54 Reacties

4 maanden geleden

Wij zijn deze maand weer gestart (punctie en verse terugplaatsing gehad, nu in de wachtweken). Drie jaar geleden hebben we hetzelfde traject al een keer succesvol doorlopen. Als je vragen hebt, stel ze gerust! Heel veel succes!

4 maanden geleden

Hoihoi, Wat spannend "wachtweken", wanneer mag je testen? Hoe heb je het drie jaar geleden ervaren?

4 maanden geleden

Reactie op Britt1988

Hoihoi, Wat spannend "wachtweken", wanneer mag je testen? Hoe heb je het d ...
5 januari heb ik meegekregen als testdatum. Ik heb echter al een test gedaan en die is licht positief☺️ De hormonen spuiten en de punctie vond ik beide keren erg meevallen. Ik vond het vooral emotioneel moeilijk om elke keer weer met de tegenslag om te gaan van een mislukte terugplaatsing en de onwetendheid of het zou gaat lukken. En de wachtweken duren zo lang! Maar het is het uiteindelijk allemaal waard❤️

4 maanden geleden

Reactie op november2021

5 januari heb ik meegekregen als testdatum. Ik heb echter al een test gedaa ...
Zelf zit ik momenteel ook in een traject voor een tweede kindje. 1e kerstdag hebben we de verse terugplaatsing gehad, maar ik voel niks hetzelfde als de verse terugplaatsing 2 jaar terug, daardoor ga ik er stiekem vanuit dat het is mislukt. Hoe heb jij de symptomen ervaren de laatste week in vergelijking met de andere gelukte poging?🙈

4 maanden geleden

Reactie op Isabella29

Zelf zit ik momenteel ook in een traject voor een tweede kindje. 1e kerstda ...
Ik had juist de vorige keer totaal geen symptomen (was overigens een cryo. Verse terugplaatsing ging toen niet door ivm overstimulatie. Ook nu heb ik weer overstimulatie ontwikkeld maar wel pas na de terugplaatsing). Nu had ik last van duizeligheid en lage rugpijn. Al maakt die rugpijn me ook wel een beetje onzeker doordat ik dat ook vaker heb voorafgaand aan mijn menstruatie. Hoeveel dagen was jouw embryo bij terugplaatsing?

4 maanden geleden

Reactie op november2021

Ik had juist de vorige keer totaal geen symptomen (was overigens een cryo. ...
Die rugpijn herken ik van mijn vorige zwangerschap, dat was een goed teken bij mij. Nu eigenlijk geen symptomen. Embryo was 3 dagen bij de terugplaatsing. Bij mij hebben de andere cryos van de vorige poging ook niks opgeleverd. Helaas heeft deze poging niets de vriezer gehaald, dus mocht ik negatief testen moeten wij alles opnieuw doorlopen. Maar van harte gefeliciteerd met je zwangerschap en bedankt voor je reactie haha!🍀🫶

4 maanden geleden

Reactie op Isabella29

Die rugpijn herken ik van mijn vorige zwangerschap, dat was een goed teken ...
Dankjewel! Fijn ook om te horen dat jij lage rugpijn juist herkent als symptoom. Oh dat zou wel ontzettend balen zijn als je alles opnieuw moet doorlopen! Maar dat je nog geen symptomen hebt wil niet per se wat zeggen. De vorige keer had ik nergens last van. Wanneer is je testdatum? En ga je zo lang wachten of al eerder testen?

4 maanden geleden

Reactie op november2021

Dankjewel! Fijn ook om te horen dat jij lage rugpijn juist herkent als symp ...
14 dagen na de punctie belt het ziekenhuis mij op voor de uitslag, dat is dus vrijdag. Aangezien ik dan moet werken test ik donderdag alvast samen met mijn vriend. Dus nog 2 dagen wachten🍀.

4 maanden geleden

Spannend! Zou je de uitslag willen delen? 🙈 Hoevaak hebben jullie dit traject doorlopen, voor een positieve uitslag?

4 maanden geleden

Reactie op Isabella29

14 dagen na de punctie belt het ziekenhuis mij op voor de uitslag, dat is d ...
Spannend! Ik hoop voor je dat het toch gelukt is!🍀 Moet je dan nog bloed laten laten afnemen? Zit je in België of in Nederland? Ik dacht dat je in Nederland gewoon altijd zelf moest testen. Bij onze kliniek in ieder geval wel.

4 maanden geleden

Reactie op november2021

5 januari heb ik meegekregen als testdatum. Ik heb echter al een test gedaa ...
Ja tegenslagen lijkt mij ook erg emotioneel zwaar! En de onzekerheid of het wel gaat lukken. Je vertelde dat je 3jr geleden zelfde traject hebt gedaan, (mag ik vragen) hoelang het toen heeft geduurd voordat je positieve test had?

4 maanden geleden

Hoi, wij hebben ook icsi gehad, eerste keer vanuit de verse terugplaatsing zwanger. Toen 1 cryo in de vriezer, die hebben we afgelopen maart terug laten plaatsen. Helaas mislukt. Nieuwe punctie, verse terugplaatsing op dag 5 ook niet gelukt. Toen een cryo in een natuurlijke cyclus en daar ben ik zwanger van nu! De 2e punctie vond ik wat zwaarder dan de eerste, maar had overstimulatie. Emotioneel is het vooral spannend of, en wanneer het lukt. Maar al met al was het ook wel te doen het traject, al besef ik dat het bij ons best voorspoedig is verlopen. Heel veel succes voor jullie! Hopelijk wordt 2014 jullie jaar.

4 maanden geleden

*2024 dus 😂

4 maanden geleden

Reactie op Britt1988

Ja tegenslagen lijkt mij ook erg emotioneel zwaar! En de onzekerheid of het ...
Ja dat mag je zeker vragen. De vorige keer raakte ik van de tweede terugplaatsing zwanger. Toen heb ik geen verse terugplaatsing gehad. Van die poging hadden we nog 4 embryo’s over. Deze hebben we het afgelopen jaar laten terugplaatsen en daarvan is er helaas geen blijven zitten. In december zijn we het traject opnieuw gestart en dit keer durfde ze een verse terugplaatsing wel aan (vorige keer had ik 21 eicellen, dit keer 16). Nu lijk ik direct zwanger te zijn geworden van de verse terugplaatsing. Het is nog een beetje onwerkelijk en het streepje is nog licht, dus we houden nog een beetje een slag om de arm. Overigens reageer ik behoorlijk op de medicatie voor het laten rijpen van eicellen. Ik heb ook veel eiblaasjes in mijn eierstokken. 16 tot 21 eicellen is wel bovengemiddeld voor een punctie.

4 maanden geleden

Reactie op Britt1988

Spannend! Zou je de uitslag willen delen? 🙈 Hoevaak hebben jullie dit tr ...
Ik zal de uitslag zeker delen:) 2 jaar geleden was ik zwanger van de verse terugplaatsing van onze eerste punctie. Van die punctie had ik nog 2 cryos over die ik het afgelopen jaar heb laten terugplaatsen zonder succes. Deze poging had ik het dubbele qua eicellen, maar is er uiteindelijk maar 1 goed embryo overgebleven😔 Binnenkort hoor ik hopelijk wat hier de oorzaak van is. Zit je zelf ondertussen ook al in een traject?🍀

4 maanden geleden

Reactie op november2021

Spannend! Ik hoop voor je dat het toch gelukt is!🍀 Moet je dan nog bloed ...
Ik bij het Antonius en UMC in Nederland. Wij mogen inderdaad zelf testen. De meeste ziekenhuizen houden ook een langere wachttijd aan, zelf zou ik ook liever later willen testen ivm teleurstelling🙈

4 maanden geleden

Hoi hoi! Wij hebben dmv ICSI 2 jaar geleden een dochtertje gekregen. Ik snakte toen ook zo naar ervaringen. Je mag vragen wat je wilt! Heel spannend.

4 maanden geleden

Reactie op Isabella29

Ik bij het Antonius en UMC in Nederland. Wij mogen inderdaad zelf testen. D ...
Bij ons houden ze 16 dagen na de punctie als testdatum aan, dus vrij laat. Mijn testdatum is eigenlijk pas 5 januari🙊

4 maanden geleden

Wij hebben ook ICSI gedaan en daaruit is onze dochter geboren, ze is nu twee jaar. Eerst anderhalf jaar zelf proberen, toen 6x iui, 1x IVF, waarbij er 4 rijpe eicellen waren, maar0 bevruchtingen, 1x ICSI, 1 verse terugplaatsing en geen cryo's, niet zwanger. De derde ICSI poging leidde tot 2 bevruchte eicellen, waarbij er één is uitgegroeid tot onze lieverd. Geen hoopgevend traject, maar toch wel succesvol. Omdat ik het mentaal heel zwaar vond laten we het bij één kind. Als je vragen hebt, stel ze gerust. Van kinderwens tot zwangerschap zat drieëneenhalf jaar. Wegens corona is er tijd verloren gegaan (de eerste poging werd afgeblazen omdat de ziekenhuizen dicht gingen) en tussen poging 2 en 3 hebben we een pauze van een paar maanden gehad om ons mentaal op te laden. Ik heb toen ook wekelijks acupunctuur gedaan met chinese kruiden. Ik weet niet of het heeft geholpen, maar die poging was wel succesvol.

4 maanden geleden

Reactie op Isabella29

Ik zal de uitslag zeker delen:) 2 jaar geleden was ik zwanger van de verse ...
Ja klopt! Ik zit ook in icsi traject in de eerste ronde, volgende week maandag punctie.🍀 spannende tijd!