15 Reacties

16 dagen geleden

Onze dochter had ook verborgen reflux. We zijn ook al snel overgestapt op nutrilon AR. We pakte een x aantal schepjes daaruit en vulde aan met gewone nutrilon, tot het gewenste effect. Geleidelijk zijn we AR weer gaan afbouwen door meer gewone nutrilon te geven. Dit is echt uitproberen wat kan. Als de reflux weer erger werd gingen we weer terug naar de oude verhouding. Tot 1 jaar heeft ze AR gehad, met op het laatst nog maar 1 a 2 schepjes.

16 dagen geleden

Ja wij! Wij zijn ook om die reden overgestapt op AR. Was echt werkelijk een wereld van verschil. Wij deden wel (afhankelijk van de fles grootte) half AR en half normale nutrilon, ivm anders te harde ontlasting. Ons zoontje was echt na een dag al veel blijer en minder opboeren enz. Ik zeg geef het een kans! 👶🏻❤️

16 dagen geleden

Ja, wij zijn van het een op het andere moment overgestapt en hebben een veel blijere baby. Wel even 2 weken volhouden en ontlasting in de gaten houden. En daarnaast alle regeltjes/tips voor reflux hanteren. Mijn zoontje heeft er dan nog wel eens last van, maar ik weet in ieder geval wat het dan is, even omhoog en het gaat weer goed.

16 dagen geleden

Reactie op Guusje0101

Ja wij! Wij zijn ook om die reden overgestapt op AR. Was echt werkelijk een ...
Wat een fijne reactie! En voor harde ontlasting ben ik inderdaad ook bang. Goede tip om het te mengen! Dat gaan we proberen! Las wel iets over klonteren enzo, heb je daar ook last van gehad?

16 dagen geleden

Reactie op Marrit675

Ja, wij zijn van het een op het andere moment overgestapt en hebben een vee ...
Wat fijn te horen! Heb je het ook gemengd met normale Nutrilon ivm ontlasting?

16 dagen geleden

Reactie op Mandyy93

Onze dochter had ook verborgen reflux. We zijn ook al snel overgestapt op n ...
Ook al zo’n goede ervaring dus. En ook mengen. Ik denk dat wij dat ook gaan proberen!

16 dagen geleden

Mijn beide kids hadden reflux de oudste verborgen. Alleen bij de jongste (nu 7mnd) AR voeding gebruikt. (Oudste had voeding voor hongerige babies en dan ingedikt) zowel nutrilon als kruidvat AR bevielen zeer goed. In het begin alleen AR icm bv, daarna AR, gewone kv, en bv gemengd, ze had geen issues met ontlasting gehad. Het prijsverschil is wel enorm groot. Ca 21 euro voor nutrilon en ca 13 euro voor kruidvat. De jongste heeft nu geen reflux klachten meer dus langzaamaan over naar gewone voeding.

16 dagen geleden

Reactie op CaliR

Wat fijn te horen! Heb je het ook gemengd met normale Nutrilon ivm ontlasti ...
Nee, we zijn er gewoon mee gestart en de reactie afgewacht. Dit ging prima.

15 dagen geleden

Reactie op CaliR

Wat een fijne reactie! En voor harde ontlasting ben ik inderdaad ook bang. ...
Nee eigenlijk niet, wij deden het goed roeren met een vorkje tegen klontjes! Dat werkte hier heel goed. Zelden zat de fles eens dicht door een klontje.

4 dagen geleden

Zijn jullie overgestapt en hoe gaat het nu? Meng je het of volledig AR?

4 dagen geleden

Ja, we zijn overgestapt. We hadden eerst 90 + 3, waarvan 1 schepje AR en 2 normaal. Nu drinkt hij 120 + 4, en nu iets opgehoogd naar 50/50. Het lijkt iets beter te gaan! Maar zie heb nog vaak wel slikken en pijn hebben. Maar lijkt minder dan eerst.

4 dagen geleden

Reactie op CaliR

Ja, we zijn overgestapt. We hadden eerst 90 + 3, waarvan 1 schepje AR en 2 ...
Wat fijn dat het al iets beter lijkt te gaan. Welke fles en speen gebruiken jullie? En gaat de ontlasting ook gewoon nog goed? Mijn dochter van 2 weken huilt niet van fles tot fles, maar heeft wel vaak oprispingen en zie je dat ze het weer terug slikt. We houden haar al 30min recht op, alles in reflux stand maar het blijft. Dus twijfelen of we ook pure jbpm erdoor gaan doen of wellicht nutrilon AR

4 dagen geleden

Reactie op yvv2589

Wat fijn dat het al iets beter lijkt te gaan. Welke fles en speen gebruiken ...
Hij heeft elke keer bij elke wijziging in voeding even moeten wennen. Dat merkte je aan heel even wat dagen ertussen en wat obstipatie. Maar na het wennen kwam de ontlasting ook gewoon weer goed op gang. Maar we hebben het natuurlijk heel geleidelijk aan opgebouwd.

4 dagen geleden

Reactie op yvv2589

Wat fijn dat het al iets beter lijkt te gaan. Welke fles en speen gebruiken ...
Oh en we gebruiken de flessen van dr. Brown met de S-speen van Difrax. De 1 van Brown is te klein en de 2 te groot. De S lijkt er tussenin te zitten!

4 dagen geleden

Zoontje heeft vanaf geboorte reflux en toen ons zoontje 2 mnd was op advies van CB gelijk overgestapt van gewone nutrilon naar de nutrilon AR. Duidelijk minder last van reflux en spuugde minimaal. Zoon is nu 5 mnd en gebruiken het nog steeds. De vervolgmelk willen we weer gaan proberen om dit met gewone nutrilon te gaan doen. Goed roeren, niet te lang laten staan anders dikt het in en komt er niets uit de speen.