10 Reacties

3 maanden geleden

Dit is helemaal normaal en juist heel gemiddeld! En bedenk dat het maar een schatting is, ze kunnen het nooit precies weten vanaf een echo.

3 maanden geleden

EFW is estimated fetal weight. Dus het geschatte gewicht op basis van de metingen. Dit zijn niet bijzonder hoge P waardes, ik denk dat ze bedoelen dat het er nu op lijkt dat je kindje niet zo klein wordt bij geboorte als eerst geschat.

3 maanden geleden

Ik had een groeiecho gehad met 32 weken en was die geschat op 1900 gram, ze liet de lijn van de curve zien en die liep perfect in het midden juist. Een geboortegewicht van 3500 gram is juist het gemiddeld.

3 maanden geleden

Helemaal niks mis mee, zitten allemaal rond gemiddelde 🤗 Ik heb 6 groeiecho’s gehad sinds de 20 wkn echo ivm kleine baby. Laatste echo (36+5) werd ze rond de P11 (2400-2500gr) geschat. Petite, maar ook nog binnen de norm.

3 maanden geleden

Ik zelf ben ook niet heel groot. Ook 163. Klein maar fijn. Mijn tweede was ook stuk zwaarder als de eerste. De eerste was 2984. Tweede 3660. Dus ook vrij zwaar 😅 Alles is goed gegaan. Je kan dit ,❤️

3 maanden geleden

P50 is gemiddeld, lijkt me een heel gemiddelde baby zo.

3 maanden geleden

Het is eeeeeecht maar een schatting en ze zitten er vaak naast met de metingen. Ik zou een baby P50 krijgen en dat bleek een P80 te zijn na de geboorte. Niet teveel aan vasthouden of op focussen. Is ook niet zo belangrijk, tenzij de artsen zeggen van wel. Zolang zij tevreden zijn, zou ik dat zelf ook zijn. ☺️

3 maanden geleden

Echt een schatting ik zou p35 krijgen, ze zat op p1 .. echt mini mensje dus!

3 maanden geleden

Mijn zoontje zou ook 3500 gram wegen bij een voldragen zwangerschap, uiteindelijk is hij geboren met 39+2 en was hij dysmatuur (2854 gram) waarbij we uitkwamen op p5. Het enige wat enigszins klopte was het feit dat hij redelijk lange beentjes heeft. Hij kan geen eendelige boxpakjes e.d. dragen. In principe zit je met 3500 gram op een gemiddeld geboortegewicht.

3 maanden geleden

Fijn om te lezen dat het normaal is. Ik weet dat het maar een schatting is maar omdat ze gisteren echt zei dat ze groter is dan gemiddeld en dan vooral de buikomtrek, had ik toch zoiets van even vragen of anderen hier ook zo naar kijken.