27 Reacties

18 dagen geleden

Geef je kv of bv? Hier deden we kv en deden met warme dagen altijd 10cc water extra per fles zodat kleine flesjes at meer vocht binnen kreeg. Dat was mij toen geadviseerd. Mijn zoontje is nu inmiddels bijna 1 dus hier weer ander verhaal.

18 dagen geleden

Wij deden met warm weer inderdaad ook 10cc extra water bij de voeding!

18 dagen geleden

Als je bv geeft, jouw lijf en bv past zich automatisch aan aan het warme weer en maakt je bv meer waterig. Je baby krijgt dan genoeg vocht binnen.

18 dagen geleden

Bel het consultatiebureau anders even, dan heb je gelijk antwoord. Ik weet dat met bortstvoeding dit allemaal vanzelf gaat, en het belangrijk is dat je zelf voldoende drinkt.

18 dagen geleden

Op advies van het CB geef ik ons zoontje altijd al zo'n 5-10ml meer water in zijn flesjes.. hij heeft last van obstipatie, vandaar dat we dat doen. Water in een flesje en dat aanbieden zonder melk zou ik niet doen.

18 dagen geleden

Vanaf 6 maanden als kindje minder flesjes krijgt en vast voeding als vervanging, mag je water of lauwe rooibosthee geven. Dit om vocht aan te vullen Daarvoor kan water beinvloeden hoeveel melk het drinkt. Water vult wel maar zit geen voedingsstoffen in Wel kun je extra water bij de melkfles doen. (Maar als je kindje het dan niet opdrinkt is het wel verdund, dus heeft het minder voedingsstoffen binnen) Of Een extra klein flesje tussendoor aanbieden met babymelk Ons kindje is nu 5 maanden Dat was het advies wat wij kregen

17 dagen geleden

Als je borstvoeding geeft past de melk zich aan voor je kindje. Met kunstvoeding zou ik een extra flesje geven. Water zonder voeding word afgeraden voor de 6 maanden.

17 dagen geleden

Geen extra water geven! De nieren kunnen dat nog niet aan en daarmee ontstaat de kans op watervergiftiging. Evt wat extra water bij de fles zou je kunnen doen maar dan ook niet meer dan 10cc. Als je bv geeft past je voeding zich vanzelf aan en hoef je niks extra’s te geven.

17 dagen geleden

Nee

17 dagen geleden

Nee, vanaf 6 maanden af en toe een slokje. Vanaf 1 jaar pas een keer een bekertje. Tot 1 jaar moet je geen melkvoedingen vervangen.

17 dagen geleden

Is niet echt nodig, maar je kan altijd een klein beetje water extra door de melk doen. Dat is echter maar zo weinig, dat het ook niet echt meerwaarde heeft.

17 dagen geleden

Het CB gaaf aan dat dat niet nodig is. Je zou wel wat vaker een kleinere fles kunnen aanbieden.

17 dagen geleden

Wij hebben het altijd wel gedaan bij alle kinderen in de familie. Gewoon een apart flesje voor water. Nooit is er 1 ziek geworden. Maar dan echt paar slokjes om even de dorst te lessen.

17 dagen geleden

Ik gaf mijn zoontje toen het warm was een paar theelepeltjes water, vond hij heerlijk. Hij leeft nog.

17 dagen geleden

Al veel reacties over het wel of niet geven. Ik ben eigenlijk vooral benieuwd wat de reden is dat je water wil geven. Vergelijk je jouw eigen behoefte en vertaal je die dan naar de baby of merk je iets aan de baby waardoor je dit wil doen? Wij drinken zelf meer idd met het warme weer, maar een baby is niet hetzelfde als een volwassen persoon. Zoals in onderstaande reacties al geschreven is het niet nodig met 4 mnd om water te geven. Er zitten idd zelfs risico’s aan. Mocht je toch iets merken aan de baby waardoor je dit overweegt dan zou ik dit met het cb overleggen.

17 dagen geleden

Hier staat overigens advies uit een betrouwbare bron; https://www.cjgalphenaandenrijn.nl/nieuws/Hoe-verzorg-je-je-baby-bij-warm-weer%3F/-1/223/5127

17 dagen geleden

Wij gaven ook standaard 10 ml meer per fles ivm obstipatie

17 dagen geleden

Reactie op Estrellas

Hier staat overigens advies uit een betrouwbare bron; https://www.cjgalphe ...
En Ggd zegt juist niet doen, alleen bij 6 maanden en ouder. Dat zei ook onze CB. Baby’s die nog geen bijvoeding krijgen hebben meestal genoeg aan hun melkvoeding. Als je merkt dat je baby minder plast kun je wat extra water aanbieden (als je kindje ouder is dan 6 maanden). Vaak is een paar slokjes al voldoende.

17 dagen geleden

Reactie op M_1986

En Ggd zegt juist niet doen, alleen bij 6 maanden en ouder. Dat zei ook onz ...
Tja

17 dagen geleden

Ik gaf altijd gewoon een extra voeding ( melk) als daar behoefte voor was. Maar water nee..