45 Reacties

10 maanden geleden

Jij bent verantwoordelijk voor je baby, samen met de vader. Als jullie niet willen dat anderen jullie dochter kussen, dan is dat aan jullie om dat te communiceren en ervoor te zorgen dat het dan niet gebeurt. Succes!

10 maanden geleden

Ja dat doe ik dus, maar blijkbaar horen mensen alleen maar wat ze willen horen, en doen lekker waar ze zelf zin in hebben zonder er over na te denken en maken je voor gekke eppie uit

10 maanden geleden

Ik snap je frustratie. Voor mij is het ook dubbel. Ik vind het heel mooi dat mijn kindje zo geliefd is, maar inderdaad als ze van iedereen vele kussen krijgt, niet zo hygiënisch.... Ik zou je grenzen vooral blijven aangeven. Het is jullie kind, jullie beslissen. Ook denken andere mensen er anders over. Jij beslist. ❤️

VRIEND

10 maanden geleden

Zelf heb ik er geen probleem mee dat opa's en oma's onze dochter al vanaf dat ze klein is knuffelen en kusjes geven. Als mensen een koortslip hebben is een ander verhaal, dat is specifiek een risico. Dst zenniet moet kussen ivm kans op hersenvliesontsteking vind ik persoonlijk overdreven. Een ander ding is dst jullie als ouders dut gewoon (om war voor reden dan ook) niet willen. En dan is het wel aan de (schoon)ouders hier gewoon aan te houden. Jullie kindje, jullie regels. Maar kan me best voorstellen dat dat voor opa's en oma's die ook veel van hun kleindochter houden een moeilijke regel is.

10 maanden geleden

Dat snap ik maar mijn moeder heeft nogal vaak een koortslip vandaar dat het me stoort! En ze kan het virus al bij krijgen voordat ze die op een moment krijgt. Dus vind het niet prettig aangezien onze dochter ook al doof is aan beide oren.. Ik niet zit te wachten op hersenvlies onsteking erbij

10 maanden geleden

Wij willen dit als ouders ook niet (niet alleen ziekte gerelateerd) en hebben daar een hoop commentaar op gehad. Maar tot nu toe weet iedereen het en doen ze het niet. Soms vergist iemand zich nog maar dan zeggen we er meteen wat van. Wij willen ook niet dat iemand met zijn vork/lepel dingen heeft aan m’n dochter als ze het zelf al in de mond hebben gehad. Enige tip: Duidelijk zijn anders blijft ze over je heen lopen.

10 maanden geleden

Per mail sturen, dan heb je in ieder geval bewijs dat je het hebt gezegd. Een koortslip is enkel besmettelijk wanneer je het voelt opkomen en vooral als er blaasjes zitten. Hiervoor draag je inderdaad het virus, maar kan je het niet doorgeven. Ik heb zelf last van koortsblaasjes, heb 3 relaties gehad en het geen enkele keer doorgegeven. Vertrouw je je mama dat ze het aangeeft als ze een koortslip voelt komen en dan je kleintje niet zoent? Hersenvliesontsteking kan besmettelijk zijn, maar de kans dat je ouders dit hebben is heel klein. Hebben ze het wel dan kunnen ze het zelf zonder zoenen doorgeven... Dan houd je je kleintje beter weg van iedereen... je ouders moeten luisteren naar wat jij wil, maar probeer niet door te slaan in je kindje beschermen. Mijn zus had trouwens hersenvliesontsteking toen ze 4 of 5 jaar oud was. Ze was de enige van de klas en zelf ik, die toen een bed met haar deelde, heb het niet overgekregen.

10 maanden geleden

Ja zeker mag dat, alleen als ze verkouden zijn of zeker met een koortslip dan doen ze het niet. Maar dat is vanzelfsprekend vind ik, alleen bij jouw familie dan misschien niet. Zou dat zeker bespreken met ze, dat kan gevaarlijk zijn. Heel kinderachtig maar dan inderdaad via app of mail… zodat ze die smoes niet meer kunnen gebruiken

10 maanden geleden

Ik vind het echt prima als familie onze baby een kus geeft. Onze peuter is 2,5 en krijgt op de opvang van iedereen kusjes en deelt ze ook veel uit. Dochter is 6 maanden en krijgt ook gewoon kusjes van onze familie en zelfs de juffen op de opvang. Helemaal prima. Ik ben persoonlijk niet bang voor die bacteriën. Van vies speelgoed of kots van andere baby’s vind ik het veel spannender haha 😂

10 maanden geleden

Reactie op MuisJee

Dat snap ik maar mijn moeder heeft nogal vaak een koortslip vandaar dat het ...
Maar jullie kunnen toch zelf ook een koortslip krijgen, net zo goed als je moeder? Antistoffen of niet, dat is hetzelfde virus, niet anders omdat jullie het hebben. Ik snap het verschil dan niet zo goed. Je moeder heeft het misschien vaker maar dan nog, je weet niet wanneer het op kan zetten. Dat begrijp ik dus niet zo goed?

10 maanden geleden

Ik vind het heel storend als iemand die ik niet goed ken of niet zo close mee ben het doet. Mijn moeder en eigen familie vind ik totaal niet erg. Koortslip is heel gevaarlijk maar alleen als de persoon op dat moment een ontsteking heeft.

10 maanden geleden

Reactie op Ukkie21

Maar jullie kunnen toch zelf ook een koortslip krijgen, net zo goed als je ...
Een koortslip krijg je niet zomaar, het is een herpes en je krijgt het de eerste keer van zoenen, sex of bijv drinken of lippenstift delen met iemand die een koortslip heeft. Als je het eenmaal een keer gehad hebt blijft het virus de rest van je leven in je lichaam, en speelt op als je weerstand verminderd is. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een koortslip gehad, en mijn man ook niet, die krijgen we dus ook niet zomaar. mijn schoonmoeder heeft ook regelmatig een koortslip, en ik wil dus ook echt niet dat zij onze baby kust. Wij kussen onze baby, op zijn bolletje. verder niet op zijn gezichtje ook, delen geen bestek, en maken zeker zijn speen niet schoon met onze mond. Naast allerlei enge virussen waar een baby nou eenmaal erg ziek van kan worden, is het delen van dat soort zaken ook bewezen slecht voor het toekomstig gebit. Mijn schoonmoeder heeft ook de neiging ons kind te kussen, maar als wij het zien zeggen we er ook iets van. Zij luistert hier ook niet altijd naar, maar dan nemen we gewoon onze zoon weer van haar over en dan houd ze hem maar even niet vast, ons kind onze regels. Toen zij laatst een koortslip had moest zij op afstand blijven en mocht ook niet bij ons kindje in de buurt komen. Heel vervelend, maar de risicos van een koortslip zijn vervelender.

10 maanden geleden

Mijn schoonmoeder kust ons kindje ook op de mond. Vind dat niet zo prettig maar weet niet goed hoe ik er iets van moet zeggen. Geen koortslip heeft ze verder, dan zou ik het juist heel makkelijk vinden om uit te leggen dat ik dat niet wil. Want dat is gewoon gevaarlijk!

10 maanden geleden

Reactie op BabyBun

Mijn schoonmoeder kust ons kindje ook op de mond. Vind dat niet zo prettig ...
Ik zou gewoon aangeven dat jullie het niet prettig vinden als iemand jullie kindje op de mond kust, maar dat je liever hebt dat zij in plaats daarvan (.....) Vul iets in wat voor jullie wel fijn voelt. Dat je snapt dat ze graag haar liefde voor jullie kindje wil uiten, maar dat jullie wegens bacteriën/tandbederf/personal space/autonomie over het eigen lichaam/vul een reden in, liever niet hebben dat hij/zij gekust word tot hij/zij zelf kan aangeven wat Okay is.

10 maanden geleden

Reactie op Eeneneen

Ik zou gewoon aangeven dat jullie het niet prettig vinden als iemand jullie ...
Maar in het moment of juist op een moment wanneer het niet net gebeurd is? Ben bang dat ze ons overdreven gaat vinden 🙈

10 maanden geleden

Reactie op BabyBun

Maar in het moment of juist op een moment wanneer het niet net gebeurd is? ...
Ik zou het de eerste keer op een rustig moment aan laten kaarten door je partner, het is zijn moeder en dat gaat vaak toch met wat beter 😅 dat het jullie is opgevallen dat ze dat vaak doet en dat jullie dat liever niet hebben. Dan als het daarna weer gebeurd gewoon rustig helpen herinneren dat jullie dat niet fijn vinden. Als ze er dan niets mee doet, gewoon jullie kindje van haar overnemen als het gebeurd, en duidelijk aangeven dat jullie het niet fijn vinden. Het zal best kunnen dat ze het overdreven vindt, vindt mijn schoonmoeder ook 😅 maarja ons kindje, en wij doen het op onze manier. Wat zij daarvan vindt maakt me niet zoveel uit 🙊

10 maanden geleden

Reactie op Eeneneen

Ik zou het de eerste keer op een rustig moment aan laten kaarten door je pa ...
Thanks🙏

10 maanden geleden

Gewoon eruit floepen “he wat doe jij nou?!” En dan zie je wel hoe het verder loopt.

10 maanden geleden

Persoonlijk vind ik het wel wat overdreven. Ik begrijp de angst dat je kindje ziek wordt wel, omdat je kindje aan beide oren doof is. Je wilt instinctief je kleintje beschermen. Alleen denk ik dat de kans op hersenvliesontsteking erg klein is. Ik zou me meer druk maken om de invloed van het gebrek aan affectie/intimiteit op de emotionele ontwikkeling. Het is voor kindjes erg belangrijk dat ze gekust en geknuffeld worden én dat ze dingen in je mond stoppen en achtereenvolgens in die van zichzelf of andersom. Zo leren ze namelijk wie dichtbij staat en wie ze dus tot hun inner circle moeten rekenen (wie ze kunnen vertrouwen). Maar goed, wat wij er allemaal van vinden doet er niet toe. Jullie zijn de ouders en jullie bepalen. Daar heeft je moeder naar te luisteren. Als ze nog een keer zegt dat je het niet eerder gezegd hebt, dan zou ik het ter plekke naar haar appen en zeggen dat ze dat excuus niet nog een keer moet gebruiken. Wel zou ik je moeder een alternatief geven. "We vinden kusjes op haar hoofd alleen voor haar ouders/broers/zussen, maar we vinden het wel heel fijn als je met haar knuffelt of een handkus geeft."

10 maanden geleden

Reactie op Pluis01

Persoonlijk vind ik het wel wat overdreven. Ik begrijp de angst dat je kind ...
Gebrek aan affectie omdat opa of oma geen kusje geeft? Volgens mij zijn er heel veel manieren om liefde en affectie te tonen.