62 Reacties

18 dagen geleden

Toen wij wilden gaan verhuizen hebben wij ons bij allebei ingeschreven: puur vanwege de bizarre wachttijden. Als je per december terecht wilt zou ik vooral daarnaar kijken. Voordeel gastouder lijkt mij: goedkoper en kleinschalig. Nadeel: minder professioneel (lijkt mij) en je zit vast aan wanneer zij vakantie willen nemen. Ook sneller gedoe wanneer gastouder bijv ziek is.

18 dagen geleden

Wij hebben beiden. 1 dag gastouder 3 dagen kinderopvang. Gastouder is iets goedkoper, minder flexibel (langere vakantie periodes en bij ziekte) maar ook kleinschaliger. Er is meer tijd voor de kindjes en ze doen dus ook andere dingen. Kinderopvang scheelt hier qua prijs niet veel. Er is vervanging bij ziekte/vakantie. Doen veel aan school voorbereiding. Ik ben over beiden heel tevreden. Bij gastouders zou ik wel de optie peuterspeelzaal overwegen. Wordt hier wel aangeraden.

18 dagen geleden

Als je nu pas kijkt naar opvang die je in december nodig hebt dan heb je mogelijk niet zoveel te kiezen. Ik zou je willen adviseren je kindje zo snel mogelijk op de wachtlijst te laten plaatsen bij meerdere opvanglocaties en aan te melden bij een gastouderbureau. Bij onze eerste hadden we pas een plekje toen de kleine al 6 weken was. Bij de verhuizing heeft het zo'n 9 maanden geduurd voor we volledig over konden.

18 dagen geleden

Reactie op Pluis01

Als je nu pas kijkt naar opvang die je in december nodig hebt dan heb je mo ...
Het kindje komt in december, betekent dat ik het pas later nodig heb. Kan geen kinderopvang etc regelen als je nog niet zwanger was🙂

18 dagen geleden

Reactie op demi2003!

Het kindje komt in december, betekent dat ik het pas later nodig heb. Kan g ...
Oooh, gelukkig maar! Dan begreep ik dat gewoon verkeerd. Desondanks zou ik nu wel zsm overal inschrijven en gaandeweg kijken of je een voorkeur zou hebben (mits je de keuze hebt). Wij hebben bewust gekozen voor kinderopvang, omdat de voorwaarden rondom vakantie en ziekte bij een gastouder niet te combineren zijn met onze banen en vangnet. Succes met zoeken en ik hoop dat je een vorm van opvang vindt die bij jullie past

18 dagen geleden

Wij hadden eerst een kinderopvang maar uiteindelijk overgestapt op kleinschalige opvang / gastouder. Het is iig aan huis. Veeeeel fijner!

18 dagen geleden

Reactie op Wonderwens

Wij hadden eerst een kinderopvang maar uiteindelijk overgestapt op kleinsch ...
Wat zijn jullie kosyen per maand ? En hoeveel dagen?

18 dagen geleden

Reactie op Pluis01

Oooh, gelukkig maar! Dan begreep ik dat gewoon verkeerd. Desondanks zou ik ...
Wat zijn jullie kosyen per maand ? En hoeveel dagen?

18 dagen geleden

Reactie op M_1986

Wij hebben beiden. 1 dag gastouder 3 dagen kinderopvang. Gastouder is ie ...
Wat zijn jullie kosyen per maand ? En hoeveel dagen?

18 dagen geleden

Wij hebben gekozen voor een kleinschalige kinderopvang. 1 groep, vaste leidsters, kent dus iedereen. In principe altijd open tijdens ziekte en vakanties. Doen heel veel leuke dingen met de kinderen en vooral ook elke dag buiten spelen.

18 dagen geleden

Ik vind een gastouder fijn, ivm meer persoonlijke aandacht. Maar dan is het wel handig als je een vangnet heb voor de paar keer per jaar dat je kindje daar niet terecht kan ivm vakantie en ziekte. Ik heb de gastouder via een gastouderbureau dus ik betaal 72 euro bureaukosten per maand + 6,50 per uur.

18 dagen geleden

Reactie op demi2003!

Wat zijn jullie kosyen per maand ? En hoeveel dagen?
Dat ligt natuurlijk aan je inkomen en kosten van de opvang. Maar om je even een beeld te geven: Wij betalen bruto 1012,5 voor de kinderopvang, dat is voor 3 volle dagen. Ofwel bruto 337,50 per dag. (10 uur per dag a 8.10 per uur). En we betalen bruto 293,85 voor 1 dag gastouder. (Ook 10 uur per dag 5,75 per uur + 63,85 per maand bureaukosten). Totaal dus 1306,35 voor 4 volle dagen opvang. Wij krijgen 939 euro kinderopvang toeslag per maand. Netto betalen we dus 367,35 voor 4 volledige dagen opvang. Even ter vergelijking. Nog geen 100 euro per dag. Als ik 1 dag minder ga werken kost me dat netto 340 euro 😅

18 dagen geleden

Gastouder: - veel goedkoper (je betaalt alleen voor de uren die je afneemt en uurtarief is tot wel 4 euro lager) - je moet zelf alternatief regelen als je gastouder op vakantie is/ziek is (soms zijn gastouders alle schoolvakanties dicht, of als ze haar been breekt zit je zo 4 weken zonder) - kleinschalig, minder prikkels, 1 vast gezicht - mogelijk na 2 jaar iets te weinig uitdaging omdat je kindje altijd in een klein groepje met verschillende leeftijden zit KDV: - duurder - flexibeler - altijd minimaal 2 leidsters en meer controle - meer pedagogische uitdaging en voorbereiding op school - meer prikkels en veeeeel meer wisselingen in personeel Wij hebben ons kindje tot 1,5 op een gastouder gehad, daarna moesten we door omstandigheden wisselen. Toen hebben we gekozen voor een kdv. Vond dat eigenlijk wel perfect, tijdens het eerste jaar was de kleinschaligheid van een gastouder perfect, maar met 1,5 merkte ik wel dat ze toe was aan iets meer uitdaging. Het scheelt wel qua kosten. Bij de gastouder waren we voor 2 dagen bruto 550 kwijt , bij het kdv voor dezelfde dagen 980.

18 dagen geleden

Wij hebben gekozen voor een kinderdagverblijf. - Bij een gastouder zit je vast aan haar vakanties (soms kan je kind dan naar een vervangend kdv maar dat zou ik voor mijn kind niet fijn vinden aangezien ze het daar dan helemaal niet kennen) - Geen dubbel paar ogen qua toezicht. Op kinderdagverblijven mag je in principe niet alleen staan en moet je met minimaal 2 personen aanwezig zijn. Dit vind ik een fijner principe dan een gastouder die altijd alleen is met de kinderen. - Bij ziekte is er altijd (meestal) vervanging, bij een gastouder weet ik dat niet. Dat vind ik een aantal voordelen t.o.v. een gastouder maar ja, een kinderdagverblijf is wel iets duurder🤷🏻‍♀️

18 dagen geleden

Reactie op anoniem-465322

Gastouder: - veel goedkoper (je betaalt alleen voor de uren die je afneemt ...
Ligt wel aan de regio Hier zit er maar € 0,75 prijsverschil tussen. Gastouder maar iets goedkoper. En bij beiden betaal ik 10 uur voor een dag. Ook bij de gastouder betaal ik niet per uur.

18 dagen geleden

Reactie op M_1986

Dat ligt natuurlijk aan je inkomen en kosten van de opvang. Maar om je eve ...
Dankje! Ik heb dus ff uitgerekend via een site, en ik zou zo’n 614 euro kwijt zijn per maand aan gastouderopvang, en zou dan zo’n 605 terugkrijgen aan toeslag. Ik zal me er verder nog even meer in verdiepen:)

18 dagen geleden

Onze kids gaan beide twee dagen naar de kinderopvang. Heel persoonlijk, vaste leidsters en zeer betrokken. Ik ben zeer tevreden. Ook bij ziekte is er vervanging en tijdens de vakanties gaat het ook door. Mijn kinderen gaan blij naar de opvang.

18 dagen geleden

Reactie op demi2003!

Dankje! Ik heb dus ff uitgerekend via een site, en ik zou zo’n 614 euro kwi ...
Beste kun je dit uitrekenen via toelagen.

18 dagen geleden

Reactie op demi2003!

Wat zijn jullie kosyen per maand ? En hoeveel dagen?
Wij hebben 3 dagen gastouder op locatie en dat is 950 euro per maand bruto. Maar dat is voor 47 weken. Onze vierde gaat daar 1 augustus starten maar nu begreep ik al dat ze misschien dan op vakantie is dus dat ze dan niet kan starten. Vind ik al behoorlijk irritant haha. Onze andere 3 zijn naar KDV gegaan. 52 weken KDV voor drie dagen hebben we ook voor onze vierde naar gekeken was 1600.

18 dagen geleden

Altijd gastouder gehad. Veel gedoe geweest, ziek/zwanger/stoppen met gastouderen enz. Nu blii met stabiliteit en professionaliteit kdv