8 Reacties

10 maanden geleden

Ik ben ook heel benieuwd 😅

10 maanden geleden

Gamen (kan ook gewoon ff snel tussendoor) Wij plannen regelmatig een matras dagje, dus kind naar oma, onze matras voor de tv, heel veel snacks erbij en lekker film kijken, kletsen, snacken (1 x 2 weken doen we dit) Zwemmen, wellness, mini golf, game hal, lasergamen, escape room, shoppen met een ‘opdracht’, dus hij koopt bijvoorbeeld een hele outfit voor mij, ik voor hem, zonder inspraak.

10 maanden geleden

Mijn ouders gingen vroeger vaak bowlen. Toen kwam er een oppas voor ons, vonden we altijd geweldig zo een avond met een tiener spelletjes spelen. Denk dat het begon toen we een jaar of 4 waren? Hadden zelf een favoriete oppas en wilden dat onze ouders weggingen zodat ze kon komen 😅

10 maanden geleden

Vrijdagavond is hier spelletjesavond. Gezellig samen een spelletje spelen als de kinderen in bed liggen. Meestal een bordspel, maar soms ook op de Nintendo. Drankje erbij en lekkere hapjes.

10 maanden geleden

Wat deden jullie voor er kinderen waren? Kan dat nu niet als je oppas regelt? Wij kijken elke avond 1 aflevering van een serie, gaan regelmatig samen uit eten (of met vrienden) en soms sauna (maar niet nu ik zwanger ben)

10 maanden geleden

Veel dingen die wij samen al leuk vonden voordat we ons kind hadden, kunnen gewoon mét. Naar de dierentuin, naar het tuincentrum, wandelen in het bos, dagwandeling door een vreemd dorp/stad met een drankje of lunch aan het eind. Uit eten. Zwemmen doen we nu als ouder/kind zwemmen, vermaken we onszelf net zo eigenlijk. Samen avondeten koken, we doen wel eens samengestelde gerechten en dan maakt hij een deel en ik tegelijkertijd een ander deel, gaat veel sneller en is gezellig samen in de keuken. Samen in de tuin werken. Kan dochter ook lekker haar gang gaan (omheinde tuin) Af en toe laten we onze dochter bij onze ouders als het echt geen optie is om haar mee te nemen. Samen naar de bioscoop (vaak met etentje eraan vast), samen kleren kopen (vind ik dan niet echt werken met kleine erbij, meestal passen we tegelijk dingen in dezelfde winkel), hobbyuitje voor mijn man (soort toernooi dat veel geduld vereist, is niks voor onze 1-jarige). 's avonds als ze op bed ligt samen een film kijken, of lekker romantisch chocolade-fondue met fruit of gebakjes maken (chocolade-roomsoesjes bijvoorbeeld) en aan elkaar voeren.

10 maanden geleden

Wij deden, en doen nog steeds, 1 keer per week datenight. Voorheen ook wel buiten de deur maar nu vaak thuis ivm kind. We maken/halen een voorgerecht, hoofd- en nagerecht. Meestal stuk vlees van de marktslager. Lekkere wijn erbij, kaarsjes en muziekje aan. Dat scheelt al veel vind ik. Je kan ook filmavondje inplannen met popcorn /m&ms/cola. Speciaal bier/wijnavond thuis. Uiteraard kan dit ook buiten de deur met een oppas. Misschien niet de meest spannende dingen maar je hebt even quality time en denk dat dat het belangrijkste is.

10 maanden geleden

Voor kind gingen we 3/4 avonden per week stappen/naar vrienden 😂😅 nu gaan we om het weekend apart en hebben eigenlijk elke maand wel samen een verjaardag/feestje dus sowieso elke maand wel een avond samen. Verder pakken we deze zomer samen een weekend festival en gaan we binnenkort samen naar de sauna. Hebben beide een druk sociaal leven naast ons gezin dus proberen ook niet te veel van elkaar te verwachten wat dat betreft HAHA 😂 klinkt zo stom maar ons gezinsleven staat wel als een muur dus alles wat eromheen zit en leeft is ook echt wij als individuen & partners 🤍