122 Reacties

6 dagen geleden

Wij doen ons loon bij elkaar en krijgen beide een soort zakgeld haha. Ik krijg €200 en hij €300 om vrij te besteden voor onszelf. Wij doen dit zo zodat we beiden toch wat eigen geld houden maar het wel eerlijk is qua inkomsten omdat ik veel meer thuis ben met de kinderen.

6 dagen geleden

Wij zorgen er voor dat we beide ongeveer hetzelfde bedrag overhouden voor onszelf en de rest gaat naar de gezamenlijke rekening. Als hij het daar niet mee eens zou zijn zou die zelf maar minder moeten gaan werken en voor de kids zorgen.

6 dagen geleden

Wij gooien onze salarissen op 1 berg, nu zijn die ook wel wat meer gelijk (2600 netto en 2900 netto) en daar betalen wij alles van en doen wij ook zelf dingen van die we leuk vinden.

6 dagen geleden

Oef, dat zijn flinke vaste lasten die je daar hebt voor jezelf. Wat wij doen is de helft van ons salaris overmaken naar de gezamenlijke rekening. Vanuit daar betalen we bijna alles wat we delen, inclusief zorgverzekering en benzine (we delen ook de auto). Mijn eigen vaste lasten zijn best wel laag en net wat minder de helft van mijn salaris gaat naar mijn spaarrekening. Ik zou t gesprek met je partner aangaan. Jij gaat een nieuwe baan aannemen (mama) en zal vast ook meer doen in het huishouden. Hier heeft hij ook allemaal profijt van en is onbetaald voor jou..

6 dagen geleden

Wij hebben het zo verdeeld dat mijn vriend eigenlijk alles betaalt en mijn inkomen (min mijn eigen vast lasten van €250) naar onze gezamenlijke spaarrekening gaat. Ons inkomen is voor ons een berg om samen uit te geven en te sparen, geen verdeling

6 dagen geleden

Weet niet hoe jullie uitgavenpatroon is qua eigen dingen, maar is alles op een grote hoop geen optie en dan dus afspraken over uitgaven (hier de regel alles wat noodzakelijk is haal je gewoon, zolang het financieel uit kan en al het andere is in overleg al is daar ook wel een “we zijn beiden volwassen en kunnen inschatten of het overlegd moet worden of niet”-regel.)? En anders naar rato bijdragen op een gezamenlijke rekening. Jullie inkomens liggen met vergelijkbare uren bij elkaar in de buurt. Jouw uren worden nu minder door zorgtaken dus je zou op een nagenoeg gelijk vrij te besteden bedrag uit moeten komen. Ik zou wel dingen vast gaan leggen bij een notaris voor mocht het onverhoopt mis lopen in de relatie. Door parttime te werken lever je ook op lange termijn behoorlijk wat in namelijk wat geen probleem is als jullie samen blijven, maar wel als het mis loopt.
Wij maken ons loon naar rato van verdienen over. Mijn vriend verdient ongeveer het dubbele, dus hij maakt ook dubbel zoveel over naar de gezamenlijke rekening. Daarnaast hebben wij besloten om de zorgkosten ook vanaf de gezamenlijke rekening te betalen. Ik ben ook verzekerd geweest voor de bevalling, lager eigen risico en bijvoorbeeld fysio. Heel plat gezegd: ik kan er niks aan doen dat ik de bevalling moet doen, dus daar betalen we beide aan mee 🤪 Wat ons daarnaast heeft geholpen is om onze vaste lasten weer eens te checken. Wat kan er lager etc?

6 dagen geleden

Waarom gaat alles door de helft qua lasten? Naar rato lijkt me dan logischer gezien het verschil in loon. Nog daargelaten dat je met parttime meer thuis bent en dus meer zorgtaken op je neemt. Ik zou samen nog eens een keer zitten en hiernaar kijken.

6 dagen geleden

Dankjewel alvast voor jullie reacties dames! ik ga ze straks doornemen, ik vraag me nog wel af, stel hij neemt meer hypotheek op zich dat heb ik wel is gehoord dat dit niet slim is mocht je ooit uit elkaar gaan.. iemand ervaring hiermee?

6 dagen geleden

Wij doen alles naar rato (de vaste lasten dan) ☺️ Dus stel jij hebt 40% van het inkomen en jouw partner 60%, dan betaal jij 40% van de huur/hypotheek etc

6 dagen geleden

Reactie op MSM89

Waarom gaat alles door de helft qua lasten? Naar rato lijkt me dan logische ...
Ja precies we moeten het ook nog goed gaan doornemen. Ik hoor vaak naar rato inderdaad.. nu ben ik zelf geen rekenwonder hoor.. hoe reken je dit uit?

6 dagen geleden

Wij gooien ook alles op een hoop en vanuit daar worden alle vaste lasten betaald (ook zorgverzekering en telefoonabonnement, ook al zijn dat verschillende bedragen). Ook boeken we een deel over naar onze gezamenlijke spaarrekening. En we krijgen beide ‘zakgeld’ waarbij je zelf mag doen wat je wil.

6 dagen geleden

Wij hebben alles op een hoop, geen jou geld, mijn geld. Als we iets nodig hebben of willen hebben en het kan financieel dan kopen we het. Wij houden ook niet bij naar wie zn hobbies of kleding meer geld gaat.

Reactie op AparteUil102034

Ja precies we moeten het ook nog goed gaan doornemen. Ik hoor vaak naar rat ...
Heel simpel, jullie inkomens optellen en dan jouw inkomen delen door het totaal inkomen. Jullie verdienen samen €4700, jouw deel is daarvan 31,91%. Van elke 100 euro aan vaste lasten betaal jij dan €31,91 en je vriend de rest

6 dagen geleden

Wij storten standaard € 1.500 per persoon, per maand op onze gezamenlijke rekening van onze loon (werken beide full time). Dus hebben we € 3.000 per maand waar onze vaste lasten van af gaan (hypotheek, elektra enzovoort) Onze telefoon abonnementen betaalt mijn man, ik dan de benzine (omdat ik de auto elke dag rij). En zo hebben we eigenlijk alles een beetje verdeeld. Dan houden we paar honderd per maand voor ons zelf, mocht het niet genoeg zijn, nemen we op van de gezamenlijke rekening.

6 dagen geleden

Wij begonnen met naar rato. Nu met kinderen besloten alles gezamenlijk te doen en ieder een 'fun budget' op onze eigen rekening. Ik doe wat meer dan mijn man dus mijn budget is wel iets hoger. Dat vind hij verder geen probleem.

6 dagen geleden

Hier gaat alles op 1 hoop. Mijn man verdient veel meer door de sector waar hij in werkt en dat hij fulltime werkt en ik parttime (ivm ziekte). We maken onszelf (evenveel) zakgeld over voor persoonlijke dingen als telefoon, kleding en individuele leuke dingen etc. Sinds we samen wonen al zo gedaan. Vooral als jij minder gaat werken om voor JULLIE kinderen te gaan zorgen, vind ik het persoonlijk echt niet eerlijk als alles 50/50 gaat en jij niks overhoudt voor jezelf..

6 dagen geleden

Reactie op AparteUil102034

Ja precies we moeten het ook nog goed gaan doornemen. Ik hoor vaak naar rat ...
Ik ben geen rekenheld😂 en hier wordt al lang niet meer naar rato betaald, maar volgens mij doe je 1500+3200= 4700 (dus gezamenlijk inkomen). 1500/4700= 0,319x100%= 32%. Mijn berekening zou zeggen dat jij 32% van de vaste lasten zou moeten betaald en hij 68%🤷🏻‍♀️

6 dagen geleden

Reactie op MSM89

Ik ben geen rekenheld😂 en hier wordt al lang niet meer naar rato betaald, ...
Zou moeten betalen*

6 dagen geleden

Mijn persoonlijke mening: Als je een gezin wil stichten is er geen ruimte meer voor individuen. Dan doe en regel je alles samen voor jullie als stel en voor jullie kinderen. Iemand van jullie moet waarschijnlijk minder werken (of allebei) en dan verandert er wat aan het inkomen. Niet meer dan logisch om de financiën dan op één hoop te gooien of om in elk geval de verdeling van wie wat bijdraagt qua uitgaven dan te veranderen. Wij hebben in elk geval alles op een stapel qua financiën en vinden gewoon ‘mijn geld = jouw geld’ en andersom. Dat je niet allebei 40 uur werkt, wil namelijk niet zeggen dat je niet allebei bijdraagt aan je gezin/huishouden etc.