11 Reacties

16 dagen geleden

Wat ontzettend frustrerend en zielig voor haar dat het drinken uit een flesje zo moeilijk gaat. Ik kan me voorstellen dat ze er steeds meer weerstand tegen bied. Ik heb hier geen ervaring mee bij mijn eigen zoontje, maar in mijn werkveld en om mij heen wel. De Lansinoh fles lijkt voor veel borstvoedingskindjes te werken. Ik heb die tip al een aantal keer gegeven en tot nu toe bleek dat iedere keer de oplossing. Maar ik kan ook begrijpen als je niet nog meer geld uit wilt geven aan flesjes.

16 dagen geleden

Wat voor voeding krijgt ze in de fles? Wij hebben dit ook gehad. Ze kreeg moedermelk waar wij nog een poedertje aan toe moesten voegen en daar zat koemelk in. Bij ons bleek het te gaan om een koemelkallergie. Daar kunnen ze ook heel onrustig van gaan drinken/weigeren. Maar als ze zowel aan de borst als uit de fles puur moedermelk krijgt en dit gedrag alleen bij de fles laat zien is dat natuurlijk geen verklaring.

16 dagen geleden

En anders misschien een lactatiekundige mee laten kijken?

16 dagen geleden

Reactie op Annelieke123

Wat voor voeding krijgt ze in de fles? Wij hebben dit ook gehad. Ze kreeg m ...
Ze krijgt afgekolfde melk

16 dagen geleden

Reactie op Annelieke123

En anders misschien een lactatiekundige mee laten kijken?
Die heb ik vanmiddag gemaild maar helaas nog geen reactie. Het gekke is dat het eerst oke ging maar met de week gaat het moeizamer

16 dagen geleden

Hi, je kan met flesvoeding het beste contact opnemen met een preverbaal logopedist. Ik ben er zelf 1. 12 weken kan het ook zijn dat de automatische reflexen afnemen en daardoor de flesvoeding lastiger gaat. Tip: - blijf bij de fles die ze ooit goed gepakt heeft want dan kan ze daar haar motorische programmaatje op maken - preverbaal logopedist kan jullie helpen een soort schema te maken zodat ze de fles weer pakt Wat ik net al zei het heeft waarschijnlijk te maken met de reflexen die afnemen.

16 dagen geleden

Reactie op BlueyBingo

Hi, je kan met flesvoeding het beste contact opnemen met een preverbaal log ...
Bedankt voor je reactie! Ik heb er vanmiddag op gegoogled maar de dichtstbijzijnde pre logopedist is hier 1 uur en 15 minuten vandaag en voor mij niet haalbaar om daar regelmatig heen te gaan ivm de lange reistijden..

16 dagen geleden

Reactie op Kiwinasje

Wij hebben via volmondig logopedie een cursus en online begeleiding gedaan ...
Echt een aanrader. Onze meid dronk eerst moeizaam maar wel wat uit de fles en daarna niet meer. Na elke keer naar de opvang te moeten om m’n dochter live borstvoeding te geven is dit onze redding geweest.

16 dagen geleden

Al geprobeerd de fles te geven onder een 'tentje' van een hydrofiel doek? Mijn dochter was op die leeftijd zich ineens zoveel meer bewust van alles om zich heen dat ze amper dronk omdat ze erg afgeleid was. Onder een hydrofieldoek (als tentje over onze beiden hoofden) bleef ze beter bij de les. Ook was ze met die leeftijd aan een grotere speen toe op de fles.