerd was ... Vanaf die tijd hebben we nexium gekregen en in het begin kreeg ze biologische johannesbroodpitmeel.. Dat weigerde ze na een paar flessen en zijn daarna overgestapt naar enfamil voeding...( dat dikt pas in als het in de maag komt) Dat heeft onze dochter erg geholpen maar uiteindelijk kon ze dus ook weer niet poepen en kreeg ze forlax... Dat heeft erg goed geholpen... Ze is nu inmiddels 10 maanden en we hebben nu biologische melkpoeder van de ah en gebruiken geen nexium meer ... Wel heeft ze nog erg last van haar darmen en daar gebruiken we nu bactiol voor en het is nu echt een compleet ander kind ... Mijn advies is laat je niet afschepen ,jou moedergevoel is juist !!!!

16 dagen geleden

Hier was het ook het geval, alles uitgezocht ook alle allergieën uitgesloten. Ze hebben overigens nooit gevonden wat het was, ging met 9 maanden over. inmiddels een vrolijke Peuter van 2,5. De enige voeding waar hij het relatief goed op deed was omneo

16 dagen geleden

Reactie op Lietje28

Ik zou die kinderarts helemaal gek maken tot je neocate krijgt. Wat je zou ...
Hier ook hetzelfde verhaal! Pas na 11 maanden overgestapt op Neocate, daarvoor alleen maar strijd en moeiten gehad. Kinderarts liet ons het al zelf doen vanaf 4 maanden, terwijl toen de moeilijkheden al waren en ze normaal gesproken premature (tweeling)baby’s een jaar volgen. Ik zou als ik de boel terug kon draaien ook op eigen initiatief gestart zijn met andere voeding. Via de Facebookpagina zijn de potten Pepti/Neocate al vanaf 10 euro te krijgen.

14 dagen geleden

Reactie op Annemieke-D

Hier was het ook het geval, alles uitgezocht ook alle allergieën uitgeslote ...
9 maanden lang gehuild? 😩 wat pittig!! Hoe deed je dat in combinatie met werken?

14 dagen geleden

Klinkt toch wel als kma, misschien idd zelf een pot neocate halen en even kijken wat het doet? Veel succes en sterkte ermee! Je doet het goed mama 😘

14 dagen geleden

Reactie op Twinmama90

Hier ook hetzelfde verhaal! Pas na 11 maanden overgestapt op Neocate, daarv ...
Wat heeft de kinderarts wel gedaan? Ik ben daar wel heel benieuwd naar. Hier komen ze ook met adviezen…. Die we natuurlijk allang hebben geprobeerd. Je voelt je daardoor totaal niet serieus genomen. En als je om medicatie vraagt voor reflux komen ze toch weer met een ander alternatief. Ik moet nu de pepti mengen met gewone voeding. Vreselijk om steeds weer terug bij af te zijn. Hebben jullie ook pepti geprobeerd en hoe was jullie ervaring hiermee? En wat is het verschil met neocate?

14 dagen geleden

Reactie op Jl2023

Klinkt toch wel als kma, misschien idd zelf een pot neocate halen en even k ...
Lief, dankjewel! Zelf dacht ik dat ook.. de kinderarts geeft alleen aan dat dit niet kan omdat mijn man en ik geen allergieën hebben. Ook heeft m’n kindje geen exczeem of bloed bij de ontlasting. Op basis daarvan sluiten ze kma dus uit..

VRIEND

14 dagen geleden

Reactie op mkgr92

Lief, dankjewel! Zelf dacht ik dat ook.. de kinderarts geeft alleen aan dat ...
bij ons was dit ook. Na 8 helse maanden met dochter met hevige kramp, pijn en vanaf va 4 maanden ook eczeem hebben we dus met 8 maanden eindelijk neocate gekregen. En alleen klachten vrijwel verdwenen! Ik ben hier achteraf best nog regelmatig boos om geweest. Waarom heeft de arts het niet gewon voor 2 weken gegeven aan het begin (toen ook kma is besproken) of hadden we maar meer doorgezet. Ik zou daarom het toch proberen. Als het geen effect heeft kan je gewoon terug naar de andere voeding.

14 dagen geleden

Ik heb de reacties niet gelezen maar dit klinkt exact als onze eerste maanden met onze dochter. Bij week 9 zelf overgestapt op pepti. Cb wilde nog langer wachten maar er zit kma in de familie. Binnen twee dagen een ander kind. Heel veel sterkte!

14 dagen geleden

Reactie op mkgr92

Lief, dankjewel! Zelf dacht ik dat ook.. de kinderarts geeft alleen aan dat ...
Dit is vast al vaker gezegd maar is echt te kort door de bocht, je kind kan prima kma hebben ondanks geen eczeem en geen bloed bij de ontlasting en gebrek aan allergieën bij jullie. Echt, als ie het uit voor je gemoedsrust. Dat kan alleen door te proberen.

14 dagen geleden

Reactie op mkgr92

Lief, dankjewel! Zelf dacht ik dat ook.. de kinderarts geeft alleen aan dat ...
Mijn man en ik hebben allebei ook geen allergieën of eczeem of wat dan ook, zoontje ook geen eczeem en bloed in de ontlasting maar had wel koemelkallergie. Wij zijn op andere voeding gegaan en hadden een heel ander kind, ook zei onze kinderarts dat het niet kon dat ons zoontje een kma had maar toen wij overgingen op andere voeding was na 2 dagen alle klachten verdwenen en hadden wij een heel ander kind! Luister naar je gevoel